Diabetes

Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u hoe u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten.

Elke dag verantwoord bewegen

Speciaal voor mensen met diabetes type 2 is het beweegprogramma voor mensen met diabetes. U doorloopt het beweegprogramma met een registerfysiotherapeut. Dit is een fysiotherapeut die voldoet aan de kwaliteitseisen van het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Deze fysiotherapeut is daarnaast speciaal opgeleid voor het beweegprogramma diabetes type 2. Uw begeleiding is dus in goede handen.

Tijdens het programma werkt u samen met uw fysiotherapeut omgezond en verantwoord te bewegen. De fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal tests. Hierdoor kan de fysiotherapeut het beweegprogramma op maat maken. De testen laten zien hoe uw huidige conditie is en welke bewegingen u kunt maken. Na afloop van het programma zal de fysiotherapeut een test afnemen en de resultaten met u bespreken.

Specialisten

* Gespecialiseerd therapeut

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.