U wilt de best mogelijke zorg, zeker wanneer u het op eigen kracht niet redt. De beste zorg betekent medische, verpleegkundige en lichamelijke zorg op het hoogste niveau. Maar ook hartelijkheid en respect in de omgang, een prettige omgeving, keuzevrijheid en beslisrecht. Kortom: zorg met menselijke maat.

Daarom baseert Zorggroep Almere haar zorg- en hulpverlening op de filosofie van Planetree. Dit betekent dat naast de medische, verpleegkundige en lichamelijke verzorging het welzijn en welbevinden van de cliënt centraal staan. Planetree staat voor uitstekende zorg, in een helende omgeving in een gezonde organisatie. Planetree is een leidraad voor kleinschalige zorg in een respectvolle en gastvrije omgeving.

 

Zo prettig mogelijk wonen en leven

Mensgerichte zorg zit in de wortels van Zorggroep Almere. Maar we willen ons iedere dag verbeteren. Dat onderstrepen we met Planetree. De cliënt staat centraal. Dat betekent dat onze hulpverleners goed luisteren naar de cliënt en dat wij ons zorgaanbod zo goed mogelijk afstemmen op zijn of haar wensen. Zodat u zich thuis en in onze centra goed verzorgd weet en dat u prettig kunt wonen en leven. Zo prettig als binnen uw omstandigheden mogelijk is. Ziekte en ouderdom kunnen een levensveranderende ervaring zijn voor cliënten, familie en zorgverleners. Onze medewerkers hebben hier begrip voor en handelen hiernaar.

 

De oorsprong van Planetree

Planetree is een internationaal zorgconcept. Planetree is vernoemd naar de plataan waaronder Hippocrates, grondlegger van de moderne geneeskunst, zijn studenten vele eeuwen geleden lesgaf. De ex-patiënte Angelica Thieriot startte Planetree meer dan 30 jaar geleden naar aanleiding van een slechte ervaring in een ziekenhuis.

Een groot aantal instellingen in de gezondheidszorg, van ziekenhuis tot thuiszorginstelling uit veel verschillende landen, zoals de VS, Japan, Brazilië en Nederland werken volgens het Planetree-concept. Alle medewerkers – van zorg tot facilitaire diensten – werken er met elkaar aan om de patiënt en zijn of haar familie daadwerkelijk centraal te stellen.