De raad van bestuur van Zorggroep Almere bestaat uit Lidy Hartemink en Steven Han. Zij hebben de dagelijkse leiding van de organisatie en zetten de koers uit. Ook zijn zij vaak het gezicht van de Zorggroep naar buiten toe. De beide bestuursleden zijn ieder verantwoordelijk voor een aantal afdelingen binnen Zorggroep Almere. De raad van bestuur is benoemd door de raad van toezicht.

 

Lidy HarteminkLidy Hartemink

Lidy Hartemink (Sinderen, 1959) is voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Almere. Lidy heeft in de loop der jaren een enorme staat van dienst opgebouwd. Lidy was Zorgmanager van het jaar in 2002 en kreeg de titel Topvrouw van het jaar in 2007. De laatste jaren was ze (sinds 2008) directeur Gezondheidszorg  van verzekeraar Unive-VGZ-IZA-Trias en vanaf 2011 bestuursvoorzitter van Zorgcombinatie Noorderboog. Ze gaf leiding aan een ziekenhuis en aan zeven woonzorgcombinaties in de regio’s Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel.

Lidy Hartemink is gewend complexe processen het hoofd te bieden en positieve resultaten te boeken. Daarnaast is voor Lidy verbinding en integraal werken heel belangrijk. “Cliënten mogen geen last hebben van ‘hokjes of schuttingen’ tussen de verschillende professionals. Zaken waar Zorggroep Almere zich ook hard voor maakt.”

 

 

 

Steven_HanSteven Han

Steven Han (Zaandam, 1967) is per 1 november 2015 voor drie jaar benoemd tot lid van de raad van bestuur van Zorggroep Almere. Zorggroep Almere is op weg om compacter te worden door keuzes te maken met betrekking tot het aanbod van diensten en producten. Steven Han heeft aanzienlijke ervaring opgedaan met omvangrijke transitieprojecten.

Tot zijn aantreden als lid van de raad van bestuur van Zorggroep Almere gaf hij in opdracht van zeven zorginstellingen leiding aan de totstandkoming van een gezamenlijk laboratorium. Eerder was hij bedrijfskundig manager zorg in het BovenIJ ziekenhuis en commercieel manager in Tergooiziekenhuizen.