Wilt u graag wat meer onder de mensen zijn? Bent u op zoek naar activiteiten en ontspanning in de buurt? En heeft u een beginnende vorm van dementie? Of lichamelijke beperkingen? Dan kunt u één of meerdere dagen per week terecht voor dagactiviteiten in Het Ontmoetingscentrum in De Toonladder, een leefgemeenschap van ouderen in de Muziekwijk. Het Ontmoetingscentrum zit in De Concertmeester, centraal op het plein bij De Toonladder.

Het Ontmoetingscentrum is bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige dementie en hun mantelzorgers. In Het Ontmoetingscentrum bepaalt u grotendeels zelf hoe u uw dag op een plezierige manier wilt invullen.We starten de dag altijd met wat drinken en een praatje, een gesprek of activiteit. Na de koffie gaan we dagelijks bewegen. We lunchen op een vast tijdstip en in de middag maken we meestal een wandeling. Is het voor u niet meer zo makkelijk om een stuk te lopen? Dan staat er een leenrolstoel of rollators voor u klaar.
Verder kunt u op Het Ontmoetingscentrum uw tijd voor een groot deel helemaal zelf indelen. U kiest een activiteit die u leuk vindt. Dat kan van alles zijn. Van de krant lezen tot een spelletje doen en van samen zingen tot bewegen of creatief bezig zijn. Of gezellig een gesprekje voeren met andere bezoekers, medewerkers of vrijwilligers. Ook geheugentraining is een belangrijk onderdeel van ons activiteitenaanbod.

Duofiets

Bij het Ontmoetingscentrum kunt u gebruikmaken van de duofiets met elektrische trapondersteuning. Samen met een vrijwilliger gaat u eropuit. De vrijwilligers zijn van alle leeftijden, houden van fietsen en hebben volop aandacht voor u. U bent lekker buiten in beweging, geniet van de omgeving en krijgt één op één aandacht van de vrijwilliger.

Mantelzorggesprekken
Ook mantelzorgers worden betrokken op Het Ontmoetingscentrum. Zorgt u regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is? Valt die zorg u soms zwaar? Komt u haast niet meer toe aan uw eigen ontspanning? Of heeft u vragen over dementie? En wilt u wel eens praten met mensen in een vergelijkbare situatie? Regelmatig organiseren we mantelzorggesprekken. U bent van harte welkom!

Uitstapjes
Mantelzorgers en familie worden vaak uitgenodigd en betrokken bij de uitstapjes.

Lunch
U kunt bij ons tussen de middag kiezen voor een lunch met brood of een warme maaltijd.

Extra activiteiten
Als deelnemer aan de dagactiviteiten in Het Ontmoetingscentrum kunt u ook meedoen aan activiteiten in woonzorgcentrum De Toonladder. Daarbij kunt u denken aan carnaval, de Winter- en de Zomerweek of een optreden van een muziekgezelschap. En wat dacht u van de wekelijkse spelletjesmiddag en de maandelijkse bingo? Wij brengen u er graag naartoe.

Wanneer?

Het ontmoetingscentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag.
Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Wilt u zich aanmelden voor de dagactiviteiten?

Heeft u een indicatie? Meld u direct aan. Samen met u kijken we welke locatie het beste bij u past.

Direct aanmelden

Financiële ondersteuning

Kijk hier op welke manieren u financiële ondersteuning voor deelname aan dagactiviteiten kunt krijgen.

Heeft u vragen?

Bel dan de Dagactiviteiten op 06 83 41 58 93 of mail naar dagactiviteiten@zorggroep-almere.nl