Team blauw

(voorheen Team Perspectief)

Ben je zwanger of heb je een kinderwens? Neem contact met ons op. We begeleiden je graag.

Wij hebben afwisselend spreekuur, zodat je ons allemaal leert kennen. Dit vinden we belangrijk, omdat één van ons straks bij de bevalling aanwezig is. Dan is het fijn dat je haar al een keer op spreekuur hebt ontmoet.

 

Eerste afspraak?

Je eerste afspraak vindt plaats in het Flevoziekenhuis. Dit is een gezamenlijke intake door één van onze verloskundigen en een gynaecoloog. We werken namelijk intensief samen met gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgprofessionals binnen het verloskundig samenwerkingsverband Preall. Hierdoor is de zorg van de verschillende hulpverleners tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna goed op elkaar afgestemd. Vervolgafspraken heb je naar keuze in een van onderstaande centra. Soms begeleiden wij ook studenten Verloskunde. Zij werken altijd onder supervisie van een van ons. Je kunt ze tegenkomen tijdens het spreekuur, tijdens de bevalling of bij de kraamvisites. Wanneer je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, kun je dat ons laten weten.

 

Contact

Wil je een afspraak maken of verzetten? Bel dan het algemene telefoonnummer van verloskunde via gezondheidscentrum Waterwijk: 036-545 46 40.

 

Spreekuren

Gezondheidscentrum Waterwijk

Botplein 4

Spreekuur op woensdag hele dag, en dinsdagavond (iedere 1e en 3e dinsdag van de maand)

Gezondheidscentrum De Driehoek

Allendestraat 42

Spreekuur op maandag (even weken)

Gezondheidscentrum De Compagnie

Balistraat 1

Spreekuur op maandag (oneven weken), dinsdagochtend en vrijdagmiddag

Gezondheidscentrum Prisma

Soerabajastraat 1

Spreekuur op maandagavond van 18.00 – 20.00 uur (iedere 2e en 4e maandagavond van de maand)

  

Voor bevallingen en grote zorgen zijn wij te bereiken via 06 – 51 573 744.  Geen gehoor? Dan krijg je de voicemail. Je hoort dan het nummer van de achterwacht van de verloskundige.

 

Alice Bravo

Ik ben geboren in Italië in een plaatsje aan het strand. Tot 2001 heb ik daar gewoond waarna ik ben verhuisd naar Almere. Dit was niet alleen een grote overstap wat betreft klimaat en leefgewoontes, maar ook wat betreft de uitoefening van het beroep wat mij toen al aansprak. In 2005 ben ik gestart aan de opleiding voor verloskundigen in Amsterdam. Sinds mijn afstuderen in 2010 ben ik werkzaam in verloskundigenpraktijk Perspectief Stad-Midden. Ik ben iedere dag weer blij dat ik voor dit beroep heb gekozen. Het is ontzettend leuk en een grote eer om mensen te mogen begeleiden bij een van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven.

Diana Mouissie

Na de HAVO heb ik eerst een jaar Verpleegkunde in Amsterdam gestudeerd, omdat ik helaas was uitgeloot voor verloskunde. Daarna heb ik nog 3 jaar aan een gecombineerde opleiding verpleegkunde –verloskunde gestudeerd in Antwerpen. Het systeem in België paste niet goed bij mij, dus heb ik mij nogmaals aangemeld bij de verloskunde-academie in Amsterdam. Gelukkig werd ik aangenomen. Na mijn afstuderen in 2007 heb ik 3 jaar als waarneemster gewerkt in Lisse, Weesp, Huizen en Lelystad. Sinds maart 2010 ben ik werkzaam bij de Zorggroep als verloskundige.

Kalinka van Vehmendahl

Pas tijdens de zwangerschap van mijn oudste zoon hoorde ik voor het eerst van het beroep verloskundige. Ik vond het geweldig en ik had eindelijk het gevoel dat ik iets gevonden had wat bij mij paste. Direct na mijn afstuderen aan de verloskunde academie in Groningen (2009) kon ik aan de slag als verloskundige bij Zorggroep Almere. En ik ben nog steeds erg blij dat ik mij omgeschoold heb tot verloskundige. Ik kan oprecht genieten van het contact met zwangeren en hun partners en ik vind het een voorrecht om betrokken te zijn bij zoiets bijzonders als een zwangerschap en de geboorte van een kind. Iedereen beleeft een zwangerschap en bevalling op een eigen manier en iedereen heeft te maken met eigen onzekerheden. Ik streef ernaar om iedereen een positieve ervaring mee te geven, zodat er later goed kan worden teruggekeken op deze bijzondere gebeurtenis in het leven.

Ina Röder

Ik ben in Duitsland geboren. Ik heb een Duitse moeder en een Afrikaanse vader. Ook mijn opleiding tot verloskundige heb ik in Duitsland gevolgd. In 1984 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Verloskunde te Jena. Sinds ik me kan heugen wilde ik verloskundige worden. Al als 10-jarig meisje vertelde ik iedereen die het wel of niet wilde weten, dat ik vroedvrouw wilde worden. En nu, na bijna 20 jaar in dit vak vind ik verloskundige nog steeds het mooiste beroep dat ik me kan voorstellen. In 1994 kwam ik naar Nederland. In mijn eerste 5 jaren hier in Nederland heb ik niet als verloskundige gewerkt maar een HBO-studie tot natuurgeneeskundige gevolgd. Het werken met geneeskruiden is een andere, grote passie van mij. Ik combineer deze kennis zoveel mogelijk met de verloskunde. Op dit moment volg ik een HBO-opleiding voor Acupunctuur met het plan om ook deze kennis met de verloskunde te combineren. Voordat ik naar Almere kwam, werkte ik in het Geboortehotel in Purmerend. Sinds 2004 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Ik werk vooral in Team Perspectief, maar je kunt mij ook tegenkomen bij Team Parkwijk/Castrovalva.