Team Blauw

(voorheen Team Perspectief)

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem contact met ons op. We begeleiden je graag.

Wij hebben afwisselend spreekuur, zodat je ons allemaal leert kennen. Dit vinden we belangrijk, omdat één van ons straks bij de bevalling aanwezig is. Dan is het fijn dat je haar al een keer op spreekuur hebt ontmoet.

Eerste afspraak?

Je eerste afspraak vindt plaats in het Flevoziekenhuis. Dit is een gezamenlijke intake door één van onze verloskundigen en een gynaecoloog. We werken namelijk intensief samen met gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgprofessionals binnen het verloskundig samenwerkingsverband Preall. Hierdoor is de zorg van de verschillende hulpverleners tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna goed op elkaar afgestemd. Vervolgafspraken heb je naar keuze in een van onderstaande centra. Soms begeleiden wij ook studenten Verloskunde. Zij werken altijd onder supervisie van een van ons. Je kunt ze tegenkomen tijdens het spreekuur, tijdens de bevalling of bij de kraamvisites. Wanneer je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, kun je dat ons laten weten.

Contact

Wil je een afspraak maken of verzetten? Bel dan het algemene telefoonnummer van verloskunde via gezondheidscentrum Waterwijk: 036-545 46 40.

Spreekuren

Gezondheidscentrum Waterwijk

Botplein 4

Spreekuur op woensdag hele dag, en dinsdagavond (iedere 1e en 3e dinsdag van de maand)

Gezondheidscentrum De Driehoek

Allendestraat 42

Spreekuur op maandag (even weken)

Gezondheidscentrum De Compagnie

Balistraat 1

Spreekuur op maandag (oneven weken), dinsdagochtend en vrijdagmiddag

Gezondheidscentrum Prisma

Soerabajastraat 1

Spreekuur op maandagavond van 18.00 – 20.00 uur (iedere 2e en 4e maandagavond van de maand)

  

Voor bevallingen en grote zorgen zijn wij te bereiken via 06 – 51 573 744.  Geen gehoor? Dan krijg je de voicemail. Je hoort dan het nummer van de achterwacht van de verloskundige.

 

Diana Mouissie

Na de HAVO heb ik eerst een jaar Verpleegkunde in Amsterdam gestudeerd, omdat ik helaas was uitgeloot voor verloskunde. Daarna heb ik nog 3 jaar aan een gecombineerde opleiding verpleegkunde –verloskunde gestudeerd in Antwerpen. Het systeem in België paste niet goed bij mij, dus heb ik mij nogmaals aangemeld bij de verloskunde-academie in Amsterdam. Gelukkig werd ik aangenomen. Na mijn afstuderen in 2007 heb ik 3 jaar als waarneemster gewerkt in Lisse, Weesp, Huizen en Lelystad. Sinds maart 2010 ben ik werkzaam bij de Zorggroep als verloskundige.

Maaike Verhoeven

 

Ina Röder

Ik ben Afrikaans-Duits en in Duitsland geboren. Mijn opleiding tot verloskundige heb ik in Duitsland gevolgd. In 1984 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Verloskunde te Jena. Ik werk dus al vele jaren met liefde en toewijding in dit vak. Al als 10 jarig meisje vertelde ik iedereen die het wel of niet wilde weten dat ik vroedvrouw wilde worden.
Vanaf 1994 woon ik in Nederland en sinds 2004 werk ik in Almere. Ondertussen heb ik een HBO-opleiding tot acupuncturist en kruidengeneeskundige gevolgd. Dit combineer met mijn werk als verloskundige. Ik ben altijd op zoek geweest naar natuurlijke geneesmethodes. Als verloskundige sta je regelmatig voor de situatie dat een zwangere vrouw klachten of pijn heeft, maar nauwelijks medicatie kan innemen omdat veel geneesmiddelen ook naar het ongeboren kind gaan. In mijn werk als verloskundige streef ik altijd erna om een zo natuurlijk mogelijke oplossing te vinden.