Schouderklachten? Schouderfysiotherapie kan de oplossing zijn. Gespecialiseerde fysiotherapeuten van Zorggroep Almere helpen u graag.

De schouder is een complex gewricht waarbij spieren, banden en gewrichtskapsel voor functionaliteit, stabiliteit en bescherming zorgen. De complexiteit maakt dat er verschillende soorten klachten kunnen optreden, die een specifieke behandeling vragen.

Wat gebeurt er bij schouderfysiotherapie?

De in schouderklachten gespecialiseerde fysiotherapeut stelt op basis van uitgebreide diagnostiek een passend behandelplan op. De therapie richt zich naast de lokale aspecten van de schouder ook op het opbouwen van de algemene belastbaarheid en functionaliteit.

Onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten werken samen in het Paramedisch Centrum voor Diagnostiek in Het Noorderdok.

Wanneer een schouderonderzoek?

U kunt een afspraak maken voor schouderonderzoek bij het Paramedisch Centrum voor Diagnostiek met een doorverwijzing van uw huisarts. Bijvoorbeeld wanneer:

  • de huisarts goede diagnostiek wil bij schouderpijn
  • er na meer dan zes weken fysiotherapie en/of rust minder herstel is opgetreden dan verwacht zonder dat dit te verklaren is;
  • er na een ongeluk of val verdenking is van schade;
  • er aanvullende diagnostiek in de vorm van echografie gewenst is;
  • de huisarts advies specialistisch advies wil of doorverwijzing naar orthopedie noodzakelijk is;
  • de huisarts een echogeleide injectie in de schouder nodig vindt.

U wordt geholpen door:

Fleur van Dam klein Monique Collie klein
Fleur van Dam Monique Colli

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.