Bij de apotheken van Zorggroep Almere wordt deze zomer gewerkt volgens een zomerrooster. Dit zomerrooster geldt vanaf maandag 4 juli tot en met zondag 4  september 2022.

Waarom een zomerrooster

Wij moeten bepaalde maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat u uw medicijnen ook tijdens de zomerperiode op tijd ontvangt. In deze periode is het extra lastig om de bezetting van het personeel rond te krijgen. Dit komt onder andere door de zomervakantie, een hoger ziekteverzuim door coronabesmettingen en krapte op de arbeidsmarkt. Door de openingstijden voor bezoekers aan te passen kunnen onze apotheekmedewerkers uw medicijnen op tijd voor u klaar te zetten. Wij hebben ervoor gezorgd dat de bezorging van medicijnen bij u thuis uitgebreid is. Het is ook mogelijk om uw medicijnen op te halen uit de medicijnkluis bij uw apotheek op een moment dat het u schikt.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de zomerperiode openen alle apotheken van Zorggroep Almere hun deuren om 9:00 uur in plaats van 8:00 uur. De overige openingstijden blijven ongewijzigd: de apotheken zijn geopend tot 17.00 uur en tussen de middag, van 12:30 uur tot 13:30 uur, zijn de deuren gesloten. De apotheken zijn alleen voor SPOED vragen wel telefonisch bereikbaar, tussen 8:00 en 9:00 uur en tussen 12:30 en 13:30 uur. Het kan zijn dat de wachttijden in de apotheek en aan de telefoon langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor om uw geduld en begrip. Wilt u gebruik maken van het thuisbezorgen geef dit dan aan bij uw aanvraag van uw herhaalmedicijnen.

Bent u patiënt bij Apotheek Parkwijk, Prisma, Filmwijk of de Compagnie? Dan is onderstaande informatie voor u.

Apotheek Parkwijk en Apotheek Prisma

Apotheek Parkwijk en Apotheek Prisma zijn in de zomerperiode alleen telefonisch bereikbaar. De deuren zijn gesloten voor bezoekers. U kunt uw herhaalmedicijnen ophalen uit de medicijnkluis bij het gezondheidscentrum of het wordt bij u thuisbezorgd. Wij  hebben deze zomer onze bezorgservice uitgebreid.

Apotheek de Compagnie en apotheek Filmwijk

De Compagnie en Filmwijk zijn geopend, ook voor het afhalen van een nieuw geneesmiddelen voorgeschreven vanuit de Prisma of de Parkwijk. U kunt uw herhaalmedicijnen ophalen uit de medicijnkluis bij het gezondheidscentrum of het wordt bij u thuisbezorgd. Wij  hebben deze zomer onze bezorgservice uitgebreid.

Let op! Als u uw herhaalmedicijnen heeft aangevraagd ontvangt u, zodra uw medicijnen klaar staan, van uw apotheek een sms-bericht met bezorg- of afhaalinformatie.

Krijgt u een nieuw medicijn voorgeschreven door uw huisarts dan haalt u uw medicatie de eerste keer op bij een andere apotheek:

  • Bent u patiënt bij Apotheek Prisma? Dan kunt u deze zomer terecht bij Apotheek De Compagnie, Balistraat 1.
  • Patiënten van Apotheek Parkwijk kunnen terecht bij Apotheek Filmwijk, Greta Garboplantsoen 1.