Afspraak maken

U kunt uw afspraak met de huisarts of praktijkondersteuner bij de meeste praktijken direct online of tijdens kantooruren telefonisch maken. Wilt u een afspraak of een visite op dezelfde dag, dan kunt u het beste bellen tussen 8.00 uur en 11.00 uur. De assistent kijkt dan met u of een afspraak direct dezelfde dag nodig is, of dat dit op een later tijdstip kan.

Voor het bespreken en onderzoeken van één klacht, heeft de huisarts 1 consult. Wilt u meerdere klachten bespreken? Geef dit dan aan.

Doorverwijzingen

U heeft niet altijd een verwijzing nodig van uw huisarts. Wanneer we het over paramedici hebben dan is er geen verwijzing nodig. Onder paramedici verstaan we zorgdisciplines zoals fysiotherapie en logopedie.

Kijk voor meer informatie over doorverwijzingen of u een verwijzing nodig heeft.

Bloed-, urine- en ander onderzoek

Als het nodig is vraagt uw huisarts bloedonderzoek of ander aanvullend onderzoek aan.

Bloedonderzoek

Bloedprikken kan in het Flevoziekenhuis of op locatie in een van onze gezondheidscentra.
Op de website leest u waar en wanneer terechtkunt.

Urineonderzoek

Soms is urineonderzoek nodig. Lever uw te onderzoeken ochtendurine in voor 10.00 uur. Urine kan namelijk niet te lang worden bewaard. Graag het potje voorzien van naam, adres en geboortedatum of uw persoonlijke gegevens doorgeven aan de doktersassistent.

Aanvullend onderzoek

Bij aanvullend onderzoek kunt u denken aan een echo-onderzoek, longfunctiemeting of een hartfilmpje. Afhankelijk van uw situatie kan dit onderzoek soms plaatsvinden in uw eigen gezondheidscentrum of overleggen wij met u om de diagnostiek elders (bijvoorbeeld in het ziekenhuis) te laten verrichten.

Kijk hier waar en wanneer u terecht kunt voor aanvullend onderzoek.

 

Uitslag van het onderzoek

Voor de uitslag van het onderzoek kan u de huisartsenpraktijk bellen tussen 14.00 en 16.00 uur. U kunt uw uitslag met een toelichting ook digitaal krijgen via MijnGezondheid.net. Vraag naar de mogelijkheden bij uw zorgverlener.

 

Kleine behandelingen

Voor kleine ingrepen en behandelingen of onderzoeken kunt u ook bij de doktersassistent terecht. Denk bijvoorbeeld aan:

  • bloeddruk opmeten
  • geven van injecties
  • oren uitspuiten
  • wratten aanstippen

In huisartsenpraktijk Filmwijk, De Notekraker en Vizier kunt u ook terecht voor:

  • SOA-spreekuur
  • ADHD-spreekuur

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen.

Gaat u verhuizen?

Gaat u verhuizen en blijft u in de buurt wonen? Dan kunt u gewoon bij uw eigen huisartsenpraktijk blijven. Geef dan uw nieuwe adres door aan uw huisartsenpraktijk via dit formulier: Verhuizing doorgeven

Een huisarts bij u in de buurt

Het is wel belangrijk dat u dicht genoeg bij woont voor een eventueel huisbezoek door uw huisarts en dat de huisarts kan samenwerken met overige hulpverleners in uw buurt.

Als u verder weg gaat wonen, of veel zorg aan huis nodig heeft, dan is het verstandig om met uw huisarts te overleggen of een overstap naar een andere praktijk verstandiger is.

Verder weg

Gaat u weg uit Almere of blijft u in Almere, maar wel ver uit de buurt van uw huidige gezondheidscentrum, stapt u dan over naar een andere huisartsenpraktijk. Dan kan de huisarts bij een spoedvisite tijdig bij u zijn. Dit doet u als volgt:

    1. U schrijft zich in bij een huisartsenpraktijk in uw nieuwe buurt/woonplaats.
    2. Stuur uw huidige huisartsenpraktijk een briefje waarin u vraagt uw medische gegevens door te sturen naar uw nieuwe huisarts. U kunt ook langskomen in het gezondheidscentrum om dit te regelen.

Een andere verzekering?

Gaat u over naar een andere verzekering? Dan krijgen wij daar automatisch bericht van. U hoeft hier zelf niets voor te doen.