Wilt u graag wat meer onder de mensen zijn? Bent u op zoek naar activiteiten en ontspanning in de buurt? En heeft u een beginnende vorm van dementie? Dan kunt u één of meerdere dagen per week terecht voor dagactiviteiten in De Club in De Toonladder, een leefgemeenschap van ouderen in de Muziekwijk. 

Een dag op De Club begint altijd met een kopje koffie of thee. En als u wilt ook met een krantje en een gezamenlijk gesprekje. Om 11 uur is het tijd om te bewegen. Dat doen we vaak gewoon aan tafel. Soms maken we gebruik van lichte halters om de spieren te trainen.
Tussen de middag is het tijd voor de gezamenlijke lunch. En daarna kunt u even lekker ontspannen met een boek, tijdschrift of puzzel.

’s Middags gaan we, als het weer het toelaat, lekker naar buiten. Een wandeling naar onze eigen dierenweide of een wat grotere wandeling naar bijvoorbeeld het park vlakbij. Vervolgens kunt u zelf kiezen waar u zin in heeft. Wilt u een potje sjoelen of luisteren naar uw favoriete muziek? Of gaat u liever schilderen? Even lekker niks doen of gewoon wat praten mag natuurlijk ook. Daarnaast doen we veel aan geheugentraining, onder meer door gebruik te maken van de Braintrainer of Beleef tv.

Duofiets
Bij De Club kunt u gebruikmaken van de duofiets met elektrische trapondersteuning. Samen met een vrijwilliger gaat u eropuit. De vrijwilligers zijn van alle leeftijden, houden van fietsen en hebben volop aandacht voor u. U bent lekker buiten in beweging, geniet van de omgeving en krijgt één op één aandacht van de vrijwilliger.

Mantelzorggesprekken
Ook mantelzorgers worden betrokken op De Club. Zorgt u regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is? Valt die zorg u soms zwaar? Komt u haast niet meer toe aan uw eigen ontspanning? Of heeft u vragen over dementie? En wilt u wel eens praten met mensen in een vergelijkbare situatie? Regelmatig organiseren we mantelzorggesprekken. U bent van harte welkom!

Uitstapjes
Mantelzorgers en familie worden vaak uitgenodigd en betrokken bij de uitstapjes.

Lunch
U kunt bij ons tussen de middag kiezen voor een lunch met brood of een warme maaltijd.

Extra activiteiten
Als deelnemer aan de dagactiviteiten in De Club kunt u ook meedoen aan activiteiten in woonzorgcentrum De Toonladder. Daarbij kunt u denken aan carnaval, de Winter- en de Zomerweek of een optreden van een muziekgezelschap. En wat dacht u van de wekelijkse spelletjesmiddag en de maandelijkse bingo? Wij brengen u er graag naartoe.

Wanneer?
De Club is geopend van maandag tot en met zaterdag én tijdens de feestdagen (behalve Eerste Kerstdag).

Ook bij De Toonladder: Dagactiviteiten Het Ontmoetingscentrum

U kunt voor dagactiviteiten in Muziekwijk ook terecht bij Het Ontmoetingscentrum, ook bij De Toonladder. Hier vinden ook leuke activiteiten plaats, maar het programma is iets minder gestructureerd dan bij De Club.

Wilt u zich aanmelden voor de dagactiviteiten?

Heeft u een indicatie? Meld u direct aan. Samen met u kijken we welke locatie het beste bij u past.

Direct aanmelden

Financiële ondersteuning

Kijk hier op welke manieren u financiële ondersteuning voor deelname aan dagactiviteiten kunt krijgen.

Heeft u vragen?

Bel dan met ons KlantServicePunt op telefoonnummer 036 545 4778 of mail naar klantadvies@zorggroep-almere.nl