Welkom in Polderburen

Welkom in Polderburen, woonzorgcentrum in Almere. Wij bieden u passende zorg, als het thuis niet meer gaat. Ons centrum bestaat uit tien woningen, met ieder 8 bewoners, die allen een eigen zit-slaapkamer hebben.

In Polderburen staan uw behoeften ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten centraal. Wij willen een herkenbare en vertrouwde woonomgeving creëren, waarin iedereen zich thuisvoelt.

Lees meer over woonzorgcentrum Polderburen.

Passende Zorg en Aandacht – waar onhaalbare dromen haalbaar worden

Lees onze nieuwsbrief vol mooie verhalen en ervaringen die betrokkenen hebben met dit programma.

Programma Passende Zorg en Aandacht: samen met de bewoner en zijn/haar familie kijken wat de wensen zijn en bespreken hoe we dit samen kunnen realiseren. Zorg vanuit het hart van onze medewerkers en hen in staat stellen te doen waar ze goed in zijn, zodat onze bewoners ervaren dat er sprake is van kwalitatief goede zorg en een zinvolle dagbesteding.

Op zoek naar een plek in een van onze woonzorgcentra?

Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Tel: 036 545 4000
Mail: klantservicepunt@zorggroep-almere.nl
Werkdagen: 8.30 – 17.00 uur

Een kijkje in Polderburen

Polderburen is gebouwd rond een parkje en heeft tien woningen, allen met een eigen voordeur. Komt er voor u bezoek, dan kunt u hem of haar via de eigen voordeur binnenlaten. Omdat de huiskamer aan de straatkant ligt kunt u gemakkelijk zien wie er voor de deur staat. Ook krijgt u op deze manier veel mee van de levendigheid in de buurt. De huiskamers hebben openslaande deuren naar het terras en de patiotuin.

De woningen van Polderburen zijn zoveel mogelijk ingericht en aangekleed op een manier die u als bewoner gewend bent. Als het past binnen de ruimte, zijn ook eigen spullen welkom. In overleg kunnen ook huisdieren mee. Met ingang van 2016 heeft iedere bewoner van Polderburen een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitair. Dat is fijn voor uw privacy.

De verzorgenden in Polderburen zorgen samen met vrijwilligers en activiteitenbegeleiders voor een leuke daginvulling. In de woningen eet u gezamenlijk. De warme maaltijd is ’s avonds. U kunt meedoen met de activiteiten, maar u kunt er ook voor kiezen iets voor uzelf te doen. Familie en vrienden zijn altijd welkom.

Bekijk de film over onze sociotherapeutische leefmilieus

CONTACT

Bezoekadres

Schietwilgsingel 2
1326 EN Almere

E-mail adres

info.polderburen@zorggroep-almere.nl

Telefoonnummer

(036) – 5485 650

Algemeen contactformulier

Waar kunt u ons vinden?