Team groen

Ben je zwanger of heb je een kinderwens? Neem contact met ons op. We begeleiden je graag.

Wij hebben afwisselend spreekuur, zodat je ons allemaal leert kennen. Dit vinden we belangrijk, omdat één van ons straks bij de bevalling aanwezig is. Dan is het fijn dat je haar al een keer op spreekuur hebt ontmoet.

 

Eerste afspraak?

Je eerste afspraak vindt plaats in het Flevoziekenhuis. Dit is een gezamenlijke intake door één van onze verloskundigen en een gynaecoloog. We werken namelijk intensief samen met gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgprofessionals binnen het verloskundig samenwerkingsverband Preall. Hierdoor is de zorg van de verschillende hulpverleners tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna goed op elkaar afgestemd. Vervolgafspraken heb je naar keuze in één van onderstaande gezondheidscentra. Soms begeleiden wij ook studenten Verloskunde. Zij werken altijd onder supervisie van één van ons. Je kunt ze tegenkomen tijdens het spreekuur, tijdens de bevalling of bij de kraamvisites. Wanneer je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, kun je dat ons laten weten.

 

Contact

Wil je een afspraak maken of verzetten? Bel dan het algemene telefoonnummer van verloskunde via gezondheidscentrum Castrovalva: 036–54 54 280.

 

Spreekuren

Gezondheidscentrum Parkwijk

Watercipresstraat 1

Spreekuur: maandag en donderdag 

Gezondheidscentrum Castrovalva

Juan Grisstraat 50

Spreekuur: dinsdagmiddag en -avond en vrijdag

Gezondheidscentrum De Bouwmeester

M.J. Granpré Molièrestraat 2

Spreekuur op woensdag

 
Voor bevallingen en spoed zijn wij te bereiken via 06-519 119 65. Geen gehoor? Dan krijg je de voicemail. Je hoort dan het nummer van de achterwacht van de verloskundige.  

 

 

Deborah Gerrits

Als klein meisje was het al mijn droom verloskundige te worden. Na 4 keer uitgeloot te zijn geweest en binnen een arbodienst te hebben gewerkt, heb ik mijn droom uiteindelijk verwezenlijkt. In eerste instantie heb ik gewerkt in meerdere praktijken als waarneemster. Daarna heb ik vanaf februari 2008 een eigen praktijk gehad in Apeldoorn, Vaassen en omstreken. Sinds 13 juli 2009 ben ik werkzaam als verloskundige in Almere. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Nog steeds vind ik het iedere keer weer een wonder en een bijzondere ervaring om een zwangerschap te begeleiden en een geboorte mee te mogen maken. In oktober 2005 ben ik zelf moeder geworden van een prachtdochter Emma en in 2010 werd mijn leven verrijkt met de geboorte van mijn zoon Tom. Die ervaringen hebben mijn werk als verloskundige rijker gemaakt, met name doordat ik mij nu beter kan inleven in de belevingswereld van een zwangere en barende vrouw. Ik hoop op een hele prettige tijd met elkaar!!

Jacqueline Smit

Ik ben Jacqueline Smit. Al vanaf mijn tienertijd wist ik dat ik verloskundige wilde worden, maar na mijn eindexamen was het nog niet zo simpel om ingeloot te worden. Vandaar dat ik eerst iets anders ben gaan doen, namelijk de PABO. Die heb ik niet afgemaakt, omdat ik na 2 jaar alsnog verloskunde kon gaan studeren. Ik ben in 1998 afgestudeerd. Sinds mijn afstuderen werk ik ook al in deze praktijk en inmiddels ben ik naast mijn praktische werkzaamheden als verloskundige ook actief in het bestuur van ons samenwerkingsverband Preall. Ik doe mijn werk na al die jaren nog steeds met heel veel plezier. Het begeleiden van vrouwen en hun partner in zo’n speciale periode van hun leven vind ik heel bijzonder, en ik zou mij geen mooiere baan kunnen voorstellen! In 2000 werd ik zelf moeder van een zoon Max en sinds 2003 heeft hij ook een broertje, Joep. Ik combineer het moederschap dus met een geweldige baan in een hele leuke praktijk!

Nienke Stam

Sinds mei 2007 ben ik werkzaam in deze praktijk. Mijn opleiding tot verloskundige heb ik in Amsterdam gedaan. Ik ben afgestudeerd in 2006 en daarna ben ik een jaar gaan waarnemen in verschillende praktijken in Noord-Holland. Na een tijdje merkte ik dat ik behoefte had aan een vast team en een vaste praktijk waarbinnen ik de zwangeren goed ken. Dat heb ik hier gevonden. De praktijk is ontzettend leuk en we hebben een gezellig team met zijn vieren! Ik vind het mooi om dichtbij een hele bijzondere periode in het leven van een zwangere en haar partner te zijn. In 2011 ben ik zelf moeder geworden van een prachtige dochter Mila en in 2013 is mijn tweede dochter Fenna geboren. Ik vond het heel bijzonder om zelf mee te mogen maken hoe het is om zwanger te zijn en een kindje te krijgen. Die ervaringen neem ik zeker mee in mijn werk als verloskundige.

Amanda Verheul

Ik ben Amanda Verheul, 26 jaar. Sinds 2007 afgestudeerd te Amsterdam. Daarna heb ik een half jaar waargenomen in Almere Haven en in Muziekwijk. Nu ben ik hier sinds februari 2008 werkzaam. Ik ben in 2010 naar Almere Poort verhuisd, waar het wonen erg goed bevalt. Het wonder van zwangerschap en geboorte van een kind en de begeleiding in dat proces maakt dit een super baan! Dit werk is nooit saai; mede door jullie, de aanstaande vaders en moeders. Ik hoop dat door onze persoonlijke begeleiding en goede zorgen het voor jullie een periode in je leven zal zijn om nooit te vergeten.Ik hoop jullie snel te ontmoeten!