Aquafysiotherapie (fysiotherapie in warm water)

Fysiotherapeuten van Zorggroep Almere hebben jarenlang ervaring met aquafysiotherapie. Bij deze individuele vorm van fysiotherapie begeleiden zij u tijdens het bewegen in warm water  van 32 graden.

Wat zijn de voordelen van aquafysiotherapie?

  • Het warme water zorgt voor een behaaglijk gevoel, het bevordert de doorbloeding, het vermindert pijn en werkt onspannend.
  • Door de opwaartse druk van het water kunt u gemakkelijker bewegen en wordt het lichaam stabieler. Hierdoor lukken allerlei oefeningen wel die ‘op het droge’, in onze fysiotherapiepraktijk, niet lukken.
  • De therapie verbetert het uithoudingsvermogen, coördinatie van bewegingen, de spierkracht. Ook verbetert aquafysiotherapie de mobiliteit van gewrichten, waardoor u weer gemakkelijker kunt bewegen.
 

Voor wie kan aquafysiotherapie zinvol zijn?

  • Voor mensen met langdurige klachten bijvoorbeeld artrose, reuma en lichte neurologische klachten.
  • Voor mensen die intensiever getraind moeten worden bijvoorbeeld na een operatie, een lang ziekbed of ziekenhuisopname.een operatie, een lang ziekbed of ziekenhuisopname.
Let wel: Voor deze therapie moet u in staat zijn om u zelfstandig aan- en uit te kleden en van de kleedruimte naar het zwembad te lopen. Het zwembad beschikt over een rolstoel en een tillift voor mensen die moeilijk kunnen lopen. Het is niet nodig dat u kunt zwemmen.

Inschrijvingsgesprek

Tijdens het inschrijvingsgesprek in onze fysiotherapiepraktijk in gezondheidscentrum De Binder, gezondheidscentrum Oost/West of in gezondheidscentrum De Compagnie worden de klachten geïnventariseerd. Samen met u stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Vergoeding

Deze vorm van fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Verwijzing van specialist of huisarts is niet noodzakelijk. Tenzij u een chronische indicatie heeft, in dat geval heeft u wel een verwijzing nodig voor de specialist of huisarts.

Locatie en tijdstip

De therapie wordt gegeven in zwembad De Vrijbuiter in Almere Buiten, elke vrijdagmiddag tussen 13.00- 16.00 uur. U wordt individueel begeleid. De therapie duurt 45 minuten.

Specialisten

* Gespecialiseerd therapeut

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.