druivenDagbesteding voor jonge mensen met dementie

In Nederland hebben 12.000 mensen jonger dan 65 jaar dementie. Bent u een van hen? Wij bieden u gespecialiseerde dagbesteding. De dagactiviteiten zijn speciaal gericht op jonge mensen met dementie. U bent dus altijd samen met leeftijdsgenoten.

De dagactiviteiten Actief met dementie, dagbesteding voor jonge mensen met dementie vinden vooral plaats in de kas en binnentuin van woonzorgcentrum De Kiekendief, gelegen in hartje Almere Stad. De kracht van deze dagbesteding is kleinschaligheid, laagdrempeligheid, samen met en voor de buurt. U kunt hier zelf bepalen aan welke activiteiten u mee wilt doen. Deskundigen zoals de specialist ouderengeneeskunde en de psycholoog zijn betrokken bij de dagbesteding.

Een greep uit de dagactiviteiten voor jonge mensen met dementie

De kas
De grote kas in de binnentuin is het paradepaardje van De Kiekendief. Houdt u van tuinieren? Komt u helemaal tot rust in het groen? In de kas kunt u zaaien, planten, wieden en oogsten. Er groeit en bloeit hier van alles. Bramen, frambozen en druiven. Tomaten, sperziebonen en worteltjes. En allerlei soorten kruiden. Ook een aantal andere organisaties is actief in onze kas, waaronder een groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Eropuit
We bieden u volop de mogelijkheid om eropuit te gaan. Naar de sportschool of het café bijvoorbeeld. Maar u kunt bijvoorbeeld ook lekker buiten aan de slag in de tuin.

Gespreksgroep
Vindt u het fijn om met gelijkgestemden over persoonlijke onderwerpen te praten? Onder leiding van een psycholoog, geestelijk verzorger komen verschillende levensthema’s aan bod, zoals ouder worden, ziek zijn en afhankelijkheid. In een besloten groep, waarin u zich veilig en vertrouwd voelt, kunt u in gesprek over alles wat u bezighoudt.

Borrelmiddag
Een keer per maand organiseren we een gezellige borrelmiddag. Ook uw partner, mantelzorger of bekende is van harte welkom!

Nog veel meer te doen
Natuurlijk zijn er nog veel meer dagactiviteiten waar u aan mee kunt doen, zowel binnen als buiten. Dagbesteding waardoor u onder de mensen bent, kunt ontspannen, in beweging blijft of uw geheugen traint. Maar het belangrijkste is dat u van de activiteiten geniet. Zodat u ’s avonds kunt terugkijken op een fijne dag. Wilt u graag met uw eigen hobby aan de slag? Ook dat is in overleg vrijwel altijd mogelijk.

Wilt u zich aanmelden voor de dagactiviteiten?

Heeft u een indicatie? Dan kunt u zich via dagbesteding@zorggroep-almere.nl direct aanmelden. Samen met u kijken we of deze locatie het beste bij u past of dat er wellicht nog geschiktere locaties zijn.

Financiële ondersteuning

Kijk hier op welke manieren u financiële ondersteuning voor deelname aan dagactiviteiten kunt krijgen.

Heeft u vragen?

Bel dan met ons KlantServicePunt op telefoonnummer 036 545 4000 of mail naar klantadvies@zorggroep-almere.nl