U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw contactpersoon of professionele zorg van Zorggroep Almere oproepen.

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Professionele alarmopvolging

Familie of buren zijn, als u personenalarmering heeft, vaak achterwacht in geval van nood. U kunt er ook voor kiezen om Zorggroep Almere op te geven als achterwacht. U bent dan verzekerd van snelle en professionele achterwacht. Wij staan 7 dagen per week, dag en nacht voor u klaar.

Let op: u kunt hier alleen gebruik van maken als u in Almere woont.

Toegang tot uw woning

Om in noodsituaties in uw woning te kunnen komen, is het noodzakelijk dat u regelt dat onze medewerkers toegang krijgen tot uw woning. Deze toegang regelt u via FocusCura. Als klant van Zorggroep Almere krijgt u in het geval van professionele opvolging de installatiekosten van de alarmering en de woningtoegang vergoedt.

Kosten

De kosten voor deze achterwacht zijn 10,99 euro per maand.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor alarmering met professionele alarmopvolging, klik dan op onderstaande button ‘cAlarm bestellen bij FocusCura’ onder het kopje ‘Aanmelden voor alarmopvolging’. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Sociale alarmopvolging

U geeft zelf contactpersonen op die gebeld kunnen worden als u alarmeert. Bijvoorbeeld een familielid, buurman en een vriend.

Toegang tot uw woning

U zorgt dat uw contactpersonen een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft. Bijvoorbeeld door een elektronische deuropener of sleutelkluis. U kunt hierover meer lezen bij het onderwerp ‘Woningtoegang’ op deze pagina.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor alarmering met opvolging door eigen contactpersonen, klik dan op onderstaande button ‘cAlarm bestellen bij FocusCura’ onder het kopje ‘Aanmelden voor alarmopvolging’. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Hoe werkt het?

U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u vanuit uw woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale (Eurocross) die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Het contact verloopt via een ontvanger die op een centrale plek in het huis staat. Lukt het niet om contact te krijgen, dan zal de medewerker van de zorgcentrale van Eurocross altijd contact opnemen met de afgesproken personen. Bij sociale alarmopvolging is dat één van uw contactpersonen, bij professionele alarmopvolging een medewerker van Zorggroep Almere.

Wie komt mij helpen als ik een alarmoproep heb gedaan?

Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van het abonnement. Bij sociale alarmopvolging komt een van uw contactpersonen en bij professionele alarmopvolging komt een medewerker van Zorggroep Almere u helpen. Houdt wel rekening met een aanrijdtijd van ongeveer een half uur.

Aanmelden voor alarmopvolging

cAlarm van FocusCura

Het veilige gevoel dat u vanuit uw woning direct hulp kunt inschakelen. Ook als u alleen woont. Op elk moment, met één druk op de knop. Met cAlarm personenalarmering van FocusCura kunt u langer zelfstandig blijven wonen, omdat u zeker weet dat er in geval van nood snel iemand ter plaatse is.

U kunt nu direct alarmering aanvragen op de website van FocusCura. Daar heeft u de keuze uit alarmering met professionele achterwacht of alarmering met sociale achterwacht. U kunt er ook een oplossing voor woningtoegang aanvragen.

Vergoeding

Bij een medische indicatie en bij sommige aanvullende verzekeringen, kunt u een vergoeding krijgen voor personenalarmering bij uw zorgverzekeraar.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een vergoeding?

Kijkt u dan op de pagina https://www.focuscura.com/nl/vergoedingen van FocusCura.

Bent u verzekerd bij een label van Achmea (o.a. Zilverenkruis, Interpolis, FBTO) gebruik dan dit aanmeldformulier om bij FocusCura de alarmering aan te vragen.

Woningtoegang

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, ook als u slecht ter been bent. Met een cKey van FocusCura heeft u de zekerheid dat uw contactpersonen, thuiszorgmedewerkers en andere zorgverleners altijd naar binnen kunnen. Op een makkelijke én veilige manier.

Als u professionele woningtoegang wilt hebben via Zorggroep Almere, dan kiest u voor de cKey Door of cKey Pin Plus.

cKey Door

  • Zorgverleners makkelijk binnenlaten. Ook als u zelf niet naar de deur kunt komen
  • U bepaalt wie er wanneer naar binnen kan
  • Een veilig gevoel
  • Een moderne, veilige oplossing
  • Onzichtbaar van buitenaf

cKey Pin Plus

Zorgverleners op een veilige manier uw huis binnenlaten? Met de SKG sleutelkluis cKey Pin Plus kunt u erop vertrouwen dat u een veilige toegangsoplossing voor uw woning heeft. Deze ronde sleutelkluis met cijfercode geeft alleen toegang aan de juiste personen.

 

Bronvermelding: Beeld: FocusCura