Bij Zorggroep Almere merken wij dat er behoefte is aan een nieuwe vorm van zorg. Zorg die opname in een woonzorgcentrum voorkomt voor een ieder die graag thuis wil blijven wonen. Noreen Visch en Karin Huizing, medewerkers van de wijkverpleging van Zorggroep Almere, hebben zich ingezet om een nieuwe dienst op te zetten, speciaal voor deze mensen: Zorg Plus Thuis.

“Het liefst woont u gewoon thuis. In uw eigen, vertrouwde omgeving.  Maar als u intensieve zorg nodig heeft en daarom een indicatie heeft gekregen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), dan lijkt de stap naar een woonzorgcentrum noodzakelijk. Toch hoeft dat niet het geval te zijn.

U bepaalt welke zorg u afneemt

Per oktober 2017 starten wij vanuit de wijkverpleging van Zorggroep Almere met Zorg Plus Thuis. Er wordt u een Volledig Pakket Thuis (VPT genaamd) of Modulair Pakket Thuis (MPT genaamd) aangeboden. U kunt zelf kiezen van welke zorg u gebruik wilt maken. Dit kan variëren van hulp bij het schoonmaken, hulp bij het koken, persoonlijke verzorging tot aan verpleging. U bepaalt dus zelf welke hulp u wilt en behoudt zo dus de regie over uw leven. Uw partner en/of mantelzorgers worden ontlast en u kunt thuis blijven wonen.

Als u wilt komen wij bij u thuis voor een oriënterend gesprek

Wij hebben al meerdere cliënten gesproken die nu op de wachtlijst staan om te verhuizen naar een woonzorgcentrum en zij zijn blij met dit nieuwe initiatief. Wellicht is het voor u of voor uw naaste ook interessant. Als u wilt kunnen we bij u langskomen voor een oriënterend gesprek, vertellen wat de mogelijkheden zijn en de verbinding leggen met uw wensen.”

Zorg Plus Thuis Karin en Noreen

Karin (links) en Noreen (rechts)

U kunt thuis blijven wonen met Zorg Plus Thuis

U bepaalt zelf welke hulp u wilt en behoudt zo de regie over uw leven. Uw partner en/of mantelzorgers worden ontlast en u kunt thuis blijven wonen.

U wilt graag Zorg Plus Thuis ontvangen, en dan?

  • U kunt bellen of mailen om een afspraak te maken: 036 – 545 4660 (8.00 – 16.00) of zorgplusthuis@zorggroep-almere.nl
  • Een verpleegkundige doet de intake en stelt samen met u vast wat er nodig is om u zorg op maat te verlenen. Ook de mantelzorgers worden hierbij betrokken om alle wensen in kaart te brengen.
  • Wij inventariseren met u welke hulpmiddelen er nodig zijn zodat u veilig thuis kunt blijven wonen en de zorg veilig geleverd kan worden.
  • Voor Zorg Plus Thuis wordt een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd. U kunt hier meer over lezen op de website van het CAK (www.hetcak.nl).

Voor wie is Zorg Plus Thuis geschikt?

Zorg Plus Thuis is geschikt voor mensen met een zogenaamde Wlz-indicatie die:

  • Thuis willen blijven wonen.
  • De partner/mantelzorger willen ontlasten.
  • Dementerend zijn of met een chronisch of somatisch ziektebeeld.
  • Zelf de regie willen behouden en dus zelf willen bepalen welk type zorg er afgenomen wordt.