Handig! Een videoconsult met uw huisarts of praktijkondersteuner

Uw huisarts of praktijkondersteuner zien, zonder de deur uit te hoeven? Dat kan, want bij ons kunt u een afspraak maken voor een videoconsult.

 

Wat is een videoconsult?

Een videoconsult is een consult waarbij u de huisarts of praktijkondersteuner via een beeldscherm ziet en hoort. U hoeft voor dit consult niet naar de praktijk te komen.

 

Wat heeft u nodig voor een videoconsult?

Voor een videoconsult heeft u een computer, tablet of smartphone nodig met geluid, microfoon en een camera. En u heeft ook een internetverbinding nodig.

 

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt via MGN of telefonisch om een videoconsult verzoeken.

 

Hoe werkt het videoconsult?

Voor een videoconsult mailt (via MGn) of belt u met uw zorgverlener en vraagt u een videoconsult aan. Via e-mail of sms ontvangt u van uw zorgverlener een bericht met daarin een link en inlogcode.

10 minuten voordat u uw afspraak heeft, klikt u op de link en logt u in om de instellingen van het geluid en het beeld te testen en om te zorgen voor een goede belichting. Nu kunt u wachten totdat uw zorgverlener bij u komt via het scherm.

Net als in de praktijk kan het zijn dat er een spoedgeval tussendoor komt of een ander consult uitloopt. Blijf wachten tot u vanuit de digitale wachtkamer wordt binnengelaten.

 

Wat moet u doen als het inloggen niet lukt?

Lukt het u niet om het videoconsult te starten dan neemt de huisarts of praktijkondersteuner telefonisch contact met u op.

 

Uw privacy is belangrijk

Uiteraard is uw privacy belangrijk. Een videoconsult maakt gebruik van de beveiligde internetverbinding van uw zorgverlener. Uw gesprek wordt niet opgenomen. Uw zorgverlener zit in een gesloten ruimte zodat niemand kan meeluisteren. De zorgverlener maakt zoals gebruikelijk aantekeningen in uw dossier.

 

U kunt zelf ook wat doen aan uw eigen privacy. Zorg dat u ook in een gesloten ruimte zit zodat er niemand kan meeluisteren. Maak geen gebruik van een openbare internetverbinding.