Wij bouwen aan een nieuw woonzorgcentrum

Middenin de wijk De Wierden in Almere Haven bouwt Zorggroep Almere samen met haar partners van het Havenverbond aan een nieuw woonzorgcentrum. Eind 2023 wordt het gebouw opgeleverd.

Ontdek de warme en gezellige sfeer van Woonzorgcentrum Leemwierde! Onze accommodatie biedt binnenkort onderdak aan 60 bewoners met een zorgindicatie. Elke bewoner heeft een eigen tweekamerappartement met veel privacy en comfort. Maar wonen in Leemwierde betekent ook deel uitmaken van een echte leefgemeenschap.

Het gebouw wordt gerealiseerd door de Alliantie in samenwerking met Zorggroep Almere.

Interesse?

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over ons nieuwe woonzorgcentrum? Of wilt u zich inschrijven voor een appartement? Dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van het KlantServicePunt (‘KSP’).

Grote ruimtes voor voldoende bewegingsruimte

Bij ons woonzorgcentrum hebben bewoners alle ruimte om te genieten van hun leven. Onze zes groepen van tien bewoners hebben elk een gemeenschappelijke ruimte, een salon, waar ze kunnen deelnemen aan activiteiten en gezellig kunnen samenkomen. Sommige kamers bieden uitzicht op de levendige wijk, terwijl andere juist een rustige en groene patio hebben. Bovendien hebben alle kamers een prachtige houten veranda of balkon.

Onze mooie tweekamerappartementen hebben een luxe uitstraling en er is voldoende bewegingsruimte in de gangen en de prachtige patio. Zo kunnen bewoners zowel rustig ontspannen als zich actief bezighouden. Alle ruimtes aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van elke bewoner. Ons doel is om bewoners zoveel mogelijk thuis te laten voelen. Daarom maken we gebruik van zorgdomotica, zoals alarmknoppen en bewegingssensoren, om optimale en veilige zorg te bieden.

Onderdeel van de maatschappij

Woonzorgcentrum Leemwierde ontwikkelt zich graag als aantrekkelijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De begane grond is daarom zó ingericht dat buurtbewoners hier kunnen aanschuiven voor een kopje koffie, kunnen meedoen aan diverse activiteiten en kunnen mee-eten met de bewoners. Ook met de bewoners van de naastgelegen nieuwe appartementengebouwen zoeken we graag deze verbinding. Zo blijven de bewoners van Leemwierde onderdeel uitmaken van onze maatschappij.