Onlangs hebben de zorgverzekeraars de premies voor 2020 bekend gemaakt. U heeft hierover vast een e-mail of brief gehad van uw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars voeren een prijsstijging door van de basisverzekering en een aantal een lichte daling. Ook zijn er zorgverzekeraars die het aantal behandelingen in de aanvullende verzekering verlagen, dit terwijl de naamgeving van het aanvullende pakket niet verandert. Tot en met 31 december 2019 kunt u van zorgverzekeraar wisselen. Wist u dat het ook mogelijk is om de aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar u de basisverzekering heeft afgesloten?

Contracten met zorgverzekeraars

Fysiotherapie Zorggroep Almere heeft voor 2020 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten, behalve met ONVZ, PNO en VVAA. Bent u verzekerd bij een zorgverzekeraar waarmee wij een contract hebben? Dan brengen wij het tarief dat met uw verzekeraar is overeengekomen in rekening bij de zorgverzekeraar. Heeft u zich niet verzekerd voor fysiotherapie in de aanvullende verzekering, dan brengen wij ons tarief bij u in rekening. De actuele tarieven vindt u hier. Bij ONVZ, een restitutieverzekeraar, kunt u onze factuur indienen en krijgt u 100% vergoeding.

Welke zorgverzekering past bij u?

Welke zorgverzekering bij u past is natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Een aantal aandoeningen wordt vergoed vanuit de basisverzekering als ze op de chronische lijst staan. Vanaf de 21e behandeling vindt dan een vergoeding plaats uit de basisverzekering. De behandelingen 1 tot en met 20 wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering of u betaalt deze behandelingen zelf. De chronische lijst is voor alle zorgverzekeraars hetzelfde.

Voor een aantal aandoeningen wordt de fysiotherapie gelijk uit de basisverzekering vergoed. Deze aandoeningen zijn:

  • Claudicatio Intermittens (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen
  • COPD : vanaf 5 behandelingen tot maximaal 70 behandelingen, afhankelijk van de ernst
  • Artrose Heup en Knie: 12 behandelingen (per 12 maanden)
  • Urine Incontinentie: 9 behandelingen door een bekkenfysiotherapeut

Let op! Voor vergoedingen uit de basisverzekering wordt uw eigen risico aangesproken. Voor meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie via uw zorgverzekering adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of te kijken op een van de volgende sites:

Heeft u vragen, wij helpen u graag. Stuur een mail naar: info.fysiotherapie@zorggroep-almere.nl

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.