Samen staan we sterk

Zorggroep Almere heeft de afgelopen periode uiteenlopende maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. De richtlijnen van het RIVM waren en zijn daarbij onze leidraad. Alle zeilen worden bijgezet om te zorgen voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Dat vergt maximale inzet van onze medewerkers en geduld en begrip van uw kant. Alle berichtjes, kaarten, bloemen en steun die wij van u hebben ontvangen zijn hartverwarmend. Hartelijk dank.

Tip: volg ons op Facebook en Twitter voor de actuele informatie.

Meer informatie over corona

Alle actuele informatie kunt u vinden op deze sites:

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met het landelijk nummer: 0800-1351

Landelijk nummer voor het aanvragen van een coronatest

0800-1202 (kijk hier voor meer informatie)

Dringend advies: draag uw mondkapje in onze gezondheidscentra en woonzorgcentra

Heeft u een mondkapje nodig? Onze apotheken helpen u graag

Zoekt u niet-medische mondkapjes, voor bijvoorbeeld gebruik in het openbaar vervoer? In onze apotheken bent u aan het juiste adres voor advies en aanschaf. Kijk ook hier voor handige tips.

Zo is onze zorg nu geregeld

Huisartsenzorg

Huisartsenzorg overdag

Bel dan altijd eerst met uw eigen huisartsenpraktijk. De doktersassistent zorgt dat u de juiste zorg op de juiste plek krijgt.

Huisartsenzorg avond, nacht, weekend

Bel dan eerst naar de Huisartsenpost via telefoonnummer 0900 – 203 0203. De gespecialiseerde medewerker aan de telefoon zorgt dat u de juiste zorg op de juiste plek krijgt.

Download de app Coronamelder

De app Coronamelder kan u waarschuwen wanneer u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Hier vertelt Steffie u hoe u de app downloadt.

 

Hoe kunt u ons het beste bereiken?

 • Online via MijnGezondheidsnet (MGn) of de app Medgemak. Waar het kan, helpen we u op afstand: via de telefoon of een e-consult. Waar het nodig is, helpen we u in het gezondheidscentrum.
 • Kunt u niet wachten met uw klachten? Bel dan gerust en voorkom erger. U kunt eenvoudig een terugbelverzoek doen, zodat de doktersassistent u belt op een later tijdstip

Waarom zijn de beltijden langer dan we gewend waren?

 • We stellen meer vragen aan de telefoon i.v.m. corona voor uw en onze veiligheid.
 • Meer mensen bellen, omdat langskomen niet altijd mogelijk is vanwege 1,5 meter praktijk of omdat ze klachten hebben die passen bij corona.
 • Onze zorgverleners blijven thuis bij gezondheidsklachten. Dat betekent dat we soms minder plekken hebben op het spreekuur en minder doktersassistenten aan de telefoon.

Zelfzorg

Via www.thuisarts.nl en www.moetiknaardedokter.nul kunt u gemakkelijk en veilig bekijken of het nodig is dat u uw huisarts belt. Heeft u (verkoudheids)klachten die bij het coronavirus passen? Kom dan niet naar het gezondheidscentrum. Doe de corona vragentest en/of laat u gratis testen bij de GGD. Via 0800-1202 of www.coronatest.nl kunt u een afspraak maken.

Toegang tot uw medische gegevens door de spoedeisende hulp

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis moet. De artsen op de spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u al laten weten dat andere zorgverleners dan uw huisarts als het nodig is uw medische gegevens mogen bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de spoedeisende hulp? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

 • U vertelt uw keuze aan de huisartsenpraktijk of
 • u geeft de huisartsenpraktijk een ingevuld toestemmingsformulier of
 • u legt uw keuze online vast via volgjezorg.nl/toestemming

Goede én veilige huisartsenzorg via beeldbellen, telefonisch en online

Heeft u klachten waar u niet mee kunt wachten? Bel dan gerust uw eigen huisartsenpraktijk, zo voorkomt u dat uw klachten verergeren.

Onze huisartsen helpen u zoveel mogelijk op afstand: per telefoon, via beeldbellen en online via MijnGezondheidsnet (MGn). Dit zijn hele goede alternatieven om u de zorg te geven die u nodig heeft. Is het na het eerste contact toch nodig dat u gezien wordt door de huisarts? Dan wordt er een afspraak met u gemaakt. Zo zorgen we voor goede én veilige zorg.

Apotheek

Onze apotheken zetten man en macht in om alle recepten in orde maken. Er zijn voldoende medicijnen, hamsteren is niet nodig. Vraag uw herhaalmedicatie bij voorkeur aan via de herhaaltelefoon (zie etiket op
het medicijndoosje), de website of de apps Recappt of MedGemak. Als uw geneesmiddel klaar ligt, krijgt u een smsje. Als u verkoudheidsklachten heeft, vraag dan eerst of een ander uw medicijnen kan ophalen. Als dit niet lukt laat het ons dan weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten mogen u weer ontvangen in onze fysiotherapiepraktijk. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig en volgens RIVM richtlijnen is. Bent u al patiënt bij ons? Dan belt uw fysiotherapeut u persoonlijk om een afspraak te maken. Bent u nog geen patiënt ben ons? Maak dan direct een afspraak via de Fysiodesk: 036 – 54 54 111 of mail info.fysiotherapie@zorggroep-almere.nl. Onze deskundige medewerkers adviseren u graag. Lees hier meer over onze spelregels rondom uw bezoek.

Wijkverpleging

Al onze cliënten kunnen wij tot nu toe van de gewenste zorg voorzien. Onze cliënten wordt gevraagd om ons te melden als sprake is van koorts of benauwdheidsklachten. Als een cliënt besmet is, gebruiken wij in de verzorging persoonlijke beschermmiddelen. Mocht de druk toenemen in de wijkverpleging dan zijn wij genoodzaakt onze planning aan te passen maar dat is nu nog niet aan de orde.

Woonzorgcentra

Bezoek

Bezoek aan bewoners van onze woonzorgcentra is onder strikte voorwaarden weer mogelijk. Dit kan alleen op afspraak. Neem hiervoor contact op met het woonzorgcentrum.

Wat doen we bij vermoeden van coronavirus?

Bij vermoeden van het coronavirus wordt de bewoner geïsoleerd en verzorgd door medewerkers in beschermende kleding. Deze medewerkers zijn dan niet werkzaam in andere woningen.

Onze Facebookactie om onze bewoners een kaartje te sturen levert stapels post en blije bewoners op.

Meedoen?
Stuur dan een kaartje naar Zorggroep Almere, t.a.v. communicatie, Randstad 22-01, 1316 BN, Almere.

De post bewaren wij meerdere dagen alvorens deze door te sturen. Veiligheid boven alles!

Consultatiebureaus

De meeste face-to-face afspraken gaan niet door. Ook alle inloopspreekuren, huisbezoeken, massavaccinaties, cursussen en andere bijeenkomsten gaan niet door. Onze professionals blijven echter gewoon bereikbaar via de telefoon en via de mail. Een deel van de dienstverlening gaat wel door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat zwangeren en jonge zuigelingen de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma blijven
ontvangen. Dat geldt ook voor de meningococcenvaccinaties aan jongeren.

Kijk op www.jgzalmere.nl voor meer informatie.

Verloskundigen

Er is een speciaal telefonisch spreekuur opgezet voor niet-spoedeisende vragen. Op werkdagen kunnen cliënten tussen 9 en 12 uur bellen met 06 – 82 584 387. Voor spoedvragen en bij bevalling kan
naar het mobiele nummer van de eigen verloskundige worden gebeld.

Dringende adviezen van de verloskundigen:

 • Kom als zwangere in je eentje of met alleen je partner naar de zwangerschapscontroles.
 • Als je gaat bevallen, geldt ook in het Flevoziekenhuis de regel dat er maximaal één andere bezoeker mee mag naar het ziekenhuis.
 • Als je thuis wilt bevallen, vragen wij je ook om het aantal aanwezigen te beperken.
 • Ben je bevallen en verwacht je ons op huisbezoek? Bel ons dan van tevoren op het 06-nummer als je verkoudheidsklachten hebt.

Meer informatie

Bloedonderzoek en functie-onderzoek

Voor informatie over bloedonderzoek en functie-onderzoek door Saltro verwijzen we u naar de website van Saltro.

Hoe praat je met je kinderen over het coronavirus?

Bijvoorbeeld als zij erg jong of angstig zijn.

Lees hier meer.