Belangrijk: onderzoek Saltro

Voor bloedonderzoek door Saltro kunt u door maatregelen rondom het coronavirus tijdelijk alleen op afspraak terecht in een beperkt aantal gezondheidscentra.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt en maak direct uw afspraak.

Naast de gezondheidszorg die Zorggroep Almere standaard aanbiedt, verhuurt gezondheidscentrum De Driehoek ook ruimtes aan zelfstandige hulpverleners. Zo vindt u nog meer hulpverleners bij elkaar onder één dak.

In gezondheidscentrum De Driehoek kunt u terecht voor:

  • Maatschappelijk werk van De Schoor. Kijk voor informatie over de sociaal raadslieden en Maatwerk Ondersteuning SchuldStabilisatie ook op de website van De Schoor.
  • Bloedonderzoek door Saltro.
  • RondOm Podotherapeuten
  • Koninklijke Visio
  • Mondzorgpoli

De hulpverleners die een ruimte huren in het gezondheidscentrum zijn niet in dienst bij Zorggroep Almere. Zorggroep Almere is dan ook niet verantwoordelijk voor hun dienstverlening en de klachtenregeling is voor deze hulpverleners niet van toepassing.

 

Bloedonderzoek door Saltro

Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek of ander aanvullend onderzoek aan. Denk bijvoorbeeld aan een echo, longfunctiemeting of een hartfilmpje. U hoeft hiervoor niet ver van huis.

Op afspraak neemt een doktersassistente van Gezondheidscentrum De Driehoek bloed af. U kunt ook op bepaalde tijden zonder afspraak langskomen om bloed te laten prikken door diagnostisch centrum Saltro. U ontvangt de uitslag dan ook gewoon via uw huisarts. Saltro voert op diverse locaties in Almere ook aanvullend onderzoek uit.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt voor bloedonderzoek en aanvullend onderzoek door Saltro.

 

RondOm Podotherapeuten

Onze praktijk
De podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandelen en voorkomen van klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Dit zijn klachten die u kunnen belemmeren in uw dagelijks functioneren. Ze ontstaan door een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van diabetes mellitus, reuma of  artrose kunnen door een podotherapeut behandeld worden.
De podotherapeut heeft een aantal behandelmethoden om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. Een uitgebreid overzicht van aandoeningen, onze werkwijze, toegepaste therapieën en tarieven en vergoedingen vindt u hier.

Afspraak maken
Voor meer informatie en het maken van afspraken belt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur het centrale nummer van Rondom via tel. 088-1180500. U kunt  hier een afspraak plannen via de website.

 

Koninklijke Visio – expertise centrum voor slechtziende en blinde mensen

Ondervindt u hinder in het dagelijks leven van uw visuele beperking? Visio helpt u graag verder.

Als u slechtziend of blind bent, weet u dat dagelijkse activiteiten zoals het huishouden doen, hobby’s beoefenen, sociale contacten met familie en vrienden onderhouden en op stap gaan niet altijd meer vanzelfsprekend zijn. Alles kost meer tijd en inspanning waardoor u sneller vermoeid kunt raken. Een gevolg hiervan kan zijn dat u geen zin meer heeft in sociaal contact of het beoefenen van uw favoriete hobby. Of misschien ziet u er tegenop om op stap te gaan omdat u zich onveilig voelt op straat. Deze signalen krijgen wij vaak van onze cliënten. Bij Visio weten we welke invloed een visuele beperking op het dagelijks leven kan hebben. Naast de mogelijkheden om praktische problemen aan te pakken, kunnen wij u ook ondersteunen bij verliesverwerking en psychische problemen die zijn ontstaan door het leven met een verminderd zicht.

Revalidatie dienstverlening bij Visio verloopt ivm Corona-crisis telefonisch. Neem gerust contact op.

Visio heeft besloten om bij Revalidatie & Advies alleen nog dienstverlening op afstand te verlenen. We zijn dus gestopt met de dienstverlening in persoonlijk contact met cliënten. Dit betekent dat we geen cliënten op onze Visio-locaties ontvangen of bij u thuis komen. Heeft u een afspraak in de komende weken? Dan wordt u gebeld en bekijken wij of een afspraak op afstand mogelijk is.
Neem bij vragen gerust contact op. De Visio-professionals zijn op allerlei manieren bereikbaar ook voor advies. Bel of mail: tel: 088 585 5700 of almere@visio.org

 

Mondzorg Poli Almere  –  Regionale avond en weekenddienst tandartspraktijken Almere, Lelystad en omstreken

Indien uw eigen tandartspraktijk gesloten is en u met spoed een tandarts nodig heeft kunt u bij Mondzorg Poli Almere terecht voor hulp buiten reguliere openingstijden. Voor alle spoedeisende gebitsklachten bied Mondzorg Poli Almere 365 dagen per jaar tandheelkundige spoedhulp aan. Ook als u geen eigen tandarts heeft kunt u bij de spoedtandarts van Mondzorg Poli terecht.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak is Mondzorg Poli Almere 24/7 bereikbaar via 036 303 52 90 en meer informatie over de spoed tandarts vind u op hun website. Het is belangrijk om van tevoren telefonisch een afspraak te maken om onnodige wachttijden te voorkomen en gezien er op afspraak wordt gewerkt.