‘Ik heb al zeker 20 jaar hoofdpijn en heb al diverse artsen en fysiotherapeuten ‘versleten’. Nergens ben ik zo goed geholpen als bij de fysiotherapeuten van het Hoofdpijnconsult van Zorggroep Almere. Eindelijk weet ik waar de oorzaak zit en word ik goed behandeld.’ Aan het woord is een tevreden cliënt van onze manueel therapeut. Zij is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van hoofdpijn- en duizeligheidsklachten.

‘Eerlijk is eerlijk, toen ik las over het Hoofdpijnconsult van Zorggroep Almere, twijfelde ik. Toch leek het me de moeite waard om te proberen. Waarom? Het sprak mij aan dat het eerste consult anderhalf uur duurt. Er wordt de tijd voor je genomen. Toen heb ik stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor een afspraak. Ik heb er geen moment spijt van gehad!

Wauw! Hoe weet je dat precies op die plek in mijn nek, de oorzaak van mijn hoofdpijn zit? Dat was mijn eerste reactie toen ze mij onderzocht. Ik was zo verbaasd dat zij letterlijk de vinger op de zere plek wist te leggen. Het Hoofdpijnconsult bestaat uit een gesprek met een psychosomatische fysiotherapeut en manueel therapeut. De psychosomatische fysiotherapeut richt zich op de eventuele achterliggende oorzaken die voor spanning en stress zorgen en hoofdpijn kunnen veroorzaken. De manueel therapeut stelt veel vragen en doet uitgebreid lichamelijk onderzoek. De conclusie is dat ik het meest gebaat ben met een aantal manueel therapeutisch behandelingen, met focus op de aanpak van mijn nek.

Hoe het nu met me is? Mijn hoofdpijn is stukken minder, maar nog niet weg. Maar de behandeling is ook nog niet afgerond. Ik slik minder pijnstillers. Het gaat steeds iets beter. De manueel therapeut heeft mijn man geleerd hoe hij mijn nek het beste kan masseren. Dat helpt ook heel veel. Het hoofdpijnspreekuur kan ik echt iedereen aanraden. Het is voor mij echt een schot in de roos!’

U kunt een afspraak maken voor het Hoofdpijnconsult van Zorggroep Almere, via  telefoonnummer  036 – 545 4111. De professionele en betrouwbare therapeuten van Zorggroep Almere hebben naast het Hoofdpijnconsult nog meer te bieden. Kijk wat zij voor u kunnen doen op: www.fysiozorggroepalmere.nl