Team Groen

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem contact met ons op. We begeleiden je graag.

Ons team van verloskundigen is met name actief in Almere Stad, een deel van Almere Buiten en in Nobelhorst. Wij hebben afwisselend spreekuur, zodat je ons allemaal leert kennen. Dit vinden we belangrijk, omdat één van ons straks bij de bevalling aanwezig is. Dan is het fijn dat je haar al een keer op spreekuur hebt ontmoet.

Eerste afspraak?

Je eerste afspraak vindt plaats in het Flevoziekenhuis. Dit is een gezamenlijke intake door één van onze verloskundigen en een gynaecoloog. We werken namelijk intensief samen met gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgprofessionals binnen het verloskundig samenwerkingsverband Preall. Hierdoor is de zorg van de verschillende hulpverleners tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna goed op elkaar afgestemd. Vervolgafspraken heb je naar keuze in één van onderstaande gezondheidscentra. Soms begeleiden wij ook studenten Verloskunde. Zij werken altijd onder supervisie van één van ons. Je kunt ze tegenkomen tijdens het spreekuur, tijdens de bevalling of bij de kraamvisites. Wanneer je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, kun je dat ons laten weten.

Contact

Wil je een afspraak maken of verzetten? Bel dan het algemene telefoonnummer van verloskunde via gezondheidscentrum Castrovalva: 036–54 54 280.

Spreekuren

Gezondheidscentrum Parkwijk

Watercipresstraat 1

Spreekuur: maandag en donderdag 

Gezondheidscentrum Castrovalva

Juan Grisstraat 50

Spreekuur: dinsdagmiddag en -avond en vrijdag

Gezondheidscentrum De Bouwmeester

M.J. Granpré Molièrestraat 2

Spreekuur op woensdag

 
Voor bevallingen en spoed zijn wij te bereiken via 06-519 119 65. Geen gehoor? Dan krijg je de voicemail. Je hoort dan het nummer van de achterwacht van de verloskundige.  

 

 

Deborah Gerrits

Als klein meisje was het al mijn droom verloskundige te worden. Na 4 keer uitgeloot te zijn geweest en binnen een arbodienst te hebben gewerkt, heb ik mijn droom uiteindelijk verwezenlijkt. In eerste instantie heb ik gewerkt in meerdere praktijken als waarneemster. Daarna heb ik vanaf februari 2008 een eigen praktijk gehad in Apeldoorn, Vaassen en omstreken. Sinds 13 juli 2009 ben ik werkzaam als verloskundige in Almere. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Nog steeds vind ik het iedere keer weer een wonder en een bijzondere ervaring om een zwangerschap te begeleiden en een geboorte mee te mogen maken. In oktober 2005 ben ik zelf moeder geworden van een prachtdochter Emma en in 2010 werd mijn leven verrijkt met de geboorte van mijn zoon Tom. Die ervaringen hebben mijn werk als verloskundige rijker gemaakt, met name doordat ik mij nu beter kan inleven in de belevingswereld van een zwangere en barende vrouw. Ik hoop op een hele prettige tijd met elkaar!!

Jacqueline Smit

Ik ben Jacqueline Smit. Al vanaf mijn tienertijd wist ik dat ik verloskundige wilde worden, maar na mijn eindexamen was het nog niet zo simpel om ingeloot te worden. Vandaar dat ik eerst iets anders ben gaan doen, namelijk de PABO. Die heb ik niet afgemaakt, omdat ik na 2 jaar alsnog verloskunde kon gaan studeren. Ik ben in 1998 afgestudeerd. Sinds mijn afstuderen werk ik ook al in deze praktijk en inmiddels ben ik naast mijn praktische werkzaamheden als verloskundige ook actief in het bestuur van ons samenwerkingsverband Preall. Ik doe mijn werk na al die jaren nog steeds met heel veel plezier. Het begeleiden van vrouwen en hun partner in zo’n speciale periode van hun leven vind ik heel bijzonder, en ik zou mij geen mooiere baan kunnen voorstellen! In 2000 werd ik zelf moeder van een zoon Max en sinds 2003 heeft hij ook een broertje, Joep. Ik combineer het moederschap dus met een geweldige baan in een hele leuke praktijk!

Nienke Stam

Sinds mei 2007 ben ik werkzaam in deze praktijk. Mijn opleiding tot verloskundige heb ik in Amsterdam gedaan. Ik ben afgestudeerd in 2006 en daarna ben ik een jaar gaan waarnemen in verschillende praktijken in Noord-Holland. Na een tijdje merkte ik dat ik behoefte had aan een vast team en een vaste praktijk waarin ik de zwangeren goed leer kennen. Dat heb ik hier gevonden. De praktijk is ontzettend leuk en we hebben een gezellig team! Ik vind het mooi om tijdens een hele bijzondere periode in het leven dichtbij een zwangere en haar partner te zijn. In 2011 ben ik zelf moeder geworden van een prachtige dochter Mila en in 2013 is mijn tweede dochter Fenna geboren. Ik vond het heel bijzonder om zelf mee te mogen maken hoe het is om zwanger te zijn en een kindje te krijgen. Die ervaringen neem ik zeker mee in mijn werk als verloskundige.

Amanda Verheul

Ik ben Amanda Verheul, in 1985 thuis geboren in de tropen van Nicaragua. In 2007 ben ik afgestudeerd als Verloskundige. Sindsdien werk ik in Almere. Eerst in Almere Muziekwijk en Haven. Sinds 2008 in team groen. Ik ben voor deze geweldige baan verhuisd naar Almere. We hebben in 2013 onze eerste dochter Fien gekregen en onze tweede dochter Lotte is in 2017 geboren. Dit heeft me, naast het geweldige moederschap, ook een extra dimensie gegeven aan mijn werk als verloskundige. Ik hoop vrouwen en hun partner die een kind krijgen te kunnen steunen en begeleiden in het proces van zwangerschap en bevallen. Maar ook zeker bij het zoeken naar hun eigen weg in het ouderschap. Het blijft na al die jaren een wonder een baby en een nieuw leven. Sinds kort volg ik de opleiding voor echoscopiste. Daarin hoop ik nog iets extra’s te kunnen bieden in de zwangerschap. Ik hoop jullie snel te leren kennen.

Jet Bruinsma

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in de zwangerschap en ontwikkeling van baby’s. Zo stond ik in groep 5 met een druif, kiwi, sinaasappel en meloen voor de klas: mijn spreekbeurt ging over de groei van de baby in de buik. De opleiding voor verloskundigen heb ik in Amsterdam gevolgd en in 2017 ben ik afgestudeerd. Na mijn eindstage ben ik begonnen met werken bij team groen en team geel. Als verloskundige streef ik naar persoonlijke begeleiding en een voor jullie goede ervaring rondom zwangerschap en geboorte. Zelf ben ik geboren en opgegroeid in Almere. Dat maakt het extra bijzonder om de nieuwe generatie Almeerders op de wereld te helpen!