Belangrijk om te weten als u naar de fysiotherapeut gaat

Gaat u voor het eerst naar de fysiotherapeut? Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit zijn handige weetjes als u naar de fysiotherapeut gaat:

  • Wilt u bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs meenemen?
  • Wilt u bij iedere afspraak/ behandeling een schone badhanddoek meenemen.
  • Wilt u als u moet oefenen in de trainingszaal (sport)schoenen meenemen die u niet buiten gebruikt?
  • Wij zijn alleen tevreden als u dat ook bent. Vertel ons via Zorgkaart Nederland hoe tevreden u bent. Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Dan hopen wij dat u er alsnog met de direct betrokkene uitkomt. Is dat niet het geval, dan kunt u een klacht indienen via de klachtenprocedure van Zorggroep Almere.
    Mocht u niet tevreden zijn over de afhandeling, dan kunt u uw klacht voorleggen aan klachtencommissie van Zorggroep Almere of voorleggen aan de geschilleninstantie. Wij zijn aangesloten bij ‘De Geschillencommissie Zorg‘.
  • U hecht aan uw privacy. Bij de fysiotherapeuten van Zorggroep Almere zijn uw gegevens in vertrouwde handen. Lees hier meer over de privacywaarborg van Zorggroep Almere.
  • Bekijk hier onze algemene voorwaarden.
  • Om het proces van leren en verbeteren te ondersteunen, krijgt de Keurmerk fysiotherapeut zogenaamde ‘feedback informatie’. Uw behandelgegevens worden meegenomen in deze dataverzameling. Deze gegevens zijn nooit herleidbaar naar u als patiënt. Wilt u meer weten, bekijk dan deze flyer.

Afzeggen of vergeten van een afspraak

Indien u een afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren afzegt via 036 - 545 4111 of uiterlijk 24 uur van tevoren een bericht stuurt naar  info.fysiotherapie@zorggroep-almere.nl, zullen wij geen kosten in rekening brengen. Een afspraak op maandag of op de eerste werkdag na een officiële feestdag kunt u tot 10.00 uur op dezelfde dag nog kosteloos afzeggen.

Bij te laat of niet afzeggen zijn wij, ongeacht de reden, genoodzaakt om de kosten bij u in rekening te brengen. Deze kosten bedragen 75% van het tarief van de betreffende afspraak en worden niet gedekt door de zorgverzekeraar.

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.