Welkom bij het nieuwe woonzorgcentrum Flora

Woonzorgcentrum Flora biedt een thuis voor mensen met dementie. Met elkaar leven de bewoners in dit nieuwe woonzorgcentrum in een leefgemeenschap met familie, vrijwilligers en de medewerkers. We eten met elkaar, doen dingen met elkaar, helpen elkaar en inspireren elkaar.

Zorggroep Almere

Zorggroep Almere biedt al ruim 40 jaar zorg aan de Almeerders. U vindt onze gezondheidscentra en woonzorgcentra door de hele stad. Ook in de nieuwe wijk Hortus. In 2022 werden de appartementen van het woonzorgcentrum Flora geleidelijk in gebruik genomen.

Over woonwijk Hortus

In Hortus woont u in het groen aan het water, slechts op een kleine afstand van het centrum van Almere Stad. Het is een unieke plek waar in 2022 ook de Floriade werd gehouden. Het is een zeer groenrijke omgeving aan het Weerwater. Een genot om te wonen!

Adresgegevens

 Malus 202, 1325 WC  ALMERE

flora@zorggroep-almere.nl

 (036) – 5454 901

Inschrijven?

Onze klantadviseurs helpen u graag verder.

Maak uw eigen berekening

Met onze rekentool krijgt u direct een beeld van uw eigen bijdrage en uw besteedbaar inkomen.

Aandacht voor wat u wél kunt en waar u gelukkig van wordt

We houden rekening met wat u als bewoner nog wél kunt in plaats van de focus te leggen op wat u niet meer kunt. Ondanks dementie, blijven de zintuigen geprikkeld. Dit door in Flora een omgeving te creëren waarin herkenbaarheid en interactie tussen ‘binnen en buiten’ centraal staan.

De woningen hebben straks een prachtig uitzicht op het vele groen dat Hortus kent. Daarnaast is elke verdieping voorzien van tenminste twee gezamenlijke buurtkamers en er zijn verschillende zitjes te vinden waar u kunt verblijven.

Veel aandacht hebben we voor wat u gelukkig maakt. Wat deed u altijd vroeger? En wat vindt u nog steeds leuk om te doen? Graag willen wij dat weten, zodat wij dat samen met u en soms ook samen met uw familie kunnen gaan doen.

De seizoenen ook binnen beleven

Om buiten echt te kunnen blijven beleven, voelen en ruiken komen er tuinkamers aan de gevel en is buiten het gebouw een grote belevingstuin voor de bewoners ontworpen. Deze tuinen groeien het hele jaar door met de seizoenen mee in temperatuur, geuren van planten en de beleving van (semi)buiten. De opzet is gebaseerd op de duurzame uitstraling van het Floriadeterrein. Vanuit de tuinkamers van Flora heeft u een fantastisch uitzicht over de Floriade en andersom.​

Duurzame bouw

Het gebouw van Flora past straks naadloos in het landschap van de Floriade als het gaat om de uitstraling. De gevel is van hout en kleurt grijs mee, naarmate de Floriade groeit tot de woonwijk Hortus. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke en/of gerecyclede producten. Zo wordt de goudkleurige aluminium beplating geproduceerd van onder andere oude mountainbikes en wordt het gebouw aangesloten op de collectieve wijkwarmtepomp.