Het hart van Literatuurwijk

In woonzorgcentrum Archipel hangt een gezellige sfeer. In de lange, brede en lichte gang naar de appartementen vindt u een een gezellige koffiehoek. Op de eerste verdieping bevinden zich zorgappartementen.

Op de tweede en derde verdieping vindt u zorgwoningen voor bewoners die op eigen benen staan. In de Archipelhof, rond de fraaie binnentuin, zijn er zes huisjes met ieder zeven plaatsen voor bewoners met dementie. In de huisjes hebben de bewoners ieder een eigen woon-slaapkamer en is er een gezamenlijke huiskamer.

Adresgegevens

Poëziestraat 166, 1321 HT Almere

 info.archipel@zorggroep-almere.nl

 (036) – 54 54 700

Op zoek naar een woning in een van onze woonzorgcentra?

Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Maak uw eigen berekening

Met onze rekentool krijgt u direct een beeld van uw eigen bijdrage en uw besteedbaar inkomen.

Wonen en zorg in Archipel

Thuiszorg in de seniorenwoning

Als u in een van de seniorenwoningen tegenover Archipel woont, kunt u thuiszorg krijgen vanuit woonzorgcentrum Archipel. U kunt ook gebruik maken van de faciliteiten van het centrum, zoals het restaurant en diverse activiteiten.

Vrouw lakt de nagels van een oudere dame

Wonen in een zorgappartement

In Archipel zijn 36 zorgappartementen, waar u kunt wonen als u vanwege lichamelijke aandoeningen 24-uurs zorg nodig heeft. Naar behoefte bieden onze medewerkers u zorg en ondersteuning.

Sleutel in het slot

Aanleunwoning

Kunt u zichzelf nog vrij goed zelfstandig redden? Maar wilt u toch nu of later gebruik kunnen maken van verzorging? En van de voorzieningen van Archipel? Wellicht is een van de 40 aanleunwoningen van Archipel geschikt voor u.

De Archipelhof

De Archipelhof bestaat uit zes groepswoningen waar in totaal 42 ouderen met dementie wonen. Archipel biedt hen nabijheid, veiligheid, en herkenbaarheid in een huiselijke omgeving, waar bezoek van familie zeer op prijs wordt gesteld.

De handen van een ouder persoon worden vast gehouden

Tijdelijke zorg

Archipel beschikt over vier huisartsenbedden en één hospice voor mensen die tijdelijke zorg nodig hebben, zonder dat een ziekenhuisopname noodzakelijk is. Ook is het mogelijk om in Archipel na een ziekenhuisopname te herstellen.

Voorzieningen en activiteiten

Wij besteden veel aandacht aan welzijn en een zinvolle dagbesteding. Bijvoorbeeld met:

Neem een kijkje en proef de sfeer

mensgerichtezorg

Film over mensgerichte zorg

In deze film vertellen medewerkers en bewoners over mensgerichte zorg in de woonzorgcentra van Zorggroep Almere, waar Archipel er een van is.

Archipel gang virtuele tour

Rondleiding door het woonzorgcentrum

U kunt zelf virtueel door het woonzorgcentrum lopen. Klik op de foto om de 360-graden-tour te starten.

Helpt u ons mee in het geven van passende zorg?

Help mee als vrijwilliger

Vrijwilligers worden niet betaald, maar zijn onbetaalbaar! Ook in Archipel. Om onze bewoners passende zorg en aandacht te geven kunnen wij niet zonder vrijwilligers. Helpt u mee? Dikwijls hebben wij verschillende leuke vacatures voor vrijwilligerswerk. Meld u aan en help mee onze bewoners een plezierige oude dag te bezorgen.

Meer informatie

– ‘De medewerkers zijn prima. Ze zijn vriendelijk en als ik een vraag heb krijg ik altijd een behoorlijk antwoord. Ik word gewassen en aangekleed. Die verzorging is goed. Ik kan aangeven hoe ik het hebben wil. De enige afspraak die ik hier heb is intern bij de kapper. De zorg die ik krijg sluit aan op wat ik belangrijk vind. Mijn kamer is prima, ik heb alles bij de hand. De kamer is ook ruim genoeg voor mij alleen.’ –

Een vraag of bericht doorgeven?

  • Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd. Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie ons privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.