Als u dementie heeft, wordt het steeds moeilijker om thuis goed voor uzelf te zorgen. Als aanvulling op de zorg die u thuis krijgt, kunt u terecht bij het team dagbehandeling van Polderburen. Ons dagprogramma helpt u om lichamelijk en geestelijk beter te blijven functioneren. Ook wordt uw directe omgeving op deze manier ontlast in de dagelijkse zorg.

Dagbehandeling Polderburen is van maandag tot en met vrijdag geopend. Afhankelijk van uw zorgindicatie kunt u een of meerdere dagen of dagdelen bij ons terecht. Voorop staat dat u zich thuis voelt. Daar werken wij hard aan door oprecht te luisteren naar uw wensen en onze ruimtes sfeervol in te richten. Ook krijgt u zoveel mogelijk te maken met dezelfde medewerkers en vinden we het belangrijk om structuur aan te brengen in uw dag. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe ziet een dag er uit bij Polderburen?

Om 10.00 uur ’s morgens komt u bij ons binnen. Als u dat wilt, kunnen wij vervoer voor u regelen. U krijgt natuurlijk een warm welkom aan de voordeur van onze gastvrouw. We beginnen de dag met een kop koffie of thee met de groep. Daarna gaan we aan de slag met het programma. Dat bestaat uit een gevarieerde mix van activiteiten, zoals geheugentraining, beweging, gezelschapsspelen en creatieve activiteiten. Tussen de middag krijgt u een lunch. Na de middag gaan we weer verder met het programma. Bij alle activiteiten houden we rekening met uw wensen. Als u liever individueel of in een kleinere groep dingen doet, is daar alle ruimte voor. Om 16.00 uur eindigt het dagprogramma.

Met wie krijgt u te maken?

Het team van dagbehandeling Polderburen bestaat uit verzorgenden, activiteitenbegeleiders, een psycholoog en een specialist ouderengeneeskunde. Samen met u en uw familie maken wij een individueel zorgplan. Dit is de basis van uw dagprogramma. Tussentijds hebben we regelmatig contact met het thuisfront, uw huisarts en uw persoonlijke begeleider.

Zorgindicatie

De wijkverpleegkundigen van Zorggroep Almere helpen u graag het aanvragen van een indicatie bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Meer informatie? Kijk op www.ciz.nl.

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het team Dagbehandeling Polderburen via telefoonnummer 036-5485663 of via pg.dagbehandeling@zorggroep-almere.nl.