Het kinderorthopedisch spreekuur is een samenwerking tussen kinderfysiotherapeut en podotherapeut. Door deze samenwerking kunnen de klachten van het kind sneller en beter beoordeeld worden.

Voor wie?

Het gezamenlijk spreekuur is bedoeld voor kinderen vanaf 5 tot 18 jaar en richt zich met name op groeigerelateerde klachten.

Welke klachten?

Heeft uw kind problemen met lopen? Bijvoorbeeld pijnklachten aan knieën, enkels, hielen of een afwijkend looppatroon? Is er sprake van een standsafwijking van de knieën (x- en o benen) of platvoeten? Of lijkt het of uw kind letterlijk niet uit de voeten komt, slecht en niet lang kan rennen of te weinig kracht in de benen lijkt te hebben? Vaak klaagt over de rug?

Wat doen we?

  • Eerst een intake over de aard en uiting van de klachten. Dan volgt een uitgebreid onderzoek.
  • De kinderfysiotherapeut kijkt naar de manier van bewegen en lopen van uw kind. Ook wordt de spierkracht, spierspanning en beweeglijkheid van de gewrichten onderzocht.
  • De podotherapeut kan door middel van speciale apparatuur een nauwkeurige analyse maken van standafwijkingen van de voeten.
  • De ganganalyse van het kind (eventueel met een video opname) wordt samen beoordeeld.

Na het onderzoek bespreken de kinderfysiotherapeut en de podotherapeut de conclusies en verdere behandelmogelijkheden met u en uw kind. De huisarts of specialist krijgt een brief met de conclusies en voorgesteld behandelplan.

Praktische zaken:

Kosten: De kosten voor kinderfysiotherapie worden door de basisverzekering vergoed. Aan het 1e consult bij podotherapie zijn geen kosten verbonden.

Wanneer: Het spreekuur is elke woensdag in de even week van 15.30 – 17.00 uur in het PMCD (Paramedisch Centrum voor Diagnostiek), Gezondheidscentrum Het Noorderdok, Razeil 29

Bellen voor een afspraak: 036 - 54 54 888

U wordt geholpen door:

 
Jeroen Cornegoor
podotherapeut
Eli Kuijper
kinderfysiotherapeut

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.