‘Ik heb al zeker 20 jaar hoofdpijn en heb al diverse artsen en fysiotherapeuten ‘versleten’. Nergens ben ik zo goed geholpen als bij de fysiotherapeuten van het Hoofdpijnconsult van Zorggroep Almere. Eindelijk weet ik waar de oorzaak zit en word ik goed behandeld.’ Aan het woord is Ina de Ruijter, tevreden cliënt bij Bianca Heerenveen, manueel therapeut bij Zorggroep Almere. Bianca is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van hoofdpijn- en duizeligheidklachten.

‘Eerlijk is eerlijk, toen ik las over het Hoofdpijnconsult van Zorggroep Almere, twijfelde ik. Toch leek het me de moeite waard om te proberen. Waarom? Het sprak mij aan dat het eerste consult anderhalf uur duurt. Er wordt de tijd voor je genomen. Toen heb ik stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor een afspraak. Ik heb er geen moment spijt van gehad!

Wauw! Hoe weet je dat precies op die plek in mijn nek, de oorzaak van mijn hoofdpijn zit? Dat was mijn eerste reactie toen Bianca mij onderzocht. Ik was zo verbaasd dat zij letterlijk de vinger op de zere plek wist te leggen. Het Hoofdpijnconsult bestaat uit een gesprek met Vivian Bartels, psychosomatische fysiotherapeut en Bianca Heerenveen. Vivian richt zich op de eventuele achterliggende oorzaken die voor spanning en stress zorgen en  hoofdpijn kunnen veroorzaken. Bianca stelt veel vragen en doet  uitgebreid lichamelijk onderzoek. De conclusie dat ik het meest gebaat ben met een aantal manueel therapeutisch behandelingen bij Bianca, met focus op de aanpak van mijn nek.

De laatste fysiotherapeut die ik bezocht, kon me al na 5 minuten zonder verder onderzoek vertellen wat mijn probleem was. Ik voelde me niet gehoord. Het gebrek aan aandacht voor mijn pijnklachten stoorde me enorm. Zijn diagnose klopte niet. Ik werd er moedeloos van. Ik ben ook bij de neuroloog geweest, daar kreeg ik medicijnen die prima hielpen maar niets deden aan de oorzaak. Ik ben er mee gestopt toen ik meer last kreeg van de bijwerkingen dan de hoofdpijn.

Hoe het nu met me is? Mijn hoofdpijn is stukken minder, nog niet weg. Maar de behandeling is ook nog niet afgerond. Ik slik minder pijnstillers. Het gaat steeds iets beter. Met dank aan Bianca en mijn man. Bianca heeft hem geleerd hoe hij mijn nek het beste kan masseren. Ik ben heel blij met Bianca en mooie bijkomstigheid is, dat we het reuze gezellig hebben samen. Ik voel me ontspannen en in goede handen bij haar. Dat helpt ook! Het hoofdpijnspreekuur kan ik echt iedereen aanraden. Het is voor mij echt een schot in de roos!’

Wilt u ook een oplossing voor uw hoofdpijnklachten? Maak  dan een afspraak voor het Hoofdpijnconsult van Zorggroep Almere, via  telefoonnummer  036 – 545 4111. De professionele en betrouwbare therapeuten van Zorggroep Almere hebben naast het Hoofdpijnconsult nog meer te bieden. Blijf niet rondlopen met uw klachten en bekijk wat zij voor u kunnen doen op: www.fysiozorggroepalmere.nl

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.