In november hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor 2022 bekend gemaakt. Uw zorgverzekeraar heeft u hierover geïnformeerd.
Let op: We hebben gezien dat een aantal zorgverzekeraars hun pakketten voor Fysiotherapie hebben veranderd. Dit kan betekenen dat u voor hetzelfde pakket minder behandelingen fysiotherapie of oefentherapie vergoed krijgt. Dit kan betekenen dat u in 2022 in uw huidige pakket minder fysiotherapie-behandelingen vergoed krijgt dan het afgelopen jaar. 

Onze tip: lees nog even goed uw aanvullende pakket voor fysiotherapie/ oefentherapie door.

Past uw zorgverzekering nog bij u?

Misschien is het nu het moment voor u om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar die beter bij uw situatie past. Overstappen kan nog tot 31-12-2021. Uw pakket aanpassen bij uw huidige verzekeraar kan nog tot 31-01-2022. Daarna is dat niet meer mogelijk. Kijk voor meer informatie op:

 

Met alle zorgverzekeraars een contract

Fysiotherapie Zorggroep Almere heeft voor het jaar 2022 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. U kunt dus voor uw verzekerde fysiotherapeutische zorg bij ons terecht. Heeft u een (aanvullende) verzekering voor fysiotherapie afgesloten, dan sturen wij de rekening naar de zorgverzekeraar en deze vergoedt de zorg direct aan ons. U ziet in uw overzicht bij uw zorgverzekering wat wij in rekening hebben gebracht.

Heeft u zich niet verzekerd voor fysiotherapie in een aanvullende verzekering, dan brengen wij ons tarief bij u in rekening. De actuele tarieven vindt u hier.

 

Fysiotherapie uit de basisverzekering of de aanvullende verzekering?

Welke zorgverzekering bij u past is natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Een aantal aandoeningen wordt vergoed vanuit de basisverzekering als ze op de chronische lijst staan. Vanaf de 21e behandeling vindt dan een vergoeding plaats uit de basisverzekering. De behandelingen 1 tot en met 20 worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering of u betaalt deze behandelingen zelf. De chronische lijst is voor alle zorgverzekeraars hetzelfde.

Voor een aantal aandoeningen wordt de fysiotherapie gelijk uit de basisverzekering vergoed. Deze aandoeningen zijn:

  • Claudicatio Intermittens (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen
  • COPD : vanaf 5 behandelingen tot maximaal 70 behandelingen, afhankelijk van de ernst
  • Artrose heup en knie: 12 behandelingen (per 12 maanden)
  • Urine-incontinentie: 9 behandelingen door een bekkenfysiotherapeut
  • Covid-herstelzorg: max 50 behandelingen in 6 maanden, zie de voorwaarden, met 1 maal een verleng mogelijkheid
  • (kinder)fysiotherapie onder de 18 jaar, 18 zittingen.

Let op! Voor vergoedingen uit de basisverzekering wordt uw eigen risico aangesproken, met uitzondering van de leeftijd tot 18 jaar. Voor meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie via uw zorgverzekering adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen, wij helpen u graag.

Stuur een mail naar: info.fysiotherapie@zorggroep-almere.nl

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.