Veilig communiceren met Zorggroep Almere kan op verschillende manieren. Contact met uw zorgverlener kan via de (web)applicaties zoals Mijngezondheid.net of CarenZorgt. Via Mijngezondheid.net kunt u bijvoorbeeld ook een gewoon bericht sturen aan het gezondheidscentrum.

Wij zullen er altijd voor kiezen om zoveel mogelijk met u te communiceren via de (web)applicaties. Als dat niet kan dan gebruiken we ZorgMail.

Wilt u zelf contact met ons opnemen?

Dat kan veilig op verschillende manieren, zoals:

  • bericht naar uw gezondheidscentrum of een consult met uw huisarts; via Mijngezondheid.net
  • bericht met de zorgverlener van een bewoner in onze woonzorgcentra; via CarenZorgt

Als u geen andere mogelijkheid hebt, dan kunt u ons altijd een bericht sturen via een contactformulier. We hebben een algemeen contactformulier op de website, maar iedere locatie heeft ook een eigen contactformulier. Mocht dat nodig zijn, dan mailen wij u terug via ZorgMail.

Wat is ZorgMail?

ZorgMail is een systeem waarbij wij u veilig een mail kunnen sturen. U ontvangt dan een mailtje van ons. Vervolgens ontvangt u een code via sms of e-mail, waarmee u het mailtje kunt ‘openen’.

Via dit systeem kunnen we veilig met u mailen en weet u zeker dat uw gegevens op een uiterst veilige manier worden behandeld.

Veilig mailen. Wat is dat?

Als je op een normale manier mailt, via Gmail of Outlook, dan verstuur je je mail eigenlijk open en bloot, als op een ansichtkaart. ZorgMail stopt de mail als het ware in een envelop en plakt deze dicht. Alleen jij kunt de envelop open maken met een speciale toegangscode.

Zo weet je zeker dat jouw gegevens beschermd zijn als wij jou mailen via ZorgMail.

Hoe ziet ZorgMail er voor u uit en hoe werkt het?

Stap 1: De eerste mail die u van ons ontvangt ziet er zo uit. Klik hier op ‘Bericht lezen’

Stap 2: Klik op ‘Stuur toegangscode’

Als u klikt op ‘Bericht lezen’ dan komt u op een nieuw scherm. U kunt daar op een knop drukken om de code naar u te laten sturen. Deze ontvangt u via mail of via een sms code. Dit staat duidelijk in de eerste zin.

In dit voorbeeld wordt de code gemaild.

Stap 3: Vul de toegangscode in

Als u klikt op ‘Stuur toegangscode’ dan komt u op een nieuw scherm waar u de code kunt invullen.

Zodra u de correcte code heeft ingevuld, wordt u doorgestuurd naar een nieuw scherm waarin de mail wordt getoond die naar u verzonden is.

Stap 4: Bekijk uw mail in de veilige omgeving van ZorgMail

Als u de correcte toeganscode heeft ingevuld dan krijgt u uw mail te zien. Dat ziet er zo uit:

Stap 5: Als u wilt kunt u ook veilig terugmailen. Klik dan op beantwoorden en verzend uw bericht.