Belangrijk: onderzoek Saltro

Voor bloedonderzoek door Saltro kunt u door maatregelen rondom het coronavirus tijdelijk alleen op afspraak terecht in een beperkt aantal gezondheidscentra.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt en maak direct uw afspraak

Naast de gezondheidszorg die Zorggroep Almere standaard aanbiedt, verhuurt gezondheidscentrum Castrovalva ook ruimte aan een zelfstandige hulpverleners. Zo vindt u nog meer hulpverleners bij elkaar onder één dak.

In gezondheidscentrum Castrovalva kunt u terecht voor:

Meer informatie over deze zorgverleners staat verder op deze pagina.

De hulpverleners die een ruimte huren in het gezondheidscentrum zijn niet in dienst bij Zorggroep Almere. Zorggroep Almere is dan ook niet verantwoordelijk voor hun dienstverlening en de klachtenregeling is voor deze hulpverleners niet van toepassing.

 

Bloedonderzoek door Saltro

Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek of ander aanvullend onderzoek aan. Denk bijvoorbeeld aan een echo, longfunctiemeting of een hartfilmpje. U hoeft hiervoor niet ver van huis.

Op afspraak neemt een doktersassistente van Gezondheidscentrum Castrovalva bloed af. U kunt ook op bepaalde tijden zonder afspraak langskomen om bloed te laten prikken door diagnostisch centrum Saltro. U ontvangt de uitslag dan ook gewoon via uw huisarts. Saltro voert op diverse locaties in Almere ook aanvullend onderzoek uit.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt voor bloedonderzoek en aanvullend onderzoek door Saltro.

 

Kinderdagverblijf Casa Capretti

Oud en jong, een perfecte combinatie. Daarom is kinderopvang Casa Capretti in Gezondheidscentrum Castrovalva gehuisvest. Casa Capretti is een kleinschalige kinder-opvang voor kinderen van 0 – 4 jaar.

Kinderdagverblijf Casa Capretti zit in het gebouw van Gezondheidscentrum Castrovalva in Tussen de Vaarten waar ook het woonzorgcentrum voor ouderen is gevestigd. Regelmatig worden er kleine activiteiten georganiseerd met de kinderen en ouderen die dat graag willen zoals: liedjes zingen, voorlezen, knutselen en een wandeling door de binnentuin.

De interacties die deze mensen met de kinderen hebben kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het doorbreken van het isolement waarin sommigen verkeren en biedt hun een vreugdevolle ervaring. De kinderen ervaren dat het leuk is om met de ouderen te spelen en de onvoorwaardelijke aandacht van hen heeft op de kinderen een rustgevend effect. Voor de kinderen maakt het contact met ouderen deel uit van hun sociale opvoeding.

Lees meer op de website van Casa Capretti.

 

Psycholoog/psychotherapeut

De klinisch psycholoog/psychotherapeut (BIG) van gezondheidscentrum Castrovalva is Mw. A. Tromp-Wever. Zij is maandag en dinsdag aanwezig.

Voor gesprekken bij de psycholoog heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. De gesprekken worden voor een groot deel vergoed door de zorgverzekeraar.

Contact
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met: 06-25058331. Tijdens spreekuren kunt u de voicemail inspreken. U wordt teruggebeld.
U kunt ook een e-mail sturen. Dit kan naar het e-maildres: ame.trompwever@kpnmail.nl

Koninklijke Visio – expertise centrum voor slechtziende en blinde mensen

Ondervindt u hinder in het dagelijks leven van uw visuele beperking? Visio helpt u graag verder.

Als u slechtziend of blind bent, weet u dat dagelijkse activiteiten zoals het huishouden doen, hobby’s beoefenen, sociale contacten met familie en vrienden onderhouden en op stap gaan niet altijd meer vanzelfsprekend zijn. Alles kost meer tijd en inspanning waardoor u sneller vermoeid kunt raken. Een gevolg hiervan kan zijn dat u geen zin meer heeft in sociaal contact of het beoefenen van uw favoriete hobby. Of misschien ziet u er tegenop om op stap te gaan omdat u zich onveilig voelt op straat. Deze signalen krijgen wij vaak van onze cliënten. Bij Visio weten we welke invloed een visuele beperking op het dagelijks leven kan hebben. Naast de mogelijkheden om praktische problemen aan te pakken, kunnen wij u ook ondersteunen bij verliesverwerking en psychische problemen die zijn ontstaan door het leven met een verminderd zicht.

Revalidatie dienstverlening bij Visio verloopt ivm Corona-crisis telefonisch. Neem gerust contact op.

Visio heeft besloten om bij Revalidatie & Advies alleen nog dienstverlening op afstand te verlenen. We zijn dus gestopt met de dienstverlening in persoonlijk contact met cliënten. Dit betekent dat we geen cliënten op onze Visio-locaties ontvangen of bij u thuis komen. Heeft u een afspraak in de komende weken? Dan wordt u gebeld en bekijken wij of een afspraak op afstand mogelijk is.
Neem bij vragen gerust contact op. De Visio-professionals zijn op allerlei manieren bereikbaar ook voor advies. Bel of mail: tel: 088 585 5700 of almere@visio.org