Een luisterend oor of praktische hulp nodig? Wij zijn er voor u.

Het kan iedereen overkomen. Het overzicht kwijt zijn, worstelen met depressieve gevoelens, veel spanningen ervaren door bijvoorbeeld uw thuissituatie of geldproblemen hebben. Het overkomt veel mensen. U kunt bij ons terecht voor meerdere vormen van hulp.  

Multi-ethnic multi-generation group of people from young children to 95 years old.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Het Algemeen maatschappelijk werk (AMW) is er voor u als u tijdelijk hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld bij spanningen in het gezin, opvoedingsvragen, depressieve klachten, geldproblemen, rouwverwerking, relatieproblemen of echtscheiding. Alle maatschappelijk werkers zijn in Almere verbonden aan de gezondheidscentra en wijkteams. Hier werken zij samen met de opbouwwerkers van de Schoor, de maatschappelijk werkers van MEE, medewerkers van de VMCA en participatieadviseurs van de gemeente.

Contact met een maatschappelijk werker

U kunt de maatschappelijk werkers bereiken via de spreekuren van de wijkteams (www.wijkteamsalmere.nl), via het telefoonnummer van de gemeente 14 036 of via de verschillende gezondheidscentra van Zorggroep Almere.

Lees meer over Algemeen Maatschappelijk Werk

Ondersteuning Schuld Stabilisatie

Heeft u problematische schulden waar u zelf niet meer denkt uit te komen? Dan kan PLANgroep Almere u doorsturen naar Maatwerk Ondersteuning Schuld Stabilisatie (OSS). Deze afdeling bestaat uit een team maatwerkers. Dit zijn maatschappelijk werkers gespecialiseerd in geld- en schuldenproblematiek. De maatwerker werkt met een speciaal opgeleide vrijwilliger van Humanitas en een sociaal raadsman/vrouw samen in het Team Ondersteuning Schuldstabilisatie. Samen brengen zij uw problemen nauwgezet in kaart en stellen een plan van aanpak op om uw inkomsten en uitgaven beter in balans te brengen.

Contact met een maatwerker

U kunt uitsluitend in contact komen met een maatwerker van OSS via PLANgroep Almere.

Lees meer over Ondersteuning Schuld Stabilisatie
(Meerdere waarden)
91011-0900 - kopie

Jongeren Maatschappelijk Werk

Ben je tussen de 12 en de 23 jaar en maak je soms dingen mee waar je niet zo makkelijk met iemand over praat? Voel jij je eenzaam, onzeker of onbegrepen? Of heb je spanningen thuis of op school?

Dan kan het helpen om eens met een jongeren maatschappelijk werker te praten. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Aanmelden kan via de website van de wijkteams.

Lees meer over Jongeren Maatschappelijk Werk

Sociaal Raadslieden

Heeft u vragen of problemen op sociaal-juridisch gebied? Bijvoorbeeld over sociale voorzieningen en belastingen? Is uw inkomen niet meer dan 300 euro boven de bijstandsnorm? Dan kunt u de Sociaal Raadslieden van Zorggroep Almere om hulp vragen. De Sociaal Raadslieden houden spreekuren in Almere Stad, Haven en Buiten. Zij houden ook telefonisch spreekuur.

U kunt de Sociaal Raadslieden bereiken via 036 545 4841.

Kijk hier voor de spreekuurtijden en contactinformatie

Kom jij ons team versterken?

Staan er geen vacatures? Kijk dan eens bij onze andere vacatures.