Welkom bij de Sociaal Raadslieden Almere

De Sociaal Raadslieden van de Zorggroep Almere geven inwoners van Almere gratis informatie en advies op sociaal-juridisch gebied. Zij beschikken over een brede kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Vaak zal de informatie of het advies voldoende zijn om weer verder te kunnen. Soms is er iets meer nodig, zoals een brief of een bezwaarschrift. Dat kunnen de Sociaal Raadslieden alleen doen voor inwoners van Almere met de laagste inkomens.

 

Met welke vragen kunnen de Sociaal Raadslieden u helpen?

Met alle vragen op het gebied van sociale regelingen en instanties kunt u terecht bij de Sociaal Raadslieden. De Sociaal Raadslieden kunnen brieven of bezwaarschriften voor u opstellen. Zo nodig verwijzen ze u door naar een andere instantie.

Hieronder vindt u links naar een overzicht van de onderwerpen en instanties waarbij de Sociaal Raadslieden mogelijk iets voor u kunnen betekenen:

 

Werkwijze

U kunt langskomen op een van de inloopspreekuren of uw vraag stellen tijdens een telefonisch spreekuur. Meer over de spreekuren leest u hier.

Voor wie?

De Sociaal Raadslieden werken alleen voor mensen met een inkomen tot € 300,- boven de bijstandsnorm. Per 1 januari 2017 is de netto bijstandsnorm voor een gezin ongeveer € 1.404,-  en voor een alleenstaande ongeveer € 983,- per maand (inclusief vakantiegeld en maximale toeslagen).

Meer informatie

Klik hier om de folder van Sociaal Raadslieden te openen voor meer informatie over Sociaal Raadslieden.

Adressen

Bezoekadres

Gezondheidscentrum De Driehoek  (eerste verdieping)
Allendestraat 42
1314 SE  ALMERE

Postadres
Sociaal Raadslieden
Postbus 10136
1301 AC  ALMERE

Tel. 036-545 48 41
Fax 036-545 43 32