“De voordelen zijn mega!”

Katinka Dirken

Katinka Dirken, huisarts en opleider in gezondheidscentrum Castrovalva

Ruim tien jaar werk ik nu bij Zorggroep Almere en ik geniet er nog elke dag van. De voordelen van het werken als huisarts bij Zorggroep Almere zijn mega. Automatisering- of administratiestress? Kwestie van bellen en het wordt opgelost. Er zijn regels en protocollen en dat werkt heel prettig. NHG accreditering? Het wordt allemaal geregeld.

Wij werken hier met een vast trio van parttimers. Elke ochtend starten we gezamenlijk met een briefing om tien voor acht, met de hele huisartsenpraktijk. Samen sluiten we ook de dag weer af om vijf uur. Dat is echt heel fijn. Wij zorgen goed voor de patiënten en voor elkaar. Om de maand hebben we overleg met het ‘hometeam’ met ondermeer een jeugdarts van het consultatiebureau en het Oké-punt, over probleemgezinnen. De andere maand hebben we samen met specialist ouderengeneeskunde van Zorggroep Almere, het PATZ overleg (Palliatieve Thuiszorg) over de palliatieve zorg aan terminale patiënten. Wekelijks is er overleg met alle huisartsen en maandelijks met de assistentes. Zo weten van elkaar altijd waar we mee bezig zijn. Er is hier geen ‘eilandjes gevoel’, we doen het samen.

Alle huisartsenpraktijken zijn goed ingericht. Ik ben blij met de luxe en lichte praktijkruimte. Mijn ervaring is dat je als huisarts bij Zorggroep Almere voldoende vrijheid hebt. Natuurlijk zijn er kaders. Maar dat werkt ook efficiënt, zo kunnen we makkelijk het werk van elkaar overnemen. Dat onderlinge vertrouwen werkt goed. Wil je een opleiding volgen, naar een congres of heb je een lidmaatschap nodig? Meestal is het een kwestie van één druk op de knop en het is geregeld.

Katinka Dirken is te bereiken via de receptie van gezondheidscentrum Castrovalva via tel. (036) – 54 54 280 of per e-mail: kdirken@zorggroep-almere.nl