Wil jij je graag inzetten in de zorg en voor het welzijn van de cliënten van Zorggroep Almere? Zorggroep Almere heeft altijd vrijwilligers nodig, die op een zinvolle manier iets voor een ander willen betekenen. Vind hieronder meer informatie of neem een kijkje in de folder over vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger vervul je een belangrijke rol voor onze cliënten en onze medewerkers. Gastvrijheid is een belangrijk thema in onze centra. In ons werk staan hartelijkheid, respect en een plezierige omgang centraal. Wij laten ons hierbij inspireren door Planetree .

Voor elk wat wils

Als vrijwilliger kun je onder andere helpen bij:

  • het geven van extra persoonlijke aandacht aan onze cliënten;
  • het begeleiden van cliënten binnen- en buitenshuis (ontbijt serveren, de krant lezen, uitstapjes maken, kerkgang, boodschappen doen, etc.);
  • het beheren van de winkeltjes in onze zorgcentra;
  • het bieden van hulp bij diverse bewonersactiviteiten (creatieve middag, sport en spel, etc);
  • receptietaken in de gezondheidscentra;
  • meepraten in gespreksgroepen of lid worden van de cliëntenraad.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn en hoeveel tijd je wilt besteden aan het vrijwilligerswerk.

Wij zoeken momenteel vrijwilligers voor de volgende functies

Wij zoeken voor de haak- en brei club, een begeleider die iedere donderdagmiddag bereid is om een klein groep bewoners te helpen daar waar nodig is.
De bewoners komen voor het haken en breien en soms voor iets anders wat seizoen gebonden is.
De sociale contacten zijn zeker even belangrijk
Wekelijks, op donderdag van ongeveer 13.30 tot ongeveer 16.30.
Ben jij die enthousiaste vrijwilliger? Heb jij de tijd en energie om hier tijd in te steken?
Dat is dit misschien net wat je zoekt.

 Voor onze kleine maar actieve groep Kunst en Cultuur, zoeken we een vrijwilliger die zich bezig wil houden met het literaire gedeelte gedurende het jaar, zoals, de Boekenweek, Week van de Poëzie enz.
De bestaande groep houdt  zich al bezig met exposities van schilderijen, foto's , handwerken enz.en de eventueel daarbij behorende presentaties, elke 3 maanden.
Ook zij er de kleinere exposities, ongeveer iedere 2 maanden en moet er een stukje geschreven worden voor het maandelijkse blad "De ARIA" voor de bewoners en vrijwilligers.
De aanvulling van het literaire gedeelte, is voor on...

Wij zoeken voor in Het Menuet, kleinschalig wonen, meerdere vrijwilligers. Het Menuet bestaat uit 2 woningen met elk 6 dementerende bewoners.
De taken van een vrijwilliger kunnen zijn, helpen bij het ontbijt en de koffie en tussentijds begeleiden van een of meerdere bewoners met spel, voorlezen, foto's bekijken e.d., die dienst duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur.
Of helpen bij de lunch en thee, van 12.00 tot 16.00 uur en in de tijd ertussen iets met de bewoners doen als spel , wandelen enz.
Of juist helpen met koken met de mogelijkheid ook mee te eten. Die dienst duurt van 16.00 tot 19.00.
E...

Wij zoeken 2 vrijwilligers die de Cliënten Contactpersoon kunnen ondersteunen bij haar werk.
Het gaat erom bewoners te bezoeken en te spreken over hoe zij het wonen in De Toonladder ervaren, waar zij eventueel tegenaan botsen , waar zijn ze tevreden over zijn of juist niet.
Je kan zelf de tijd bepalen wanneer je wilt werken en welke dag en tijd. het kost ongeveer 3 uurtjes per week.
De werkzaamheden vinden plaats in de Ronde Hof, de plek waar de meeste zorg geboden wordt. Je krijgt de onder-of bovenverdieping toegewezen, ongeveer 20 bewoners die je met de regelmaat van de klok kan bezoek...

Weekend hulp in de  Huiskamer van De Toonladder, Woongemeenschap van Ouderen
Voor de zaterdag en de zondag zoeken we een vrijwilliger die de vaste kracht kan ondersteunen in de Huiskamer.
1x per 2 weken is dat voor het helpen in de groep als er verstelwerk wordt gedaan, verder zingen met de groep, bakken en ondersteunen van andere activiteiten, zoals koffie/thee schenken, de krant voorlezen enz.
Per keer komen er ongeveer 10 deelnemers die moeten worden gehaald uit hun woning om met elkaar in de Huiskamer hun tijd door te brengen omdat ze niet in staat zijn hun eigen dag goed in te delen....

Vrijwilliger die kan schaken met bewoner van de Kiekendief op Maandag van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Die geduldig is omdat bewoner veel moet nadenken.
Helpen met denken en vooruitdenken bij het verzetten van de schaakstukken.
 

Halen en brengen van bewoners binnen de Kiekendief afdelingen naar Fysiotherapie
Toezicht houden als de fysiotherapeut even weg is.
Eventueel lichte spel/ sportactiviteiten aanbieden

Voor 1 van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die 2 dagdelen per week langs deze bewoner wilt gaan voor een gezellige ochtend/middag.
Mevrouw is rolstoel gebonden en houdt van een praatje, creatieve activiteiten en/of een wandeling buiten.
 
 

Per direct zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die ons kan ondersteunen in verschillende administratieve, maar ook creatieve taken.
Wij zijn met name naar iemand op zoek die 1 keer in de week taken kan doen als: score's bijhouden van verschillende activiteiten, presentjes voor bewoners in pakken, wenskaarten schrijven, informatie pakketten samen voegen, scan taken enz.
De beschikbare dag gaat in overleg en ook de verschillende taken word gezamenlijk bekeken en afgestemd. 

Voor de maandag, dinsdag en woensdag vanaf 15.00 uur zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die de bewoners willen voorzien van een glaasje drinken.
Deze middagen loop je met de koffiekar langs de 30 zorgappartementen om de bewoners van de somatische afdeling te voorzien van wat drinken en een koekje. Natuurlijk hoort een praatje hier ook gezellig bij met de verschillende bewoners
 

Maandag en Woensdag tussen 14.00 uur - 15.00 uur zoeken wij mensen die mee willen helpen met de Wandelclub in de Kiekendief.
Rolstoelen te duwen en de bewoners te ondersteunen die lopen met rollator.
Elkaar een gezellige wandeling en uitje bezorgen.

Voor een bewoonster van De Toonladder zoek ik iemand die haar wekelijks wil  begeleiden naar de markt, Intratuin of Muziekwijkcentrum. Het gaat om een dame die naar de markt wil met de taxi, daar gereden moet worden met de rolstoel, of gereden moet worden naar Intratuin of Muziekwijkcentrum.
Het gaat om de woensdagmorgen van ongeveer 10 uur tot uiterlijk 2 uur.
Thuis loopt mevrouw met een rollator.

Zephyr beschikt over een grote binnentuin, een verhoogde vijverpartij en een moestuin. Daarnaast heeft iedere woning ook een eigen patio tuin. Samen met de bestaande groep tuinvrijwilligers draag je zorg voor het onderhoud en de ontwikkeling van onze tuin(en). Wij vinden jou mening hierover ook belangrijk.

Heb je een brede interesse voor muziek?
Kun je zelf misschien een muziekinstrument bespelen?
Heb je kennis van Jazz tot Rock en van Nederlandstalig tot Klassiek?
Lijkt het je wat om dit te delen met onze bewoners?
Schroom dan niet en vul het onderstaande formulier in, dan maken we een afspraak.
 

Hou je van lekker eten?
Kun je (goed) koken?
Vind je het leuk om te koken voor anderen?
Misschien vind je het leuk om af en toe eens te komen koken voor onze bewoners tijdens thema-avonden en andere speciaal georganiseerde avonden voor onze bewoners.

Zephyr beschikt over een prachtige duofiets, met trapondersteuning. Daarom zijn wij op zoek naar fiets-vrijwilliger.
Fietsen door de straten van Almere, of richting de Oostvaardersplassen.
Tochtjes van 20 tot 30 minuten. 
Eén op één met een bewoner er op uit gaan.
De wind door je haren voelen.
Voor onze bewoners zijn dit leuke en fijne momenten.
 

Zephyr heeft een algemene ruimte waar iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor haar bewoners. Denk aan creatief, sport en spel, koffie ochtenden, (kleine) optredens, spelletjes, muziek maken. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen ondersteunen.

Vind je het fijn om erop uit te gaan?
Een stukje de Oostvaardersplassen in?
Vind je het leuk om dit in groepsverband te doen?
1x per week gaat een enthousiaste groep vrijwilligers met onze bewoners op pad om te wandelen door de buurt, met de bewoner aan de arm of zittend in een rolstoel.
Kun jij je vinden in bovenstaande tekst, dan zijn we zeker op zoek naar jou.

Wij zoeken voor onze dierenweide 1 of 2 vrijwilligers die en/of in de ochtend of avond mee willen helpen om voor de dieren te zorgen.

Zephyr is een woonzorgcentrum in de Stripheldenbuurt.
Via een besloten tuin is er toegang tot 5 woningen. Hier wonen 35 ouderen met een vorm van dementie.
Een vast team verleent hier dagelijks warme en mensgerichte zorg aan de bewoners.
Bewoners hebben een eigen slaapkamer die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Op iedere woning is een gemeenschappelijke keuken en een woonkamer waar de bewoners veelal verblijven.
Daarnaast is er een algemene ruimte waar activiteiten worden gegeven.
Wij zijn op zoek naar betrokken, flexibele en spontane mensen.

Wij zoeken een vrijwilliger die elke maandagmiddag vanaf 14.00 uur kan assisteren bij de activiteit Koersbal.

Informatie en aanmelding

Wil je graag meer weten over vrijwilligerswerk bij Zorggroep Almere? Voor meer informatie kun je mailen naar vrijwilligerswerk@zorggroep-almere.nl.

Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere via www.vmca.nl.

Je vergoeding als vrijwilliger

Als vrijwilliger worden je onkosten vergoed en kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding. Ook sluit Zorggroep Almere een WA-verzekering voor je af. We organiseren we regelmatig speciale activiteiten voor vrijwilligers. Je kunt ook deelnemen aan informatiebijeenkomsten en trainingen.

Vrijwilligersbeleid

Om voor iedereen duidelijk te hebben hoe vrijwilligers in onze organisatie werken en wat vrijwilligers van ons kunnen verwachten, heeft Zorggroep Almere het Vrijwilligersbeleid opgesteld. Bekijk hier ons Vrijwilligersbeleid