Welkom bij de Sociaal Raadslieden Almere

De Sociaal Raadslieden van de Zorggroep Almere geven inwoners van Almere gratis informatie en advies op sociaal-juridisch gebied. Zij beschikken over een brede kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Vaak zal de informatie of het advies voldoende zijn om weer verder te kunnen. Soms is er iets meer nodig, zoals een brief of een bezwaarschrift. Dat kunnen de Sociaal Raadslieden alleen doen voor inwoners van Almere met de laagste inkomens.

 

Met welke vragen kunnen de Sociaal Raadslieden u helpen?

Met alle vragen op het gebied van sociale regelingen en instanties kunt u terecht bij de Sociaal Raadslieden. De Sociaal Raadslieden kunnen brieven of bezwaarschriften voor u opstellen. Zo nodig verwijzen ze u door naar een andere instantie.

Hieronder vindt u links naar een overzicht van de onderwerpen en instanties waarbij de Sociaal Raadslieden mogelijk iets voor u kunnen betekenen:

 

Werkwijze

U kunt langskomen op een van de inloopspreekuren of uw vraag stellen tijdens een telefonisch spreekuur. Meer over de spreekuren leest u hier.

 

Voor wie?

De Sociaal Raadslieden werken alleen voor mensen met een inkomen tot € 300,- boven de bijstandsnorm. Per 1 januari 2017 is de netto bijstandsnorm voor een gezin ongeveer € 1.404,-  en voor een alleenstaande ongeveer € 983,- per maand (inclusief vakantiegeld en maximale toeslagen).

Adressen

Bezoekadres

Gezondheidscentrum De Driehoek  (eerste verdieping)

Allendestraat 42

1314 SE  ALMERE

Postadres

Sociaal Raadslieden

Postbus 10136

1301 AC ALMERE

Telefoon

036-545 48 41

Fax

036-545 43 32