De persoonlijk begeleiders dementie en verpleegkundigen dementie van Zorggroep Almere bieden ondersteuning bij dementie. Vanaf het moment dat de diagnose dementie bij u is gesteld, helpen zij u om zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en aangenaam thuis te wonen. Ook bij een vermoeden van dementie kan uw huisarts hen inschakelen.

Onze persoonlijk begeleiders en verpleegkundigen dementie zijn deskundige en ervaren zorgverleners. Zij zijn bovendien goed op de hoogte van de hulpverleningsinstanties in Almere.

U heeft een vaste persoonlijk begeleider of verpleegkundigen dementie . Zo treft u altijd een bekend gezicht, dat is wel zo prettig.

Hoe kunnen zij u helpen?

Onze persoonlijk begeleiders dementie en verpleegkundigen dementie :

  • organiseren de zorg voor u. Zij vragen indicaties aan en regelen de wijkverpleging, huishoudelijke hulp, dagbesteding, bezorging van kant-en-klare maaltijden en/of inzet van een vrijwilligers;
  • geven informatie over dementie en wat dat voor u betekent. Ook kunt u bij hen terecht met al uw vragen over dementie. Daarnaast geven zij informatie over de praktische en juridische zaken over dementie;
  • helpen u leren omgaan met dementie en de gevolgen die de dementie heeft op uw leven;
  • helpen u bij het organiseren van een familieoverleg om de zaken met u en uw naasten op een rij te zetten.

Verwijzing

Als u gebruik wilt maken van onze ondersteuning, dan heeft u hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts.