Welkom bij het nieuwe woonzorgcentrum Flora

Welkom!

Zorggroep Almere biedt al ruim 40 jaar zorg aan de Almeerders. U vindt onze gezondheidscentra en woonzorgcentra door de hele stad. Ook in de nieuwe wijk Hortus. In februari 2022 worden de appartementen van het nieuwe woonzorgcentrum Flora geleidelijk in gebruik genomen. Vanaf dan kunnen we daar starten met de eerste bewoners. Via deze pagina kunt u de ontwikkelingen van dit nieuwe woonzorgcentrum volgen.

Over Hortus

In Hortus woont u in een oase van groen, slechts op een kleine afstand van het centrum van Almere Stad. Het is een unieke plek waar in 2022 ook de Floriade wordt gehouden. Het is een zeer groenrijke omgeving aan het Weerwater. Een genot om te wonen!

Ons nieuwe woonzorgcentrum

Wij bieden een thuis voor oudere mensen met dementie. Met elkaar leven de bewoners in dit nieuwe woonzorgcentrum in een leefgemeenschap met familie, vrijwilligers en de medewerkers. We eten met elkaar, doen dingen met elkaar, helpen elkaar en inspireren elkaar.

De woningen zijn ingedeeld in leefmilieus. In deze leefmilieus houden we rekening met wat de bewoner nodig heeft om fijn te kunnen leven. Wilt u bijvoorbeeld veel geprikkeld worden of juist weinig? Wilt u veel onder de mensen zijn of leeft u liever meer op uzelf? Daar houden we rekening mee. Ook de inrichting en de benadering door de zorgmedewerkers zijn aangepast op deze verschillende leefmilieus; koesterend, uitnodigend, structurerend en gemengd.

Adresgegevens

 Malus 202, 1325 WC  ALMERE

flora@zorggroep-almere.nl

 (036) – 5454 901

Op zoek naar een woning in een van onze woonzorgcentra?

Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Maak uw eigen berekening

Met onze rekentool krijgt u direct een beeld van uw eigen bijdrage en uw besteedbaar inkomen.

Ik wil graag meer weten over:

Proef alvast de sfeer in Flora

Accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Aandacht voor wat u wél kunt en waar u gelukkig van wordt

We houden rekening met wat u als bewoner nog wél kunt in plaats van de focus te leggen op wat u niet meer kunt. Ondanks dementie, blijven de zintuigen geprikkeld. Dit door in Flora een omgeving te creëren waarin herkenbaarheid en interactie tussen ‘binnen en buiten’ centraal staan.

De woningen hebben straks een prachtig uitzicht op het vele groen dat Hortus kent. Daarnaast is elke verdieping voorzien van tenminste twee gezamenlijke buurtkamers en er zijn verschillende zitjes te vinden waar u kunt verblijven.

Veel aandacht hebben we voor wat u gelukkig maakt. Wat deed u altijd vroeger? En wat vindt u nog steeds leuk om te doen? Graag willen wij dat weten, zodat wij dat samen met u en soms ook samen met uw familie kunnen gaan doen.

bloemen4

De seizoenen ook binnen beleven

Om buiten echt te kunnen blijven beleven, voelen en ruiken komen er tuinkamers aan de gevel en is buiten het gebouw een grote belevingstuin voor de bewoners ontworpen. Deze tuinen groeien het hele jaar door met de seizoenen mee in temperatuur, geuren van planten en de beleving van (semi)buiten. De opzet is gebaseerd op de duurzame uitstraling van het Floriadeterrein. Vanuit de tuinkamers van Flora heeft u een fantastisch uitzicht over de Floriade en andersom.​

Artist Impression woonzorgcentrum Flora - verkleind

Duurzame bouw

Het gebouw van Flora past straks naadloos in het landschap van de Floriade als het gaat om de uitstraling. De gevel is van hout en kleurt grijs mee, naarmate de Floriade groeit tot de woonwijk Hortus. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke en/of gerecyclede producten. Zo wordt de goudkleurige aluminium beplating geproduceerd van onder andere oude mountainbikes en wordt het gebouw aangesloten op de collectieve wijkwarmtepomp.

Bij ons bent u Altijd Thuis

In de woonzorgcentra van Zorggroep Almere werken wij, medewerkers én vrijwilligers, vanuit de visie Altijd Thuis. Dat betekent dat wij willen dat iedereen die bij ons woont, zich thuis voelt; veilig en vertrouwd. Dit doen wij onder andere door hen een fijne omgeving te bieden om te wonen en de dag laten hebben zoals zij dat willen. Hoe die dag eruit ziet verschilt per bewoner. Ieder mens heeft hierin andere wensen. Dat kan een dag zijn met activiteiten of zonder, zelf of met anderen, in een bepaald ritme dat iemand prettig vindt of juist zonder ritme.

Wij streven naar zelfstandigheid – zoveel als mogelijk – en met hulp daar waar gewenst. Voor deze ondersteuning (bijvoorbeeld medische verzorging), maken we goede afspraken, die we ook regelmatig evalueren. Dat doen we professioneel en met warmte.

Meer lezen over onze visie Altijd Thuis?

Download hier de brochure.

Tijdlijn Woonzorgcentrum Flora

December (eind)

Oplevering Woonzorgcentrum Flora.

2022

Februari

Geleidelijke ingebruikname appartementen: start met eerste bewoners

April

Opening Floriade

Oktober

Sluiting Floriade

Deze pagina wordt steeds verder aangevuld met informatie en foto’s naar gelang de bouw vordert.

Leuke tip: U kunt met een rondvaartboot het schiereiland bezoeken waar de Floriade gehouden wordt. Vervolgens krijgt u met een treintje een rondleiding over het eiland.

Hierbij komt u ook langs woonzorgcentrum Flora. Klik hier voor meer informatie over deze rondleiding.

Impressie van de bouw