De website van Zorggroep Almere is voorzien van de voorleeshulp BrowseAloud. De voorleeshulp is een geschenk van de gemeente Almere.

Hoe werkt het?

Voordat u BrowseAloud kunt gebruiken, moet u eenmalig een programma op uw computer installeren. Het programma kunt u downloaden op: www.browsealoud.nl.

Als u het programma geïnstalleerd heeft, werkt het programma als volgt: als u met de cursor over de tekst gaat, leest het programma de tekst voor. De tekst kan ook uitvergroot worden meegelezen in een venster.

Voor wie?

De voorleeshulp is niet alleen geschikt voor mensen met een visuele beperking. Ook websitebezoekers die moeite hebben met lezen of het Nederlandse minder goed beheersen, kunnen gebruik maken van de voorleeshulp.

Let op

Het kan gebeuren dat bepaalde software of hardware instellingen op uw computer of binnen uw (bedrijfs)netwerkomgeving de verbinding met de spraakserver niet toestaan. Wanneer dat het geval is, zal BrowseAloud automatisch overschakelen naar stemmen die reeds op uw computer zijn geïnstalleerd (deze kunnen van een mindere kwaliteit of andere taal zijn).

De ICT-netwerkbeheerder kan dit probleem eenvoudig oplossen. Neem hiervoor contact op met de systeembeheerder en verwijs hem naar de website van BrowseAloud . Ook kunt de handleiding voor hem downloaden.

Download de voorleeshulp