Welkom bij de Sociaal Raadslieden Almere

De Sociaal Raadslieden van de Zorggroep Almere geven inwoners van Almere gratis informatie en advies op sociaal-juridisch gebied. Zij beschikken over een brede kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Vaak zal de informatie of het advies voldoende zijn om weer verder te kunnen. Soms is er iets meer nodig, zoals een brief of een bezwaarschrift. Dat kunnen de Sociaal Raadslieden alleen doen voor inwoners van Almere met de laagste inkomens.

sociaal raadslieden augustus 2014

Met welke vragen kunnen de Sociaal Raadslieden u helpen?

Met alle vragen op het gebied van sociale regelingen en instanties kunt u terecht bij de Sociaal Raadslieden. De Sociaal Raadslieden kunnen brieven of bezwaarschriften voor u opstellen. Zonodig verwijzen ze u door naar een andere instantie.

Hieronder vindt u links naar een overzicht van de onderwerpen en instanties waarbij de Sociaal Raadslieden mogelijk iets voor u kunnen betekenen:

Actueel voorbeeld

De onverwachte kosten van een advocaat

Mevrouw T. schrikt als de Raad voor Rechtsbijstand haar eigen bijdrage voor een advocaat na drie jaar verhoogt van € 125 naar € 775. De (verdwenen) advocaat blijkt heel veel uren te hebben geschreven. Na een bezwaarschrift van de Sociaal Raadslieden komt mevrouw T. met de schrik vrij.

Werkwijze

U kunt een afspraak maken met de Sociaal Raadslieden. U kunt ook langskomen op een van de inloopspreekuren of uw vraag stellen tijdens een telefonisch spreekuur. Meer over de spreekuren leest u hier

Voor wie?

De Sociaal Raadslieden werken alleen voor mensen met een inkomen tot € 300,- boven de bijstandsnorm. Per 1 januari 2016 is de netto bijstandsnorm voor een gezin ongeveer € 1.389,-  en voor een alleenstaande ongeveer € 972,- per maand (inclusief vakantiegeld en maximale toeslagen).

Folder

De folder van de Sociaal Raadslieden kunt u hier downloaden.

 

Adressen

Bezoekadres

Gezondheidscentrum De Driehoek  (eerste verdieping)

Allendestraat 42

1314 SE Almere-Stad

Postadres

Sociaal Raadslieden

Postbus 10136

1301 AC Almere

Telefoon

036 – 54 54 841

Fax

036 – 54 54 332