U heeft ongetwijfeld gehoord dat het aantal coronabesmettingen in Nederland de afgelopen week fors is gestegen. Ook bij De Kiekendief merken we dat het coronavirus helaas weer actief is. Zowel bij onze bewoners als bij onze medewerkers zijn op dit moment meerdere besmettingen.

Ik wil u via deze weg graag informeren hoe wij hier binnen De Kiekendief mee omgaan. Om de veiligheid van u, uw naasten en onze medewerkers te kunnen waarborgen en uitbreiding van het aantal besmettingen tegen te gaan, voeren wij per direct een aantal maatregelen in.

Hieronder leest u wat onze bewoners, medewerkers en bezoekende familieleden hiervan merken.

Onze bewoners:

  • De openbare ruimtes zoals de huiskamers en het restaurant zijn tijdelijk gesloten. Onze bewoners eten voorlopig op de kamer.

Onze medewerkers:

  • Het dragen van mondkapjes tijdens handelingen waarbij je langere tijd binnen de 1,5-meter zone van de bewoner blijft, of bij het lopen in algemene ruimtes, is verplicht.
  • De regels omtrent testen en werken bij klachten zijn in alle woonzorgcentra van Zorggroep Almere aangescherpt. Bij (verkoudheid)klachten wordt direct contact opgenomen met de leidinggevende en samen wordt besproken wanneer iemand aan het werk kan of thuis blijft.

Bezoek:

  • Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht. Wanneer bezoek zich in het eigen appartement of slaapkamer van zijn/haar familielid bevindt, kan het mondkapje af worden gedaan. Bij het verlaten van deze ruimte doet de bezoeker het mondkapje weer op om kans op besmetting van andere bewoners, bezoekers en/of medewerkers te voorkomen.
  • Bezoek is en blijft welkom. Wel willen wij graag een beroep op u doen om het bezoek waar mogelijk te beperken. Hoe minder mensen wij in het gebouw ontvangen, hoe minder risico er is op verspreiding van het virus.

Wij doen samen met u onze uiterste best om te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder oploopt. Zorgvuldigheid van ons allen en begrip hebben voor elkaar is de basis om deze situatie zo goed mogelijk door te komen.

Hopelijk kunnen we u spoedig informeren over de derde ‘boosterprik’ waar nu landelijk over wordt gesproken. Wij volgen de berichten hierover uiteraard op de voet.  

Ik dank u hartelijk voor uw bijdrage, medewerking en begrip in deze.