Pijn aan uw onderrug? Voor veel mensen een herkenbare klacht! Fysiotherapie Zorggroep Almere zoekt deelnemers voor een landelijk onderzoek naar een nieuwe fysiotherapeutische behandelvorm bij lage rugpijn.

Lage rugpijn komt vaak voor en is één van de meest voorkomende oorzaken van pijn en beperkingen in dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen of werken. Bij sommige mensen houdt de lage rugpijn lang aan, of keert regelmatig terug. De fysiotherapeut kan u stap-voor-stap begeleiden bij het herstel van de lage rugpijn en het hervatten van uw dagelijkse activiteiten. Het is hierbij belangrijk dat de behandeling goed aansluit op uw klachten.

Fysiotherapie Zorggroep Almere onderzoekt daarom samen met de Fontys Paramedische Hogeschool en het Universitair Medisch Centrum Utrecht of fysiotherapie in combinatie met een smartphone app waarop persoonlijke beweegopdrachten en informatie staan effectiever is dan reguliere fysiotherapie. Onderzoeker en fysiotherapeut Tjarco Koppenaal: “We weten dat fysiotherapie bij lage rugpijn gunstige effecten heeft op klachten in het dagelijks leven. Nu willen we onderzoeken wat de effecten zijn van de combinatie van fysiotherapie met een smartphone app op de kosten en effectiviteit van de behandeling.”

Wanneer u zich aanmeldt om deel te nemen aan het onderzoek krijgt u bij uw fysiotherapeut reguliere fysiotherapie of fysiotherapie in combinatie met een smartphone app. Daarnaast krijgt u vragenlijsten over uw lage rugpijn, de kosten die u hiervoor maakt, en meten we uw lichaamsbeweging met een beweegmeter.

Geïnteresseerd?

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u last van lage rugpijn? U kunt zich dan opgeven voor deelname aan dit onderzoek bij Fysiotherapie Zorggroep Almere via 036-5454111. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Tjarco Koppenaal (e-exercise@umcutrecht.nl).

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.