Naast de gezondheidszorg die Zorggroep Almere standaard aanbiedt, verhuurt gezondheidscentrum De Driehoek ook ruimtes aan zelfstandige hulpverleners. Zo vindt u nog meer hulpverleners bij elkaar onder één dak.

In gezondheidscentrum De Driehoek kunt u terecht voor:

  • Maatschappelijk werk van De Schoor. Kijk voor informatie over de sociaal raadslieden en Maatwerk Ondersteuning SchuldStabilisatie ook op de website van De Schoor.
  • Bloedonderzoek door Saltro.
  • RondOm Podotherapeuten
  • Koninklijke Visio

De hulpverleners die een ruimte huren in het gezondheidscentrum zijn niet in dienst bij Zorggroep Almere. Zorggroep Almere is dan ook niet verantwoordelijk voor hun dienstverlening en de klachtenregeling is voor deze hulpverleners niet van toepassing.

 

Bloedonderzoek door Saltro

Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek of ander aanvullend onderzoek aan. Denk bijvoorbeeld aan een echo, longfunctiemeting of een hartfilmpje. U hoeft hiervoor niet ver van huis.

Op afspraak neemt een doktersassistente van Gezondheidscentrum De Driehoek bloed af. U kunt ook op bepaalde tijden zonder afspraak langskomen om bloed te laten prikken door diagnostisch centrum Saltro. U ontvangt de uitslag dan ook gewoon via uw huisarts. Saltro voert op diverse locaties in Almere ook aanvullend onderzoek uit.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt voor bloedonderzoek en aanvullend onderzoek door Saltro.

RondOm Podotherapeuten

Onze praktijk
De podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandelen en voorkomen van klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Dit zijn klachten die u kunnen belemmeren in uw dagelijks functioneren. Ze ontstaan door een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van diabetes mellitus, reuma of  artrose kunnen door een podotherapeut behandeld worden.
De podotherapeut heeft een aantal behandelmethoden om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. Een uitgebreid overzicht van aandoeningen, onze werkwijze, toegepaste therapieën en tarieven en vergoedingen vindt u hier.

Afspraak maken
Voor meer informatie en het maken van afspraken belt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur het centrale nummer van Rondom via tel. 088-1180500. U kunt  hier een afspraak plannen via de website.

 

Koninklijke Visio – expertise centrum voor slechtziende en blinde mensen

Ondervindt u hinder in het dagelijks leven van uw visuele beperking? Visio helpt u graag verder.
Als u slechtziend of blind bent, weet u dat dagelijkse activiteiten zoals het huishouden doen, hobby’s beoefenen, sociale contacten met familie en vrienden onderhouden en op stap gaan niet altijd meer vanzelfsprekend zijn. Alles kost meer tijd en inspanning waardoor u sneller vermoeid kunt raken. Een gevolg hiervan kan zijn dat u geen zin meer heeft in sociaal contact of het beoefenen van uw favoriete hobby. Of misschien ziet u er tegenop om op stap te gaan omdat u zich onveilig voelt op straat. Deze signalen krijgen wij vaak van onze cliënten. Bij Visio weten we welke invloed een visuele beperking op het dagelijks leven kan hebben. Naast de mogelijkheden om praktische problemen aan te pakken, kunnen wij u ook ondersteunen bij verliesverwerking en psychische problemen die zijn ontstaan door het leven met een verminderd zicht.

Spreekuur op afspraak
Wellicht heeft uw oogarts of low vision specialist u doorverwezen naar het spreekuur van Koninklijke Visio. Tijdens dit spreekuur gaan de specialisten van Visio met u in gesprek om te kijken welke vragen u heeft over het blijven doen van uw dagelijkse activiteiten met uw verminderde zicht. Wij vragen u om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken, zodat wij alle tijd en ruimte hebben om uw hulpvraag in kaart te brengen en u te informeren over de mogelijkheden binnen de visuele revalidatie. Op uw verzoek kunnen wij een specifiek hulpmiddel meenemen. (bv een hulpmiddel voor in de keuken of op straat).

Vragen of aanmelden?
Om aan te melden of met vragen, kunt u contact opnemen met de afdeling Advies van Visio in Amsterdam, 088 585 57 00 of Almere@visio.org of kijk op www.visio.org