Wil jij je graag inzetten in de zorg en voor het welzijn van de cliënten van Zorggroep Almere? Zorggroep Almere heeft altijd vrijwilligers nodig, die op een zinvolle manier iets voor een ander willen betekenen. Vind hieronder meer informatie of neem een kijkje in de folder over vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger vervul je een belangrijke rol voor onze cliënten en onze medewerkers. Gastvrijheid is een belangrijk thema in onze centra. In ons werk staan hartelijkheid, respect en een plezierige omgang centraal. Wij laten ons hierbij inspireren door Planetree .

Voor elk wat wils

Als vrijwilliger kun je onder andere helpen bij:

  • het geven van extra persoonlijke aandacht aan onze cliënten;
  • het begeleiden van cliënten binnen- en buitenshuis (ontbijt serveren, de krant lezen, uitstapjes maken, kerkgang, boodschappen doen, etc.);
  • het beheren van de winkeltjes in onze zorgcentra;
  • het bieden van hulp bij diverse bewonersactiviteiten (creatieve middag, sport en spel, etc);
  • receptietaken in de gezondheidscentra;
  • meepraten in gespreksgroepen of lid worden van de cliëntenraad.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn en hoeveel tijd je wilt besteden aan het vrijwilligerswerk.

Wij zoeken momenteel vrijwilligers voor de volgende functies

Op verschillende afdelingen - 's avonds na 19.00 uur.
Je houdt de bewoners 's avonds een paar uurtjes gezelschap. Samen koffie drinken, een praatje maken of samen tv kijken.

Functie omschrijving:
 Een  kopje thee of koffie rondbrengen bij de bewoners van ons woonzorgcentrum. Een gezellig praatje maken met de bewoners.
Dit doe je samen met andere vrijwilligers.
 

We zijn op zoek naar een maatje voor een vrouwelijke bewoonster er van Polderburen. We zoeken iemand die met mevrouw zou willen wandelen. Ook vindt mevrouw het fijn om samen wat te praten en samen wat te drinken. 

Ben je  goed met de computer en lijkt het je leuk om computer maatje te worden. Dan zijn we op zoek naar jou.
We zoeken voor een mannelijke bewoner een maatje die verstand heeft van computers en het leuk vindt om hem hier meer wegwijs in te maken. Hij luistert graag liedjes en wil deze opzoeken op bijvoorbeeld youtube.
Ben jij de persoon die wij zoeken? meld je dan nu aan via onderstaande formulier en dan nemen wij contact op met jou voor een afspraak!
 

Voor een bewoonster van de afdeling Culturele zorg zijn wij op zoek naar een vrouwelijk maatje. Het is belangrijk dat je de Turkse taal beheerst. Mevrouw heeft hulp nodig bij het eten van haar avondmaaltijd en wil graag naar buiten om te wandelen. Familie is zeer nauw betrokken maar het zou fijn zijn als er een maatje is die dit af en toe overneemt.

Voor een bewoners een van onze bewoners zijn we op zoek naar een vast maatje. Hij wil graag met iemand praten, computeren en wandelen.
Hij zoekt iemand met de zelfde interesses die hem her en der kan helpen en met hem op pad wil.
Wil jij hem maatje worden en spreekt de vacature je aan? Vul dan onderstaande formulier in dan neem ik contact met je op!

Voor een bewoners van ons activerend leefmilieu zijn we op zoek naar een vast maatje. Hij wil graag met iemand praten, wandelen onder het genot van een drankje. Hij zit in een elektrische rolstoel waar hij zich goed zelf in kan verplaatsen. Hij heeft gevoel voor humor en zoekt iemand die dit wel kan waarderen. 
Wil jij hem maatje worden en spreekt de vacature je aan? Vul dan onderstaande formulier in dan neem ik contact met je op!

Ben je sportief, hou je van bewegen en een leuk spelletje op zijn tijd? We zijn op zoek naar een beweeg en spelletjes vrijwilliger voor onze afdeling tijdelijk verblijf. Bewegen is ook voor ouderen en minder mobiele mensen erg belangrijk. Het is belangrijk om zo lang mogelijk het lichaam vitaal en in beweging te houden. ook ontspanning en vermaak zijn belangrijk. Je ondersteund als vrijwilliger de activiteitenbegeleider bij het bieden van beweging en spelletjes op maat! 
Past deze vacature bij jou? Vul dan onderstaande formulier in en ik neem contact met je op!

Hou je van uiterlijke verzorging en vindt je het leuk om iemand een ontspannende handmassage, nagels lakken of in de krulspelden te zetten. Dan is beauty vrijwilliger iets voor jou! Onze bewoners vinden het heerlijk om in de watten gelegd te worden. 
Spreekt deze vacature je aan vul dan onderstaande formulier in en ik neem contact met je op!

Ben je goed in het zoeken van contact en knoop je makkelijk een praatje aan. Heb je interesse in medemens en kun je goed luisteren? Dan zijn we op zoek naar jou!
We zoeken een vrijwilligers die onze cliëntencontactpersoon ondersteund door middel van laagdrempelige gesprekken met onze bewoners. Hierbij heb je een signalerende functie.

Ben je creatief en hou je ervan om met bloemen bezig te zijn en lijkt het je leuk om dit samen met onze bewoners te doen. Dan is de vacature bloemschik vrijwilliger wat voor jou!
We zoeken een vrijwilliger die met eigen vervoer wekelijks bloemen haalt bij een bloemist in Almere Buiten. Deze bloemmist sponsort deze bloemen voor onze bewoners. 
Als de bloemen in huis zijn maak je samen met andere vrijwilligers en onze bewoners er mooie stukjes of boeketten van zodat de bewoners er weer een week van kunnen genieten.
Geïnteresseerd? Meld je nu aan door onderstaande  formulier in te vullen en...

Wij zoeken voor de haak- en brei club, een begeleider die iedere donderdagmiddag bereid is om een klein groep bewoners te helpen daar waar nodig is.
De bewoners komen voor het haken en breien en soms voor iets anders wat seizoen gebonden is.
De sociale contacten zijn zeker even belangrijk
Wekelijks, op donderdag van ongeveer 13.30 tot ongeveer 16.30.
Ben jij die enthousiaste vrijwilliger? Heb jij de tijd en energie om hier tijd in te steken?
Dat is dit misschien net wat je zoekt.

Vrijwilliger die kan schaken met bewoner van de Kiekendief op Maandag van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Die geduldig is omdat bewoner veel moet nadenken.
Helpen met denken en vooruitdenken bij het verzetten van de schaakstukken.
 

Voor 1 van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die 2 dagdelen per week langs deze bewoner wilt gaan voor een gezellige ochtend/middag.
Mevrouw is rolstoel gebonden en houdt van een praatje, creatieve activiteiten en/of een wandeling buiten.
 
 

Voor een bewoonster van De Toonladder zoek ik iemand die haar wekelijks wil  begeleiden naar de markt, Intratuin of Muziekwijkcentrum. Het gaat om een dame die naar de markt wil met de taxi, daar gereden moet worden met de rolstoel, of gereden moet worden naar Intratuin of Muziekwijkcentrum.
Het gaat om de woensdagmorgen van ongeveer 10 uur tot uiterlijk 2 uur.
Thuis loopt mevrouw met een rollator.

Heb je een brede interesse voor muziek?
Kun je zelf misschien een muziekinstrument bespelen?
Heb je kennis van Jazz tot Rock en van Nederlandstalig tot Klassiek?
Lijkt het je wat om dit te delen met onze bewoners?
Schroom dan niet en vul het onderstaande formulier in, dan maken we een afspraak.
 

Hou je van lekker eten?
Kun je (goed) koken?
Vind je het leuk om te koken voor anderen?
Misschien vind je het leuk om af en toe eens te komen koken voor onze bewoners tijdens thema-avonden en andere speciaal georganiseerde avonden voor onze bewoners.

Zephyr beschikt over een prachtige duofiets, met trapondersteuning. Daarom zijn wij op zoek naar fiets-vrijwilliger.
Fietsen door de straten van Almere, of richting de Oostvaardersplassen.
Tochtjes van 20 tot 30 minuten. 
Eén op één met een bewoner er op uit gaan.
De wind door je haren voelen.
Voor onze bewoners zijn dit leuke en fijne momenten.
 

Zephyr heeft een algemene ruimte waar iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor haar bewoners. Denk aan creatief, sport en spel, koffie ochtenden, (kleine) optredens, spelletjes, muziek maken. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen ondersteunen.

Vind je het fijn om erop uit te gaan?
Een stukje de Oostvaardersplassen in?
Vind je het leuk om dit in groepsverband te doen?
1x per week gaat een enthousiaste groep vrijwilligers met onze bewoners op pad om te wandelen door de buurt, met de bewoner aan de arm of zittend in een rolstoel.
Kun jij je vinden in bovenstaande tekst, dan zijn we zeker op zoek naar jou.

Wij zoeken voor onze dierenweide 1 of 2 vrijwilligers die en/of in de ochtend of avond mee willen helpen om voor de dieren te zorgen.

Zephyr is een woonzorgcentrum in de Stripheldenbuurt.
Via een besloten tuin is er toegang tot 5 woningen. Hier wonen 35 ouderen met een vorm van dementie.
Een vast team verleent hier dagelijks warme en mensgerichte zorg aan de bewoners.
Bewoners hebben een eigen slaapkamer die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Op iedere woning is een gemeenschappelijke keuken en een woonkamer waar de bewoners veelal verblijven.
Daarnaast is er een algemene ruimte waar activiteiten worden gegeven.
Wij zijn op zoek naar betrokken, flexibele en spontane mensen.

Wij zoeken een vrijwilliger die elke maandagmiddag vanaf 14.00 uur kan assisteren bij de activiteit Koersbal.

Voor de wekelijkse wandelclub in Polderburen zoeken wij een sportieve wandelvrijwilliger. Vindt je het heerlijk om aan de wandel te gaan en sportief hierbij ook nog een rolstoel te duwen? Onze bewoners zijn niet meer in staat zelfstandig buiten te komen en hebben hierdoor begeleiders nodig. De wandelclub gaat als groep met zijn allen op pad!
Wil je wandelen met onze bewoners? Vul dan onderstaande formulier in en ik neem contact met je op!

Informatie en aanmelding

Wil je graag meer weten over vrijwilligerswerk bij Zorggroep Almere? Voor meer informatie kun je mailen naar vrijwilligerswerk@zorggroep-almere.nl.

Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere via www.vmca.nl.

Je vergoeding als vrijwilliger

Als vrijwilliger worden je onkosten vergoed en kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding. Ook sluit Zorggroep Almere een WA-verzekering voor je af. We organiseren we regelmatig speciale activiteiten voor vrijwilligers. Je kunt ook deelnemen aan informatiebijeenkomsten en trainingen.

Vrijwilligersbeleid

Om voor iedereen duidelijk te hebben hoe vrijwilligers in onze organisatie werken en wat vrijwilligers van ons kunnen verwachten, heeft Zorggroep Almere het Vrijwilligersbeleid opgesteld. Bekijk hier ons Vrijwilligersbeleid