Samen bewegen, daar knapt u van op! U komt beter in uw vel te zitten, voelt zich fitter en legt gemakkelijker contacten. Iets voor u? Vraag naar BigMove.

BigMove is een plezierige manier om uw eigen kracht te (her)ontdekken en aan uw gezondheid te werken. Het is er speciaal voor mensen met een combinatie van geestelijke, lichamelijke en sociale klachten, zoals depressie, angst, pijn, diabetes, hart- en vaatziekten of eenzaamheid. Centraal staat een aantal groepslessen. Daarin helpen we u zich bewust te maken van uw gezondheid en functioneren en kunt u nieuw gedrag uitproberen. Daarnaast bestaat het programma uit een combinatie van gesprekken met uw begeleider en met de psycholoog. Als u klaar bent, helpen de begeleiders u met het kiezen van een geschikte vervolgactiviteit. BigMove helpt van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag (van ZZ naar GG). Kernwoorden zijn: kracht, verbinden, vertrouwen, speels, persoonlijk, plezier, grensoverschrijdend, gezondheid en gedrag.

Drie varianten BigMove

BigMove wordt in drie verschillende varianten aangeboden:

 1. intake en evaluatie door psycholoog, begeleider en hoofdbehandelaar, 10 sessies door de psycholoog, 5 sessies door de begeleider en 15 groepslessen verdeeld over 20 weken (BigMove Specialistisch GGZ-programma);
 2. intake en evaluatie door psycholoog, begeleider en hoofdbehandelaar, 5 sessies door de psycholoog, 2 sessies door de begeleider en 15 groepslessen verdeeld over 20 weken (BigMove Generalistisch Basis-GGZ intensief programma);
 3. intake en evaluatie door psycholoog, begeleider en hoofdbehandelaar, 0 tot 3 sessies door de psycholoog, 3 sessies door de begeleider en 15 groepslessen verdeeld over 20 weken.

Uw verwijzer bespreekt met u welke variant voor u het beste is.

Meer informatie?

Bekijk de film over BigMove. U kunt ook kijken op www.bigmove.nu. BigMove wordt in Almere uitgevoerd door Zorggroep Almere. Dit betekent ondermeer dat de Zorggroep menskracht (zoals fysiotherapeuten, administratie) en de locaties regelt.

Doet u mee?

Heeft u een verwijzing van de huisarts? Meld u dan aan via 036 – 545 4333, of bigmove@zorggroep-almere.nl.

Heeft u geen verwijzing van de huisarts? Maakt u dan een afspraak met het Paramedisch Centrum voor Diagnostiek in gezondheidscentrum Het Noorderdok via 036 545 4333. Hier nemen wij uw klachten en wensen uitgebreid met u door. Is het programma geschikt voor u, dan nemen we contact op met uw huisarts om de aanmelding te bespreken. Mocht blijken dat BigMove niet de meest geschikte oplossing voor u is, dan zoeken we samen met u naar een andere mogelijkheid om uw doel te bereiken.

U wordt geholpen door:

Els van den Brink BigMove Robbert Westendorp_0647 Petra Moonen_0297 Mark Vlietstra_0260 avatar3
Els van den Brink Robbert Westendorp Petra Moonen Mark Vlietstra Nienke Roza

 

 

Dit zeggen deelnemers over BigMove

 • 'Je moet niks, maar intussen doe je wel een heleboel'
 • 'Geleidelijk aan deed ik steeds een stapje meer'
 • 'Spelenderwijs deed ik dingen waarvan ik dacht “He, kan ik dat?"
 • 'Je begint met een groep met hele verschillende mensen, maar iedereen deed op zijn of haar manier mee'
 • 'Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten, er zijn geen oordelen'
 • 'Ongemerkt doe je dingen die je niet van jezelf verwacht'
 • 'Alleen naar een psycholoog gaan, dat is niet genoeg, maar de combinatie, dat werkte!'
 • 'Stapje voor stapje ga je de goede kant op'
 • 'Ik doe meer, ik kan meer, ik wil meer en ik ben meer, dat zag ik staan en ja, ja dat heb ik, dat ik denk “dat kan ik!" Ja!'
 • 'De enige tip die ik jullie wil geven is “doorgaan!”'
 • 'Het mocht wel wat langer duren, ik denk dat iedereen dat vond'

En omdat het niet alleen maar lyrisch is…:

 • 'Het is een heel mooi programma, maar het was voor mij niet genoeg, ik heb meer nodig'
 • 'Het was wel moeilijk dat iedereen opknapte en ik niet'

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.