Heeft u langer dan zes weken lage rugklachten? Komt u maar niet van uw pijn af? Dan biedt het Rugherstelprogramma uitkomst.

In het Rugherstelprogramma brengen een fysiotherapeut gespecialiseerd in rugklachten en een psychosomatisch fysiotherapeut samen uw klachten in kaart. Dit gaat verder dan alleen lichamelijke klachten. Ze doen uitvoerig lichamelijk onderzoek en kijken daarnaast naar uw leefstijl.

Grondige aanpak

Aan de hand van de uitkomsten van dit uitgebreide onderzoek stellen de therapeuten een persoonlijk behandelplan op. De behandeling bestaat uit fysieke training en ontspanningsoefeningen. U krijgt ook pijneducatie en leefstijladvies. Dit gebeurt met een online platform dat u zowel thuis als in het centrum kunt gebruiken.  Het programma duurt 3 maanden, waarin u 24 keer traint.

Tijdens en na de behandeling

Tijdens het behandeltraject houden de gespecialiseerde fysiotherapeuten nauwlettend in de gaten of u vooruitgang boekt. Waar nodig passen we het behandelplan aan om het optimale resultaat te halen.
Aan het eind van het behandeltraject doen we een evaluatie. Uw verwijzer krijgt een schriftelijke samenvatting van de behandelresultaten.

 

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor het Rugherstelprogramma via het Contactformulier. Zet bij de omschrijving van uw klacht s.v.p. dat het gaat om het Rugherstelprogramma. U kunt zich ook telefonisch aanmelden via 036 545 4333.

Ben ik hiervoor verzekerd?

De kosten voor 24 maal training en het online programma bedragen € 325,-.  Het hangt van uw aanvullende verzekering af of de kosten van aanvullende zittingen voor uw eigen rekening zijn of worden vergoed. Bij de start van het Rugherstelprogramma brengen we samen met u in kaart of uw ziektekostenverzekering kosten vergoedt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U wordt geholpen door

Petra Moonen_0297 Vivian Bartels klein avatar3
Petra Moonen Vivian Bartels  Ruben Petersen

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.