zwangere_vrouwEen baby op komst? Gefeliciteerd! Bij de verloskundigen van Zorggroep Almere ben je in goede handen. Wij staan je graag bij tijdens je zwangerschap, de bevalling en helpen je op weg in de periode daarna.

In deze bijzondere tijd staan jij, je partner en je kindje centraal. Door heel Almere vind je onze vaste teams van ervaren verloskundigen. Ook bij jou in de buurt. Zij begeleiden jou op de manier zoals jij dat wenst. Je kunt op verschillende dagen bij ons terecht en ook ’s avonds.

Meld je hier direct aan bij één van onze praktijken

 

 

 

De keuze is aan jou

Een bevalling is nooit helemaal te plannen. Maar wij geven je zoveel mogelijk keuze. Wil je graag thuis bevallen? Dan zetten wij alles op alles om dat mogelijk te maken. Wil je liever bevallen in het ziekenhuis? Ook daar kunnen we je begeleiden. Wil je pijnbestrijding? Wij informeren je over alle mogelijkheden en begeleiden je bij het maken van je keuze. Door onze jarenlange samenwerking met het Flevoziekenhuis kunnen we je ook daar probleemloos begeleiden. Indien nodig kunnen we je overdragen aan de gynaecoloog.

 

Een veilig gevoel

Tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode direct daarna wil je elk risico uitsluiten. Wij ook. Daarom werken we intensief samen met gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgprofessionals binnen het verloskundig samenwerkingsverband Preall. Hierdoor is de zorg van de verschillende hulpverleners goed op elkaar afgestemd. Wij zorgen ook dat je alle benodigde echo’s krijgt in ons eigen Echocentrum.

Echocentrum Almere

 

Eén-op-één of in een groep

Je kunt bij ons kiezen hoe je begeleid wilt worden tijdens de zwangerschap. Naast de één-op-één consulten bieden we namelijk ook Centering Pregnancy aan. Centering Pregnancy houdt in dat je vanaf ongeveer 12 á 14 weken in de zwangerschap maandelijks meedoet aan groepsconsulten. Later in de zwangerschap vinden de groepsconsulten eens per twee weken plaats. Een uitgebreidere en meer interactieve vorm van begeleiding.  De groepsconsulten worden begeleid door een verloskundige en een kraamverzorgster. Natuurlijk kun je als deelnemer aan Centering Pregnancy de verloskundige altijd individueel spreken als dat gewenst of noodzakelijk is. Tot de 12e week en vanaf de 35e week zijn de consulten altijd één-op-één.

 

Na de bevalling…

… komt er ook veel op je af. De verloskundigen van Zorggroep Almere helpen je ook daarbij. We werken al jaren samen met gerenommeerde zorgverleners in heel Almere. In de eerste 10 dagen na de bevalling komen we 3 tot 4 keer langs bij je thuis. Na 6 weken neemt het consultatiebureau van Zorggroep Almere de zorg van jouw kindje over. Door onze goede contacten met de medewerkers van de consultatiebureaus verloopt deze overdracht probleemloos.

Daarom ga je naar een verloskundige van Zorggroep Almere:

  • Zeer ervaren verloskundigen altijd dichtbij, ook bij jou in de buurt
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • Spreekuren door heel Almere, ook ‘s avonds
  • Uitstekende samenwerking met gynaecologen en echoscopisten
  • We begeleiden je ook in het Flevoziekenhuis
  • Naadloze overgang naar het consultatiebureau
  • Contract met alle zorgverzekeraars

 

De verloskundigen van Zorggroep Almere