Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek of ander aanvullend onderzoek aan. U hoeft hiervoor niet ver van huis.

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek kan plaatsvinden op afspraak door een doktersassistente. U kunt ook zonder afspraak bloed laten prikken door diagnostisch centrum Saltro. Dit kan in verschillende gezondheidscentra van Zorggroep Almere.

Klik hier voor een overzicht van de plaatsen en de tijden.

Urineonderzoek

Soms is urineonderzoek  nodig. Lever uw te onderzoeken ochtendurine bij voorkeur in voor 9.30 uur.  Urine kan namelijk niet te lang worden bewaard. Graag het potje voorzien van naam, adres en geboortedatum of  uw persoonlijke gegevens doorgeven aan de doktersassistente.

Aanvullend onderzoek

Bij aanvullend onderzoek moet u denken aan bijvoorbeeld aan een echo, longfunctiemeting of een hartfilmpje. Ook dit onderzoek kan plaatsvinden in uw eigen gezondheidscentrum of een centrum in de buurt.

Uitslag van het onderzoek

U ontvangt de uitslag van het onderzoek altijd via de huisartsenpraktijk. Dit kan telefonisch, bij voorkeur ’s middags tussen 14.00 en 16.00 uur. U kunt uw uitslag met een toelichting ook digitaal krijgen via MijnGezondheid.net. Vraag naar de mogelijkheden bij uw zorgverlener.