Dé plek in Almere voor orthopedische revalidatie, (top)sportrevalidatie en oefentherapie.

“Onze COVID-revalidatietraining is inmiddels goed bekend in Almere. We hebben zelfs het landelijke nieuws gehaald bij de NOS. Zo bijzonder!” Aan het woord is Stijn Jolie, manager Trainingscentrum Zorggroep Almere en Bas Bonhof, directeur fysiotherapie en wijkverpleging van Zorggroep Almere. “Ons moderne Trainingscentrum aan de Grindzuigerweg 22 opent in juli haar deuren. Gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan daar aan het werk volgens de nieuwste behandelmethoden, met de beste technieken en topapparatuur. Het wordt dé plek voor orthopedische revalidatie, (top)sportrevalidatie en oefentherapie voor iedereen in Almere die dat nodig heeft. Daar zijn wij best trots op!”

Minder blessures

“Het Trainingscentrum Zorggroep Almere wordt het modernste Trainingscentrum van midden-Nederland. Je kunt bij ons terecht voor een (top)sportprogramma op maat, orthopedische- en sportrevalidatie en oefentherapie. Ook voor een beweegprogramma nodig bij diabetes of hart- en vaatziekten ben je bij ons aan het juiste adres. Fitness en personal training kun je ook bij ons doen. Dit verzorgen wij samen met onze partner Urban Gym Almere.”

Trainen, monitoren en bijsturen

“Herstellen en fit worden kost tijd. Zorgvuldig monitoren en bijsturen is daarbij heel belangrijk. Trainen en fit worden onder professionele begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut die werkt met moderne apparatuur en volgens de nieuwste technieken versnelt dit proces. Training en revalidatie in ons Trainingscentrum is gericht op spoedig herstel: snel weer fit om te kunnen werken, sporten en je dagelijkse bezigheden weer te kunnen oppakken. Onze begeleiding is gericht op testen, trainen, monitoren en bijsturen waar nodig. Daarom houden we continu de vooruitgang van een cliënt in de gaten. Dat kan heel nauwkeurig omdat we werken met geavanceerde apparatuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het D-wall systeem. Dit hightech systeem bevat honderden oefeningen en trainingsprogramma’s. Via een 3D-camera houdt de D-wall de bewegingen bij die worden gemaakt. Zo kunnen wij heel gericht de behandeling afstemmen op de wensen, behoefte en belastbaarheid van een cliënt.”

Fit het sportseizoen in

“Onze begeleiding is enerzijds gericht op fysiotherapie en revalidatie en anderzijds op performance. Daarmee bedoelen we het verbeteren van de beweging zodat recreatieve sporters en topsporters minder kans hebben op blessures en prestaties verbeteren. De periode tussen het sportseizoen in, is bij uitstek geschikt om de volgende stap te maken en kracht en beweging te verbeteren. Als je juist in die periode gericht traint ga je goed getraind het nieuwe seizoen in en kun je fitter dan ooit jouw favoriete sport beoefenen zoals voetbal, hockey, tennis of golf. Juist voor de recreatieve sporter is het goed om het jaar door te trainen en niet te stoppen tijdens de zomer- of winterstop. Door trainen vermindert de kans op blessures. Wij zijn al in gesprek met een aantal Almeerse sportclubs om samen te werken en staan open voor samenwerking met andere clubs. Denk je dat samenwerking met jouw sportclub interessant is? Laat het ons weten via 036 – 54 54 111.”

Onze service

Een afspraak maken bij Fysiotherapie Zorggroep Almere doe je eenvoudig via fysiozorggroepalmere.nl of bel 036 – 54 54 111. Je kunt snel bij ons terecht. Lukt het niet om naar ons toe te komen? Dan kunnen wij je ophalen met onze Fysiobus. Na afloop van de training brengen we je weer veilig thuis.

Welkom!

Stijn Jolie, manager Trainingscentrum Zorggroep Almere, fysiotherapeut bij Zorggroep Almere en Jong Oranje Heren en voormalig tophockeyer: “Ik ben trots op ons nieuwe Trainingscentrum aan de Grindzuigerstraat 22. Het wordt dé plek in Almere voor (top)sporttraining, orthopedische en sportrevalidatie met hightechtrainingsapparatuur, deskundige fysiotherapeuten en ervaren personal trainers. Van jong tot oud en van topsporter tot recreant: voor iedereen maken wij een persoonlijk trainingsprogramma afgestemd op jouw wensen en behoeften. Wij begeleiden je deskundig en duurzaam zodat je jouw werk, sport en hobby’s weer zo snel mogelijk kunt oppakken.”

Heeft u fysiotherapie nodig? Maak een afspraak.