In goede handen bij de verloskundigen van Zorggroep Almere

Zwangere vrouw

Een baby op komst? Gefeliciteerd! Bij een verloskundige van Zorggroep Almere ben je in goede handen. Wij staan je graag bij tijdens je zwangerschap, de bevalling en helpen je graag op weg in de periode daarna.

In deze bijzondere tijd staan jij, je partner en je kindje centraal. Door heel Almere vind je onze vaste teams van ervaren verloskundigen. Ook bij jou in de buurt kun je naar de verloskundige. Wij begeleiden jou op de manier zoals jij dat wenst. Je kunt op verschillende dagen bij ons terecht. Ook ’s avonds hebben we spreekuur.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, dus als je een basisverzekering hebt, vergoedt je verzekering onze begeleiding.

Spreekuur, ook bij jou in de buurt

Zwanger? Maak direct een afspraak met een verloskundige!

Wil je een eerste afspraak? Je kunt je direct via de website aanmelden, zodat je snel terecht kunt. Kijk bij de postcodegebieden van het team welk team het dichtst bij jou in de buurt spreekuur heeft.

Maak kennis met onze teams en meld je direct aan

Voor het maken van een afspraak en bij niet-dringende vragen kan je ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur op 06 – 82 584 387.

Iedere werkdag van 9.00 – 12.00 uur.

Hoe wil jij begeleid worden?

Eén op één

Na de intake kom je regelmatig op controle bij de verloskundige. In de eerste helft van de zwangerschap is dat meestal vier keer, later worden het er meer. Aan het eind van de zwangerschap zien we je wekelijks.

Je kunt je vragen stellen en bij elk bezoek wordt de groei van je baarmoeder gecontroleerd. De verloskundige meet ook altijd je bloeddruk.

Direct naar onze teams

Samen met anderen

deelnemers centering pregnancyWe bieden ook zwanger­schaps­bege­leiding in een groep. Dit heet Centering Pregnancy. Vanaf ongeveer 12 á 14 weken in de zwangerschap doe je maandelijks mee aan groepsconsulten. Je vormt met 8 -12 vrouwen die ongeveer tegelijkertijd zijn uitgerekend een groep. Tijdens een sessie krijg je de medische zorg en praat je met elkaar over hoe je de zwangerschap beleeft. Iedere bijeenkomst komt er een ander onderwerp aan bod.

Meer over Centering Pregnancy

Kijk en luister naar je baby!

Echocentrum Almere voor medische echo’s en pretecho’s

Voor het maken van medische echo’s en pretecho’s, kun je terecht in ons eigen Echocentrum Almere. Via je verloskundige maak je eenvoudig een afspraak.

Meer informatie over echo’s

Kom tussendoor een keer naar het hartje luisteren!

Wil je graag een keertje extra het hartje van de baby horen? Kom dan langs op het hartjesspreekuur. Elk verloskundigenteam heeft daar een uur per week voor vrijgemaakt.

Meer over het Hartjesspreekuur

VeCaS-project

Binnen onze praktijken doen wij mee aan het VeCaS-project (Verloskundig Casusregistratie Systeem). In het VeCaS-project worden gegevens over het normale beloop van zwangerschap, baring en kraambed verzameld om meer zicht te krijgen op het verloop en de uitkomsten van gezonde zwangeren in Nederland. Verloskundigen uit VeCaS-praktijken vragen zwangere vrouwen om toestemming voor het gecodeerd gebruik van hun cliëntdossiers voor wetenschappelijk onderzoek.

Deelname aan het VeCaS-project is vrijwillig en je besluit om al dan niet deel te nemen, heeft geen enkele invloed op de door jou te ontvangen zorg van de verloskundige.

Het VeCaS-project wordt uitgevoerd door Lectoraat Midwifery Science van de Academie Verloskunde Maastricht en afdeling Midwifery Science van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) en Amsterdam UMC, locatie VUmc. Alle gegevens die voor het VeCaS-project verzameld worden, zullen vertrouwelijk worden behandeld. De gegevens worden gecodeerd verstrekt aan de betrokken onderzoekers.