Een logopedist behandelt mensen, die als gevolg van een ziekte, trauma, beperking of handicap problemen ondervinden in de dagelijkse communicatie. En mensen die moeite hebben met kauwen en slikken tijdens het eten en drinken.

De logopedisten van Zorggroep Almere behandelen mensen die

  • in één van de woonzorgcentra van Zorggroep Almere wonen;
  • tijdelijk, ter revalidatie, zijn opgenomen in Flevoburen, Centrum voor geriatrische revalidatie
  • naar de dagbehandeling komen
  • thuis wonen.

Behandeling en advies

Een logopedist kan behandeling en advies geven over:

afasie: woordvinding en taalbegrip

U heeft moeite om op woorden te komen en/of begrijpt niet goed wat er tegen u wordt gezegd. Dit kan voorkomen na een beroerte.

dysartie: uitspraak

Het uitspreken van woorden gaat moeizaam omdat de spieren in en om de mond bijvoorbeeld door  en verlamming niet goed functioneren. De oorzaak kan bijvoorbeeld een beroerte, de ziekte van Parkinson of Multiple Sclerose zijn.

stemproblemen of een te zachte stem

U heeft bijvoorbeeld een te zachte stem, waardoor het moeilijk is om u verstaanbaar te maken. Dit komt bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson voor.

slikproblemen

U verslikt zich regelmatig en heeft moeite met eten en/of drinken. Na een beroerte kunt u slikproblemen krijgen maar ook bijvoorbeeld als u de ziekte van Parkinson heeft.

Verwijzing en vergoeding

Logopedisten werken op verwijzing van een specialist ouderengeneeskunde, als u in woonzorgcentrum Polderburen of Flevoburen, Centrum voor geriatrische revalidatie verblijft. Als u in een ander woonzorgcentrum woont, dan heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Heeft u een indicatie voor opname in een verpleeghuis of op de revalidatieafdeling? Uw behandeling wordt vergoed.

Woont u thuis? Dan is in sommige gevallen een verwijzing van de huisarts nodig om te starten met de behandeling. Deze behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekering en komt ten laste van het verplichte eigen risico.

Locatie

Behandeling vindt plaats op de afdeling logopedie in woonzorgcentrum Polderburen, in Flevoburen, Centrum voor geriatrische revalidatie of bij u thuis.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via:
Geriatrisch Expertisecentrum
Schietwilgsingel 2
1326 EN  ALMERE
Tel. 036 – 545 42 44

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze logopedisten:

Martine Musch

e-mail: mmusch@zorggroep-almere.nl

tel. 06 – 543 400 26

Inge Taling

e-mail: italing@zorggroep-almere.nl

Interessante websites