Medical taping

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met elastische tape. Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren.

Bij medical taping wordt tape gebruik die dezelfde rekbaarheid heeft als de huid, erg dun is en goed plakt. Het is daarbij ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en anti-allergisch. Aan te raden is wel om de tape op een droge, vetvrije, onbehaarde huid te gebruiken. Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen. De tape is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt ook geen weke huid onder de tape. Uiteraard is het zo, dat intensief gebruik de duur verkort.

De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

Specialisten

* Gespecialiseerd therapeut

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.