Belangrijk: onderzoek Saltro

Voor bloedonderzoek door Saltro kunt u door maatregelen rondom het coronavirus tijdelijk alleen op afspraak terecht in een beperkt aantal gezondheidscentra.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt en maak direct uw afspraak.

Naast de gezondheidszorg die Zorggroep Almere standaard aanbiedt, verhuurt gezondheidscentrum Oost ook ruimtes aan zelfstandig gevestigde hulpverleners. Zo vindt u nog meer hulpverleners bij elkaar onder één dak.

In gezondheidscentrum Oost kunt u terecht voor:

De hulpverleners die een ruimte huren in het gezondheidscentrum zijn niet in dienst bij Zorggroep Almere. Zorggroep Almere is dan ook niet verantwoordelijk voor hun dienstverlening en de klachtenregeling is voor deze hulpverleners niet van toepassing.

Bloedonderzoek door Saltro

Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek of ander aanvullend onderzoek aan. Denk bijvoorbeeld aan een echo, longfunctiemeting of een hartfilmpje. U hoeft hiervoor niet ver van huis.

Op afspraak neemt een doktersassistente van Gezondheidscentrum Oost bloed af. U kunt ook op bepaalde tijden zonder afspraak langskomen om bloed te laten prikken door diagnostisch centrum Saltro. U ontvangt de uitslag dan ook gewoon via uw huisarts. Saltro voert op diverse locaties in Almere ook aanvullend onderzoek uit.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt voor bloedonderzoek en aanvullend onderzoek door Saltro.

Elastische kousen

Voor het aanmeten van elastische kousen kunt u elke vierde dinsdag van de maand terecht op het spreekuur van medisch speciaalzaak Dantuma in gezondheidscentrum Oost. Via de huisarts krijgt u een doorverwijzing met een machtiging. De kousen worden u vakkundig aangemeten en u leert hoe u er mee om moet gaan. Meer informatie vindt u op www.dantuma.com.

 

Podoloog

Podologie biedt oplossingen voor de meeste voetproblemen en hoger gelegen klachten (zoals knie, heup, rug en schouder) veroorzaakt door een foutieve stand van de voeten.

Werkwijze

 1. Onderzoek-afspraak
  Tijdens deze afspraak ondergaat u een voetonderzoek, waarin de problemen worden opgespoord en zonodig een relatie wordt gezocht met problemen elders in het lichaam. De podoloog bespreekt met u een therapieplan met de verwachtingen om de problemen aan te pakken. Meestal worden er therapiezolen voorgesteld. U stemt hier al dan niet mee in.
 2. Ophaal-afspraak
  Na ongeveer twee weken ontvangt u de therapiezolen en kunt u met de therapie starten.
 3. Eindcontrole-afspraak
  Ongeveer acht weken na levering wordt gecontroleerd en met u besproken of alles volgens plan loopt. Zonodig past de podoloog de zolen aan. Of de podoloog maakt een afspraak voor vervolgonderzoek.

Andere oplossingen die podologie kan bieden zijn:

 • Siliconenorthese om een foutieve teenstand te corrigeren of drukplekken weg te nemen.
 • Siliconenprothese om één of meer ontbrekende tenen te vervangen.
 • Vilttechniek voor tijdelijke drukontlasting onder de voeten.
 • Leveren van niet-orthopedische schoenen ter vervanging van orthopedische schoenen (alleen vergoed door VGZ, Zilveren Kruis en Univé vanuit de basisverzekering).

Contact
De zelfstandig gevestigde podoloog in gezondheidscentrum Oost is Ellie Sluijter. Zij is elke vrijdag aanwezig in gezondheidscentrum Oost.

Tel.: (036) –  53 52 925 (alle werkdagen)
E-mail: sluijter@podozorg.nl

Meer informatie
Meer over podologie en de praktijk van Podozorg Almere vindt u op podozorg-almere.nl  of de website van de podologie brancheorganisatie www.loop.nl. Hier vindt u onder andere meer informatie over zorgverzekeraarsvergoedingen voor de podologie.