Sinds dinsdag 2 juni is bezoek aan een bewoner van een van onze woonzorgcentra gelukkig weer mogelijk, weliswaar onder strikte voorwaarden. 

Het afgelopen voorjaar was een moeilijke periode voor bewoners, hun familieleden en medewerkers in onze woonzorgcentra. Gelukkig hebben tal van mooie initiatieven verlichting gegeven. Op het laatst was het ook al mogelijk om op bezoek te komen in onze woonzorgcentra, maar dan in een speciale bezoekersruimte. Maar u kunt nu ook weer op bezoek in de kamer/woning van uw familielid. Ook al zijn de regels hiervoor nog heel strikt, wij zijn blij u hier weer te mogen zien. 

Ieders veiligheid voorop 

Op basis van de voorwaarden die de overheid heeft gesteld, hebben onze woonzorgcentra richtlijnen hoe u op een veilige manier uw familielid of naaste kunt bezoekenDeze richtlijnen hebben familieleden ontvangen. Neem deze richtlijnen goed door.  

Zo is bezoek alleen mogelijk als het woonzorgcentrum vrij is van coronabesmettingen. Bezoek is alleen op afspraak mogelijk. U kunt alleen op bezoek als u geen verschijnselen heeft die kunnen duiden op corona. Tijdens het bezoek houdt u 1,5 meter afstand tot andere personen, ook tot het familielid dat u bezoekt.

Nieuw per 10 augustus: mondkapje bij binnenkomst en verlaten van het woonzorgcentrum.

Bij binnenkomst in het woonzorgcentrum is het dragen van een eigen mondkapje door bezoekers verplicht. Wanneer u in het appartement of slaapkamer van de bewoner bent, kunt u uw mondkapje afdoen. Bij het verlaten van deze ruimte doet u uw mondkapje weer op om kans op besmetting van andere bewoners en/of medewerkers te voorkomen.

Want, we mogen vertrouwen hebben, maar we moeten wel waakzaam blijven. Ieders veiligheid staat altijd voorop.