Wil jij je graag inzetten in de zorg en voor het welzijn van de cliënten van Zorggroep Almere? Zorggroep Almere heeft altijd vrijwilligers nodig, die op een zinvolle manier iets voor een ander willen betekenen. Vind hieronder meer informatie of neem een kijkje in de folder over vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger vervul je een belangrijke rol voor onze cliënten en onze medewerkers. Gastvrijheid is een belangrijk thema in onze centra. In ons werk staan hartelijkheid, respect en een plezierige omgang centraal. Wij laten ons hierbij inspireren door Planetree .

Voor elk wat wils

Als vrijwilliger kun je onder andere helpen bij:

  • het geven van extra persoonlijke aandacht aan onze cliënten;
  • het begeleiden van cliënten binnen- en buitenshuis (ontbijt serveren, de krant lezen, uitstapjes maken, kerkgang, boodschappen doen, etc.);
  • het beheren van de winkeltjes in onze zorgcentra;
  • het bieden van hulp bij diverse bewonersactiviteiten (creatieve middag, sport en spel, etc);
  • receptietaken in de gezondheidscentra;
  • meepraten in gespreksgroepen of lid worden van de cliëntenraad.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn en hoeveel tijd je wilt besteden aan het vrijwilligerswerk.

Wij zoeken momenteel vrijwilligers voor de volgende functies

Wij zijn op zoek naar vrijwilliger die een bewoonster kan begeleiden die graag naar muziek luistert.
Je vindt het leuk om samen muziek te luisteren 
Music & Memory is een project binnen Zorggroep-Almere die veel mogelijkheden biedt om de bewoners een leuke tijd te bezorgen.
Je bent bereid een training te gaan volgen van 3 dagdelen om je bekend te maken met de mogelijkheden van Music & Memory en je bent minimaal een jaar beschikbaar.
Je bent bereid dit ook verder toe te passen bij andere bewoners in De Kiekendief.
Je bent beschikbaar in de middag. De tijden en dagen zijn nader te...

Wij zoeken een vrijwilliger die gaat ondersteunen in de huiskamer De Waterlelie en/of De Balkonkamer waar de bewoners een zinvolle dagbesteding beleven.
Je maakt een praatje en doet een activiteit naar de behoefte van de bewoner 
Je toont initiatief om activiteiten te ondernemen en past dit aan op de kennis en kunde van de bewoner.
Je ondersteund bij de warme maaltijd in de middag of de avond broodmaaltijd.
Gevraagd op De Waterlelie van 14.00 t/m 16.00 uur op vrijdag
Zaterdag en /of Zondag
Van 16.00 t/m 18.00 uur voor ondersteunen bij de avond broodmaaltijd
Van 11.30 t/m 13.30 onderste...

Wij zoeken een vrijwilliger die de biljartclub kan begeleiden op de maandag en vrijdag middag vanaf 14.00 uur.
Ook onderlinge wedstrijdjes kan organiseren met de bewoners van De Kiekendief.
Heb je ervaring met biljarten en vind je het leuk deze activiteit te begeleiden met de bewoners dan ben jij diegene die wij zoeken.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die van aanpakken weet en met creatieve ideeën komt om de activiteiten in de Tuin en kas verder te ontwikkelen.
Je bent sociaal en hebt inlevingsvermogen voor ouderen.
Je bent fysiek in staat om mee te helpen en je vindt het leuk om ideeën verder uit te werken.
Je bent met meerdere vrijwilligers werkzaam en er is overleg hoe de taken worden verdeeld en welke taken worden uitgevoerd.
De betrokkenheid van de bewoners en hun beleving in de tuin en kas is een belangrijk doel en onderdeel van het gebruik van de tuin.

Vind je het leuk om eraan bij te dragen dat de kleding van onze bewoners weer fris gewassen in hun kast ligt? ben je handig met draad en naald om kleine herstelwerkzaamheden te verrichten, zoals het aannaaien van een knoopje?
Dan zijn we op zoek naar jou!

In polderburen hebben we twee afdelingen cultuur gebonden zorg. Voor deze woningen zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die met name in de weekende ondersteunen  bij de maaltijden, een praatje maken met de bewoners en wat leuke dingen met hen doen. 

Heb je een hond, het liefst niet een hele grote, en zou je graag samen met je trouwe maatje vrijwilligerswerk willen doen met je dan nu aan voor ons aaiproject.

Functie omschrijving: In de huiskamer van de afdeling Havenzicht, bied je wat extra gezelligheid aan de bewoners. Je maakt een praatje, leest eens iets voor en kijkt waar de bewoners op dat moment behoefte aan hebben. Ook kun je helpen bij de maaltijden en de koffie en thee verzorgen.

Functie omschrijving:
Vind je het leuk om voor te lezen? Samen met een andere vrijwilliger zorg je voor een gezellige ochtend voor onze bewoners door korte verhaaltjes van ca. 20 minuten, die makkelijk te volgen zijn, voor te lezen. Daarna kan er onder het genot van een kopje koffie of thee doorgepraat worden over het verhaal/onderwerp.

Zephyr is een woonzorgcentrum met 35 bewoners
Alle bewoners hebben een vorm van dementie. Zij wonen met 7 personen op een woning en worden verzorgd door een klein team zorgcollega's. Iedere woning heeft zijn eigen identiteit.
Binnen Zephyr is ook een team medewerkers die er onder andere voor zorgen dat onze bewoners in beweging blijven. Zo zijn er regelmatig actieve activiteiten als sport en spel en de wandelgroep.
Maar ook belangrijk is het bewegen onder begeleiding van de fysiotherapeut. Voor haar zijn wij op zoek naar iemand die zou willen ondersteunen bij verschillende ondersteunende ta...

Voor een bewoner van De Toonladder zoeken we een enthousiaste wandelaar vrijwilliger die een bewoner( een meneer) wekelijks mee uit zou willen nemen.
De Hr. houdt van buiten zijn en geniet daar met volle teugen van.
Als het weer het enigszins toelaat, wil hij naar buiten, een beetje regen en kou deren hem niet zo, daar kan je je op kleden. We zoeken iemand die heel trouw is en de afspraken na komt. O ja, zijn voorkeur gaat uit naar de begeleiding door een man. Hr. heeft de leeftijd van 94 jaar. Zijn vrouw leeft ook nog, maar het duwen van de rolstoel is voor haar te zwaar. Zij is dik in de...

Voor de wekelijkse wandelclub in De Overloop zoeken wij een wandelvrijwilliger, die het ook leuk vindt om naar de markt te gaan in Almere Haven. Onze bewoners zijn niet meer in staat zelfstandig buiten te komen en hebben hierdoor begeleiders nodig. De wandelclub gaat als groep op pad. Op vrijdag gaan ze met z'n allen naar de markt.
 
 
 
 
 

Wij zoeken als aanvulling voor onze groep tuinmannen 1 of 2 vrijwilligers erbij.
Bij de Toonladder horen behoorlijke grote tuinen, die veel werk geven en daarvoor willen we graag wat mensen erbij.
De actiefste periode is van Maart tot en met Oktober.
Op dinsdagmorgen van 8.30 uur, tot ongeveer 14.30 uur zijn onze tuinmannen actief in het onderhouden van het terrein.
De groep bestaat nu uit 4 actieve mannen.

Zephyr is een woonzorgcentrum in de Stripheldenbuurt.
Via een besloten tuin is er toegang tot 5 woningen. Hier wonen 35 ouderen met een vorm van dementie.
 
Zephyr heeft een algemene ruimte waar iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor haar bewoners, waaronder sport en spel
Sport en Spel is een activiteit waarbij we proberen onze bewoners zo veel mogelijk te stimuleren om gezamenlijk te laten bewegen. denk dan aan bal oefeningen, zittende fitness oefeningen, oefeningen met hoepels, maar ook jeu de boule of zittend voetballen.
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers...

Zephyr is een woonzorgcentrum in de Stripheldenbuurt.
Via een besloten tuin is er toegang tot 5 woningen. Hier wonen 35 ouderen met een vorm van dementie.
Een vast team verleent hier dagelijks warme en mensgerichte zorg aan de bewoners.
Bewoners hebben een eigen slaapkamer die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Op iedere woning is een gemeenschappelijke keuken en een woonkamer waar de bewoners veelal verblijven.
Daarnaast is er een algemene ruimte waar activiteiten worden gegeven.
Wij zijn op zoek naar betrokken, flexibele en spontane mensen.

We zijn op zoek naar een maatje voor een vrouwelijke bewoonster er van Polderburen. We zoeken iemand die met mevrouw zou willen wandelen. Ook vindt mevrouw het fijn om samen wat te praten en samen wat te drinken. 

Ben je  goed met de computer en lijkt het je leuk om computer maatje te worden. Dan zijn we op zoek naar jou.
We zoeken voor een mannelijke bewoner een maatje die verstand heeft van computers en het leuk vindt om hem hier meer wegwijs in te maken. Hij luistert graag liedjes en wil deze opzoeken op bijvoorbeeld youtube.
Ben jij de persoon die wij zoeken? meld je dan nu aan via onderstaande formulier en dan nemen wij contact op met jou voor een afspraak!
 

Voor een bewoonster van de afdeling Culturele zorg zijn wij op zoek naar een vrouwelijk maatje. Het is belangrijk dat je de Turkse taal beheerst. Mevrouw heeft hulp nodig bij het eten van haar avondmaaltijd en wil graag naar buiten om te wandelen. Familie is zeer nauw betrokken maar het zou fijn zijn als er een maatje is die dit af en toe overneemt.
De grootste behoefte is ondersteuning bij de maaltijden op zondag, maandag en woensdag. Zaterdag in overleg van 17:00 tot 19:00. Door haar ziekte heeft mevrouw veel hulp nodig bij de maaltijd. 

Voor een bewoners van onze bewoners zijn we op zoek naar een vast maatje. Hij wil graag met iemand praten, en heeft vooral behoefte aan wandelen, en gezelschap
Wil jij hem maatje worden en spreekt de vacature je aan? Vul dan onderstaande formulier in dan neem ik contact met je op!

Wij zoeken voor in Het Menuet, kleinschalig wonen, meerdere vrijwilligers. Het Menuet bestaat uit 2 woningen met elk 6 dementerende bewoners.
De taken van een vrijwilliger kunnen zijn, helpen bij het ontbijt en de koffie en tussentijds begeleiden van een of meerdere bewoners met spel, voorlezen, foto's bekijken e.d., die dienst duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur.
Of helpen bij de lunch en thee, van 12.00 tot 16.00 uur en in de tijd ertussen iets met de bewoners doen als spel , wandelen enz.
Of juist helpen met koken met de mogelijkheid ook mee te eten. Die dienst duurt van 16.00 tot 19.00.
E...

Weekend hulp in de  Huiskamer van De Toonladder, Woongemeenschap van Ouderen
Voor de zaterdag en de zondag zoeken we een vrijwilliger die de vaste kracht kan ondersteunen in de Huiskamer.
1x per 2 weken is dat voor het helpen in de groep als er verstelwerk wordt gedaan, verder zingen met de groep, bakken en ondersteunen van andere activiteiten, zoals koffie/thee schenken, de krant voorlezen enz.
Per keer komen er ongeveer 10 deelnemers die moeten worden gehaald uit hun woning om met elkaar in de Huiskamer hun tijd door te brengen omdat ze niet in staat zijn hun eigen dag goed in te delen....

Voor 1 van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die 2 dagdelen per week langs deze bewoner wilt gaan voor een gezellige ochtend/middag.
Mevrouw is rolstoel gebonden en houdt van een praatje, creatieve activiteiten en/of een wandeling buiten.
 
 

Zephyr is een woonzorgcentrum met 35 bewoners.
Alle bewoners hebben een vorm van dementie. Onze bewoners wonen met 7 personen op een woning. Zij worden verzorgd voor een klein team zorgcollega's. Iedere woning heeft zijn eigen identiteit.
Zephyr beschikt over een mooie grote binnentuin, een verhoogde vijverpartij en een moestuin.
Deze tuin wordt voor een enthousiast groepje vrijwilligers onderhouden.
Daarnaast heeft iedere woning ook een eigen patio tuin. Ook deze worden door onze tuinvrijwilligers onderhouden.
Sinds het voorjaar van 2017 is er een grote patiotuin bij gekomen, waardoor he...

Heb je een brede interesse voor muziek?
Kun je zelf misschien een muziekinstrument bespelen?
Heb je kennis van Jazz tot Rock en van Nederlandstalig tot Klassiek?
Lijkt het je wat om dit te delen met onze bewoners?
Schroom dan niet en vul het onderstaande formulier in, dan maken we een afspraak.
 

Hou je van lekker eten?
Kun je (goed) koken?
Vind je het leuk om te koken voor anderen?
Misschien vind je het leuk om af en toe eens te komen koken voor onze bewoners tijdens thema-avonden en andere speciaal georganiseerde avonden voor onze bewoners.

Zephyr beschikt over een prachtige duofiets, met trapondersteuning. Daarom zijn wij op zoek naar fiets-vrijwilliger.
Fietsen door de straten van Almere, of richting de Oostvaardersplassen.
Tochtjes van 20 tot 30 minuten. 
Eén op één met een bewoner er op uit gaan.
De wind door je haren voelen.
Voor onze bewoners zijn dit leuke en fijne momenten.
 

Zephyr heeft een algemene ruimte waar iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor haar bewoners. Denk aan creatief, sport en spel, koffie ochtenden, (kleine) optredens, spelletjes, muziek maken. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen ondersteunen.

Vind je het fijn om erop uit te gaan?
Een stukje de buurt in? Voortuintjes bekijken die je tegenkomt?
Vind je het leuk om dit in groepsverband te doen?
1x per week gaat een enthousiaste groep vrijwilligers met onze bewoners op pad om te wandelen door de buurt, met de bewoner aan de arm of zittend in een rolstoel.
Kun jij je vinden in bovenstaande tekst, dan zijn we zeker op zoek naar jou.

Wij zoeken voor onze dierenweide 1 of 2 vrijwilligers die en/of in de ochtend of avond mee willen helpen om voor de dieren te zorgen.
We hebben schapen, konijnen en geiten en in de toekomst ook heel graag een aantal kippen.
Het vrijwilligersteam van de dierenweide bestaat uit meerdere mensen die samen verantwoordelijk zijn voor de verzorging van de dieren. In overleg ook voor elkaar invallen in geval van ziekte of vakantie.

Wij zoeken een vrijwilliger die elke maandagmiddag vanaf 14.00 uur kan assisteren bij de activiteit Koersbal.

Voor de wekelijkse wandelclub in Polderburen zoeken wij een sportieve wandelvrijwilliger. Vindt je het heerlijk om aan de wandel te gaan en sportief hierbij ook nog een rolstoel te duwen? Onze bewoners zijn niet meer in staat zelfstandig buiten te komen en hebben hierdoor begeleiders nodig. De wandelclub gaat als groep met zijn allen op pad!
Wil je wandelen met onze bewoners? Vul dan onderstaande formulier in en ik neem contact met je op!

Informatie en aanmelding

Wil je graag meer weten over vrijwilligerswerk bij Zorggroep Almere? Voor meer informatie kun je mailen naar vrijwilligerswerk@zorggroep-almere.nl. Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere via www.vmca.nl.

Je vergoeding als vrijwilliger

Als vrijwilliger worden je onkosten vergoed en kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding. Ook sluit Zorggroep Almere een WA-verzekering voor je af. We organiseren we regelmatig speciale activiteiten voor vrijwilligers. Je kunt ook deelnemen aan informatiebijeenkomsten en trainingen.

Vrijwilligersbeleid

Om voor iedereen duidelijk te hebben hoe vrijwilligers in onze organisatie werken en wat vrijwilligers van ons kunnen verwachten, heeft Zorggroep Almere het Vrijwilligersbeleid opgesteld. Bekijk hier ons Vrijwilligersbeleid

Mantelzorg

De veranderingen in de langdurige zorg hebben gevolgen voor zorgaanbieders. Zorgorganisaties moeten ‘meer met minder’ doen. Onvermijdbaar is dat er een groter beroep wordt gedaan op de eigen mogelijkheden van hulpvragers waarmee vaak ook een indringender beroep gedaan wordt op mantelzorgers.

Lees meer over ons mantelzorgbeleid.