Waarom een herhaalservice?

U heeft baat bij goede farmaceutische zorg. Het gebruik van chronische medicatie vergt echter de nodige aanpassingen in het dagelijkse leven. Als u gebruiker bent van geneesmiddelen moet u ze niet alleen tijdig en op de juiste wijze innemen, u moet herhaalrecepten ook bijtijds aanvragen en de medicatie op tijd ophalen of laten bezorgen. Wanneer u meerdere geneesmiddelen naast elkaar gebruikt, wordt het medicijnbeheer voor u lastiger. Zeker bij wisselingen in de medicatie, bij ontslag uit het ziekenhuis of bij verandering van merkmiddel naar generiek, kan dit leiden tot problemen. Wij kunnen u als apotheek ondersteunen door het aanvragen van geneesmiddelen zo eenvoudig mogelijk te maken (synchroniseren). U maakt dan gebruik van onze herhaalservice.

Wat is de herhaalservice?

Doel van de herhaalservice is om u te ondersteunen bij het gebruik van uw medicatie. U hoeft met de herhaalservice zelf geen herhaalrecepten meer via de huisarts aan te vragen. Correct en veilig gebruik wordt bevorderd door te zorgen dat u altijd voldoende van de juiste medicatie in huis heeft en weet hoe hiermee om te gaan. De herhaalservice is een service van de apotheek voor patiënten met meervoudige (maar ook enkelvoudige) chronische medicatie.

Hoe werkt de herhaalservice?

De herhaalservice werkt als volgt:

 • In een intakegesprek krijgt u informatie over uw therapie, uw medicijnvoorraad wordt opgeschoond en de aflevertijdstippen van chronische medicatie worden op elkaar afgestemd.
 • Vervolgens zorgt de apotheek dat chronische medicatie tijdig wordt aangevraagd of ter autorisatie voorgelegd aan de huisarts en afgeleverd.
 • Wanneer uw thuisvoorraad op is, neemt de apotheek contact met u op over het herhalen.
 • De apotheek houdt uw medicijngebruik in de gaten en evalueert regelmatig met u.

Voordelen van de herhaalservice

De herhaalservice heeft meerwaarde voor:

 • u als cliënt, want u:
 1. hoeft geen herhaalrecepten meer via de huisarts aan te vragen;
 2. krijgt beter zicht op de geneesmiddelen in huis;
 3. heeft geen grote thuisvoorraden meer;
 4. heeft meer gemak, want alles wordt voor u geregeld;
 5. kunt uw medicijngebruik verbeteren.
 • de apotheek, want de apotheek krijgt beter inzicht in hoe patiënten met medicatie omgaan, kan de eigen medicijnvoorraad en leverantie beter sturen en daardoor efficiënter werken.
 • huisartsen, want zij krijgen beter inzicht en overzicht van de medicatie van cliënten, hebben minder werk bij het herhalen van medicatie en kunnen hun fiattering beter plannen.
 • zorgverzekeraars: er treedt minder verspilling van medicijnen op en het aantal onnodige ziekenhuisopnames kan worden teruggedrongen.
  minder verspilling, minder onnodige ziekenhuisopnames.
 • thuiszorg/wijkverpleging: herhaalmedicatie is gemakkelijker, er is beter overzicht en betere planning.

Aanmelden herhaalservice apotheek Vizier

 • Fijn dat u geïnteresseerd bent in de herhaalservice. Om u uit te nodigen voor een intakegesprek vragen wij u wanneer u het best telefonisch bereikbaar bent. U kunt dit hieronder aangeven.
 • Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd. Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie ons privacy statement.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.