Vindt u het lastig om voor uw huishouden en/of gezin te zorgen? En lukt het u niet om dit te veranderen? De Gespecialiseerde Gezinsverzorging/Thuisbegeleiding (GGV) van Zorggroep Almere helpt u als u of uw gezin extra zorg nodig heeft.  

Onze Gespecialiseerde Gezinsverzorgers (GGV’ers) en thuisbegeleiders geven u praktische hulp. Als dat nodig is, betrekken zij hier ook uw gezin bij. Daarnaast hebben onze GGV’ers en thuisbegeleiders contact met veel verschillende zorgverleners, zoals maatschappelijk werk, de psycholoog, jeugdzorg. Als dat nodig is werken zij nauw met hen samen.

Onze GGV’ers en thuisbegeleiders kunnen u en uw gezin bijvoorbeeld helpen

  • Als een van uw gezinsleden depressief is, of andere geestelijke problemen heeft;
  • Als u problemen heeft met de opvoeding;
  • Als het gezin te maken heeft met verslavingsproblemen;
  • Bij huiselijk geweld;
  • Als het risico bestaat dat uw kind(eren) uit huis geplaatst moet(en) worden;
  • Bij geldproblemen;
  • Als u het huishouden verwaarloost. Of als u juist een onbedwingbare behoefte heeft om met het huishouden bezig te zijn;
  • Bij grote gezinsveranderingen, zoals een scheiding of overlijden.

Ook kan de Persoonlijk begeleider dementie onze hulp inschakelen. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de mantelzorger als de zorg te zwaar wordt. Of als de cliënt met dementie meer structuur nodig heeft in zijn of haar leven.

Hoe werkt het

De GGV’er of thuisbegeleider komt bij u thuis. Met elkaar brengt u de problemen in kaart. En u bepaalt aan welke problemen u wilt werken. De GGV’er of thuisbegeleider kan u op verschillende manieren helpen bij uw problemen. Bijvoorbeeld met hulp bij de opvoeding of in het huishouden. Ook kan de GGV’er of thuisbegeleider u helpen bij psychosociale problemen. Bijvoorbeeld als u zich angstig of somber voelt en u ook problemen heeft met uw partner en/of kinderen.

Ons doel is dat u zelf de alledaagse activiteiten thuis (weer) kunt uitvoeren. Dat u zelf het huishouden weer kunt doen. Op een goede manier uw geldzaken kunt beheren. En/of op een positieve manier met de opvoeding bezig kunt zijn.

Vergoeding

De gemeente vergoedt de GGV vanuit de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U betaalt hiervoor een eigen bijdrage.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer informatie? Of wilt u zich aanmelden voor GGV? Iedere maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 9.00 – 10.00 uur met ons bellen op 036-545 45 15. Op andere momenten kunt u een bericht inspreken op de voicemail. U kunt ook een e-mail sturen naar: tz.ggv@zorggroep-almere.nl. Wij bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

Ervaringen met en van de GGV/ Thuisbegeleiding

Maaike 

“Door de hulp die ik krijg zie ik weer een beetje zonlicht in de duisternis. Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk niet in orde. Hierdoor is mijn leven een puinhoop. Dankzij de hulp die ik krijg van mijn gespecialiseerde gezinsverzorger/begeleider komt er weer wat grip op mijn leven en situatie. Ik kan mijn schouders er weer onder zetten. Dat ik de hulp thuis krijg, in mijn eigen veilige omgeving, en mijn begeleider ook mee gaat naar instanties vind ik helemaal top.”

Peter

“Ik heb de diagnose schizofrenie, ben gescheiden en heb twee jonge kinderen. Met hulp van mijn gespecialiseerde gezinsverzorger/thuisbegeleider kan ik mijn leven op de rit houden. Ik zou anders de structuur en organisatie van het dagelijks leven niet kunnen overzien of volhouden.”

Tamara

“Ik ben een alleenstaande jonge moeder. Door ervaringen in het verleden ben ik behoorlijk getraumatiseerd en heb ik veel angsten. Ik ervaar de hulp van mijn gespecialiseerde gezinsverzorger/thuisbegeleider als een enorme steun. Zij is een luisterend oor en helpt mij om de weg te vinden naar schuldsaneringsinstanties. Ook ondersteunt ze mij in het contact met de bewindvoering, geeft opvoedondersteuning en gaat samen met mij naar buiten om te proberen mijn angsten te overwinnen.”

Karin

“Ik heb zoveel steun aan mijn begeleider. Zij is een luisterend oor en geeft mij het gevoel dat ik uit mijn depressie kan komen. Ik word door haar begrepen en gerespecteerd. Het lukt mij steeds beter om uit mijn schulp te komen en ik heb weer zin in het leven. Ik ga zelfs mijn hobby’s weer oppakken. Dat had ik nooit gedacht.”

José

“Ik ben gespecialiseerde gezinsverzorger/thuisbegeleider en videohometrainer. Mijn kwaliteiten liggen vooral daar waar gezinnen aansturing nodig hebben. De vaak hectische gezinnen kunnen elkaar door veel problemen ‘even kwijt’ zijn. De kracht van laten zien hoe het gezin positief met elkaar om gaat levert vaak op dat ouders en kinderen weer kunnen genieten van elkaar.”