Soms lukt het niet meer om zelfstandig uw huishouden of gezin draaiende te houden.  De problemen groeien u boven het hoofd en u denkt dat u het tij zelf niet kunt keren. De Thuisbegeleiding/GGV  van Zorggroep Almere kan u helpen. 

 

In welke situaties kan thuisbegeleiding helpen?

Een aantal voorbeelden:

  • Bij een depressie of andere psychische aandoening
  • Bij problemen met de opvoeding
  • Bij verslavingsproblemen
  • Bij relatieproblemen
  • Als er sprake is van huiselijk geweld
  • Bij dreigende uithuisplaatsing van uw kind(eren)
  • Bij financiële problemen
  • Als een gezinslid dementie heeft
  • Bij verwaarlozing van het huishouden of bij juist overdreven veel aandacht voor het huishouden
  • Bij ingrijpende gezinsveranderingen (bijvoorbeeld scheiding)

 

Hoe werkt het?

De gespecialiseerde verzorgende/thuisbegeleider komt bij u thuis. Samen zet u de problemen op een rijtje en bepaalt waar u actief mee aan de slag gaat. De thuisbegeleider helpt u hier op verschillende manieren mee. Bijvoorbeeld met de ondersteuning in het huishouden of bij de opvoeding, maar ook bij psychosociale problemen. Het doel is u zodanig te begeleiden dat u alledaagse activiteiten in uw leefomgeving (weer) zelfstandig kunt gaan uitvoeren. Dat u zelf het huishouden weer kunt organiseren, op een goede manier uw financiën kunt beheren en/of op een positieve manier met de opvoeding bezig kunt zijn.

Samen sterk

De thuisbegeleider werkt nauw samen met u, de verwijzer (bijvoorbeeld uw huisarts) en overige hulpverleners. De thuisbegeleider staat naast u en houdt zoveel mogelijk rekening met uw normen en waarden, achtergrond en specifieke emoties. Als het nodig is, worden ook uw gezinsleden of huisgenoten bij de aanpak betrokken.

Meer informatie / aanmelden

Wilt u onze hulp aanvragen? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met onze gespecialiseerde gezinsverzorgers/thuisbegeleiders van Zorggroep Almere op 036 – 545 4515, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 10.00 uur. Buiten deze tijden kunt u een antwoordapparaat inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. U kunt ons ook mailen via tz.ggv@zorggroep-almere.nl

Ervaringen met en van de GGV/ Thuisbegeleiding

Maaike 

“Door de hulp die ik krijg zie ik weer een beetje zonlicht in de duisternis. Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk niet in orde. Hierdoor is mijn leven een puinhoop. Dankzij de hulp die ik krijg van mijn gespecialiseerde gezinsverzorger/begeleider komt er weer wat grip op mijn leven en situatie. Ik kan mijn schouders er weer onder zetten. Dat ik de hulp thuis krijg, in mijn eigen veilige omgeving, en mijn begeleider ook mee gaat naar instanties vind ik helemaal top.”

Peter

“Ik heb de diagnose schizofrenie, ben gescheiden en heb twee jonge kinderen. Met hulp van mijn gespecialiseerde gezinsverzorger/thuisbegeleider kan ik mijn leven op de rit houden. Ik zou anders de structuur en organisatie van het dagelijks leven niet kunnen overzien of volhouden.”

Tamara

“Ik ben een alleenstaande jonge moeder. Door ervaringen in het verleden ben ik behoorlijk getraumatiseerd en heb ik veel angsten. Ik ervaar de hulp van mijn gespecialiseerde gezinsverzorger/thuisbegeleider als een enorme steun. Zij is een luisterend oor en helpt mij om de weg te vinden naar schuldsaneringsinstanties. Ook ondersteunt ze mij in het contact met de bewindvoering, geeft opvoedondersteuning en gaat samen met mij naar buiten om te proberen mijn angsten te overwinnen.”

Karin

“Ik heb zoveel steun aan mijn begeleider. Zij is een luisterend oor en geeft mij het gevoel dat ik uit mijn depressie kan komen. Ik word door haar begrepen en gerespecteerd. Het lukt mij steeds beter om uit mijn schulp te komen en ik heb weer zin in het leven. Ik ga zelfs mijn hobby’s weer oppakken. Dat had ik nooit gedacht.”

José

“Ik ben gespecialiseerde gezinsverzorger/thuisbegeleider en videohometrainer. Mijn kwaliteiten liggen vooral daar waar gezinnen aansturing nodig hebben. De vaak hectische gezinnen kunnen elkaar door veel problemen ‘even kwijt’ zijn. De kracht van laten zien hoe het gezin positief met elkaar om gaat levert vaak op dat ouders en kinderen weer kunnen genieten van elkaar.”